Beurscrash op til? Insiders verkopen aandelen voor $600 miljoen per dag

Topmensen van Amerikaanse bedrijven verkopen elke dàg gemiddeld voor dit bedrag. Reeds gedurende heel de maand tot 27 augustus 2019. Deze mate van verkopen door people in the know is niet meer gezien sinds 2006 en 2007. Jawel, en vervolgens brak de Kredietcrisis uit. Als er iemand weet hoezeer aandelen hun top bereikt hebben, zijn zij het wel. Niemand ook voelt de pols van de economie zo constant als zij.

Wantrouwen en angst

‘New York (CNN Business): The leaders of Corporate America are cashing in their chips as doubts grow about the sustainability of the longest bull market in American history.’ Veel beleggers zien het kopen en verkopen door insiders als een belangrijk teken. Respectievelijk van vertrouwen in het eigen bedrijf en de economische omgeving. En wantrouwen, angst voor wat komen gaat, behaalde winsten veilig stellen ook in een onzekere omgeving. Het zijn acties door mensen die meestal méér weten ook dan de gemiddelde belegger of aandeelhouder: ’top executives, leading shareholders and directors.’

“It signals a lack of confidence,” said Winston Chua, an analyst at TrimTabs. “When insiders sell, it’s a sign they believe valuations are high and it’s a good time to be outside the market.”

cnn.com

VIX

De VIX index stijgt op 27 augustus 2019 met 7 procent tot 20,50 punten. De zogenaamde angstindex meet de mate van volatiliteit in de markt. Hoe hoger deze gaat…? Een gewaarschuwd belegger is er twee waard.

3 reacties

  1. Dit soort berichten zie ik wel vaker verschijnen.
    En laat het duidelijk zijn: ik acht de kans dat we omlaag gaan, groter dan we omhoog gaan. Maar er is één belangrijk ding: ik vraag me altijd af wie in zo’n geval de kopers zijn.
    Want Jan Publiek mag dan kopen, maar je maakt mij niet wijs dat zulke grote hoeveelheden allemaal worden opgekocht door Jan Publiek. Nota Bene: 600 miljoen per dag!! Dus met andere woorden: wie zijn de kopers als er zulke hoeveelheden aandelen op de markt worden gestort?
    Iemand die een vermoeden heeft??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: