Beurgenoteerd Japans bedrijf koopt voor $100mln aan bitcoin

Dat op zich is al interessant en nog redelijk opmerkelijk nieuws, toch? Na de Amerikaanse beursgenoteerden MicroStrategy en Tesla. Maar het is vooral de reden waarom een bedrijf wiens core business volledig buiten de wereld van digitale munten valt, de stap naar bitcoin zet, die zo belangrijk is. Nexon is een Koreaans-Japanse maker van videospellen. Die reden wordt hier heel correct uitgespeld door Owen Mahoney, President en CEO van Nexon:

“In the current economic environment, we believe bitcoin offers long-term stability and liquidity while maintaining the value of our cash for future investments,“ en “Our purchase of bitcoin reflects a disciplined strategy for protecting shareholder value and for maintaining the purchasing power of our cash assets.” Deze topman heeft het dus voor de volle honderd procent begrepen – u toch ook, beste lezer? Lange-termijn stabiliteit en liquiditeit. De waarde houden van contanten voor toekomstige investeringen. Een gedisciplineerde strategie om waarde voor aandeelhouders te beschermen. De koopkracht van contante middelen behouden….We kunnen het zelf als fervent cryptobelegger niet beter omschrijven!

Hoger lager

En er is nog iets opmerkenswaard en dit zeker voor wie als belegger nieuw is in de cryptospace: institutionelen geven weinig om de koers-van-het-moment. Gekke dingen doen zij zeker niet, maar zij kijken niet op 1000 dollar hoger of lager voor hun (bitcoin)aankoop. Dat komt omdat zij géén werknemers in dienst hebben die de hele dag de bitcoinkoers monitoren om het zogenaamd ´perfecte´ instapmoment te pinnen. Dat is helemaal niet hun bedoeling. Institutionelen zoals (beursgenoteerde) bedrijven, beleggingsfondsen (check), pensioenfondsen (ook), verzekeringsmaatschappijen (jawel) zitten of stappen in crypto voor-de-lange-termijn. Dan spreken we over termijnen van vele jaren. Niet zoals sommige kortzichtige kleine beleggers en traders, de retail investor die vaak al een gat in de lucht springt wanneer hij 25 procent winst maakt. Institutionelen, wat we het Grote Geld mogen noemen, gaan ook voor…de Grote Opbrengst, begrijpt u? Dan kan het hen ook weinig schelen of ze 1000 dollar meer of minder betalen voor een bitcoin. Kijk maar:

´The company listed on Tokyo Stock Exchange said it purchased 1,717 bitcoins at $58,226 on average. Bitcoin was being traded at $54,910 as of 1:35 p.m. on Wednesday.´ Nexon kocht aan een koers die gemiddeld 58.226 dollar deed, en bitcoin staat vandaag rond 54.910 dollar. Begrijpt u – dat niemand bij Nexon daar hele nachten van wakker gaat liggen? Dus…u…ook…best…niet…(!) Wel moeten we de nominaal indrukwekkende aankoop van bitcoin door Nexon – 100 miljoen dollar – relativeren. Dit vertegenwoordigt toch nog geen 2 procent van de liquide middelen. ´t Is als een teen in het spreekwoordelijke water steken, om te voelen of het niet te koud is. 

Hodlen maar! (geen financieel advies)

Nog een laatste woordje over dit onderwerp maar het is geen detail: de holdingmaatschappij die boven Nexon staat, kocht in 2016 reeds het Koreaanse cryptoplatform Korbit, en in 2018 de BitStamp cryptobeurs uit Luxemburg. Dat is inderdaad wat de president van Nexon benoemt als een gedisciplineerde strategie! Zo zou de mindset van de retail investor ook moeten zijn of worden; want we zitten met z´n allen toch niet in crypto voor drie maanden, toch…?

Tokenization is here

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, gaat nog meer aandelen vervat in tokens verhandelen. De tokenization waarover we in 2019 (!) al schreven op Biflatie.nl, is een feit. Aandelen als token; vastgoed zal ook volgen; grondstoffen, edelmetalen (is al begonnen), obligaties (komt er nu heel binnenkort aan) en wie weet ook de grootste financiële markt ter wereld, die van de derivaten, afgeleide financiële producten. Waarden zullen binnen seconden van eigenaar kunnen verwisselen, overal ter wereld en tegen geen of een minimum kost. De wereldeconomie zelf zal een gigantische impuls krijgen – het is maar dat u het weet…!

XRP

Ripple Labs, Inc., het prominente blockchainbedrijf onder vuur door de Amerikaanse beurswaakhond SEC, blijft grote paketten XRP versturen naar cryptobeurzen. Is dat omdat een positieve uitkomst van de rechtszaak verwacht wordt, en een relisting voorbereid wordt? De digitale munt, van oudsher op de derde plaats naar marktkapitalisatie, na bitcoin en ethereum, verloor die positie sinds de Securities and Exchange Commission Ripple en twee topmensen beschuldigde, in december 2020. Op een gegeven moment zakte XRP in de ranglijst zelfs tot plaats 7, om vandaag, woensdag 28 april 2021, toch weer op 4 te staan. De beschuldiging luidt dat bedrijf en toplieden in 2013 XRP verkochten, terwijl het een security is, een effect, aldus de SEC. En voor effecten gelden heel andere wettelijke regels. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Kamperen met crypto

Opnieuw een bedrijf dat het digitale licht gezien heeft. ´Cryptocurrencies are undoubtedly going mainstream. Camping World, the largest RV dealer in the United States, is the latest company to embrace cryptocurrency payments.´ Het bedrijf uit 1966, met 227 vestigingen en 11.500 werknemers, zal bitcoin, ethereum en andere digitale munten aanvaarden van klanten. 

Old meets new

De oude wereld ontmoet de nieuwe wereld; beide worden alzo mooi verweven, als het goed zit. We merken dit voor de zoveelste maal. Een van de grootste kredietkaartmaatschappijen ter wereld, Mastercard, gaat een samenwerking aan met Gemini, het prominente cryptoplatform van de tweelingbroers Winklevoss.´The Gemini-powered credit cards would offer a 3% crypto reward on purchases through the card starting this summer. The card is to be issued by WebBank, a Utah-based digital lender.´ We schreven het hier ook al eerder: het heeft niet het minste nut om dergelijke nieuwe (nou ja…) technologie af te wijzen of te trachten verhinderen, verbieden, hoe dan ook. Denken we eerder aan het gezegde: If you can´t beat them, join them. En dit heeft Mastercard alvast begrepen. Nu alle andere bedrijven ter wereld nog…

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

Eén reactie

  1. Het is duidelijk dat Bitcoin steeds meer en meer als opslag van waarde door vrijwel eenieder wordt gezien. En hup…digitaal goud!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.