Betalen voor reclamevrij, of betaald worden om reclame te zien: wat kiest u?

Hoe grappig: op Forbes.com kan of moet je nu betalen (in crypto) om reclamevrij op de site te lezen. Grappig, of triest, of schaamteloos, het is maar hoe je het bekijkt. Lachwekkend of cynisch, maar ook wel triest dat  het gros van de geschreven pers, online en offline, zonder reclame inkomsten niet kan overleven. Schaamteloos ook te laten betalen om iets niét te zien. Dan is de Brave Browser toch heel anders bezig!

David versus Goliath

Forbes has, with the help of Unlock, launched a cryptocurrency-powered ad-free experience for its whole website, allowing users to pay a flat fee in ether (ETH) to not see ads on the platform for some time.’ Nogmaals: lezers die ‘ongestoord’ tekst tot zich willen nemen, laten betalen voor zo’n ‘privilege’. Is dat niet de wereld op zijn kop? Dat het ook anders kan bewijst de Brave Browser (BB). Nog piepklein in vergelijking met mastodont Google, maar wel snel groot wordend. Met tien miljoen downloads in december 2019 een nieuwe mijlpaal gehaald. Google was ooit zelf de uitdager van Microsoft, en overwon. Dus wie weet wat de toekomst in browserland nog zal brengen?

Een winwin situatie

Met de Brave Browser surf je aanzienlijk sneller en ongestoord. Geen popups, geen tracering van jouw zoeken en surfen, niet hoeven te betalen om reclamevrij te lezen en kijken. Wel integendeel: als je ervoor kiest om reclameboodschappen te ontvangen, dan krijg je daarvoor vergoed! In BAT, Basic Attention Token. Dat token, deze cryptocurrency, kun je vervolgens naar goeddunken uitgeven of hodlen. O.i. een revolutie in het media en advertentielandschap. Een winwin situatie ook voor adverteerder en kijker/lezer. De eerste is er zeker van dat de boodschap een geïnteresseerde bereikt. De tweede is die geïnteresseerde en krijgt ook nog eens een (kleine) beloning.

Crypto/blockchain

‘The Brave browser, led by former Mozilla CEO Brendan Eich, has created a basic attention token (BAT) to reward both users and content creators on the web. It works by giving users a portion of the revenue using BAT, and allowing them to distribute these funds to content creators.’ Dat is wat privacy betekent; decentralisering; en een van de talloze nuttige toepassingen van crypto/blockchain. Wat u? Probeer hier de brave browser gratis uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: