Beurzen krijgen nieuw shot hoop

22

De aandelenbeurzen staan vrijdag 8 maart fors in het groen. Dit komt mede door het banencijfer uit de Verenigde Staten. Het aantal banen in de VS steeg volgens het Bureau of Labor Statistics in februari 2013 met 236.000. Dat is hoger dan de banken, economen en andere analisten van tevoren hadden gedacht. Gemiddeld gingen de analisten ervan uit dat er 160.000 banen bij zouden komen in Amerika.

Raming van banken was lager

De banken hadden de volgende schattingen naar buiten gebracht (via Zero Hedge):

 • Morgan Stanley +135.000
 • Barclays Capital +150.000
 • Goldman Sachs +150.000
 • Bank of America +160.000
 • JPMorgan +165.000
 • HSBC +179.000
 • Deutsche Bank +180.000
 • UBS +190.000

Het is moeilijk in te schatten of de banken niet gewoon gebaat zijn bij een ‘groter dan verwachte’ uitslag van macro-economische data. Die willen het liefst hogere koersen, want als de aandelen stijgen, dan móet het wel goed gaan met de economie. De realiteit is echter anders, want terwijl dat het goed gaat met Wall Street, de beurs in Amerika weer een nieuwe high bereikt, zijn er steeds meer problemen met de reële economie. Inmiddels maken bijvoorbeeld 47 miljoen Amerikanen gebruik van voedselbonnen.

Banencijfer januari 25% lager uitgevallen

Het totaal aantal banen van februari mag dan voor euforie op de aandelenmarkten zorgen, de cijfers van januari 2013 zijn fors naar beneden bijgesteld. Daar staan de beleggers echter liever niet bij stil. Het cijfer voor januari werd kwam uiteindelijk zo;n 25% lager uit, dan eerder werd gedacht. 119.000 in plaats van 157.000. Het zou ons dan ook niets verbazen, als dit huidige cijfer in maart ook zal moeten worden aangepast.

Werkloosheid naar 7,7%

De werkloosheid in de Verenigde Staten daalde volgens de nieuwe cijfers naar 7,7%. Het werkloosheidspercentage voor januari bleef ongewijzigd op 7,9%. Het was al eerder bekend dat er flink wordt gesjoemeld met cijfers van de beroepsbevolking, waardoor het werkloosheidscijfer kunstmatig naar beneden wordt gedrukt.

Beurzen fors omhoog

De beurzen krijgen door de banencijfers en nieuw shot hoop. De AEX-index steeg weer tot boven de 350 punten en staat op moment van schrijven 1,2% in het groen. Grootste stijger op het Damrak is Fugro. Het bedrijf dat gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem verzamelt en interpreteert voor voornamelijk de olieindustrie, boekte in 2012 een 1,4% hogere nettowinst en een 16,5% hogere omzet. Het aandeel staat vrijdagmiddag 13% in de plus.

Geënsceneerde koersverloop

Al met al willen we de stijging wel even nuanceren. Daarvoor schakelen we over naar Ad Nooten , van ADNBeursanalyse: “Wat een kunstmatig gedoe is het weer op de beurs vandaag. Er is in de buurt van 350 punten een vloertje onder de koersen gelegd, waarmee het koersverloop uiterst doorzichtig is. Dit koersverloop is allesbehalve natuurlijk, een fraai staaltje tactiek. Laat ik het hier maar bij houden en verder geen woorden meer vuilmaken aan dit geënsceneerde koersverloop.

22 REACTIES

 1. Ik heb het toch gezegd, maar niemand wilde luisteren. Koop aandelen mensen, goud en zilver heb je niets aan. De crisis is voorbij..

    • Zeg èh Hugo, Madman moet je maar even onderwijzen in het passifisme. Je weet wel, heb je naaste lief, komen we veel verder mee…

     Als ik roep GUNS kom ik niet door de moderatie of krijg de wind van voren. Maar idd. Met point blank is elk probleem opgelost!

  • jij denkt dat het over is met goud en zilver de banken kopen niet voor niks fisiek goud hoor er komt een moment met dit ponzi sceme dat het vetrouwen weg is

 2. Het is ook niets meer dan hoop. Hoop op betere tijden. Die echt niet gaan komen. Als die voedselbonnen niet hadden bestaan hadden ze dat al lang gemerkt dat de normale burger niets heeft aan stijgende aandelen. Stijgingen die alleen maar komen door het vakkundig boekhouden van accountants, ik geloof er helemaal niets van. We worden dom gehouden, wie geloof nu nog Amerikaanse werkloosheidscijfers als je de waarheid wilt weten, nee alleen de banken en beleggers willen deze cijfers geloven.

  Hou je maar goed vast, de dag dat het kaartenhuis omvalt komt eraan. Dan is er geen redden meer aan. Ook al daalt de werkloosheid naar 2% en komen er 2,8 miljoen banen bij, het zijn maar cijfers.

 3. Dit is een gemeen spelletje om het vetrouwen d.m.v. manipulatie kunstmatig op te wekken in de hoop mensen aandelen aam te smeren. En zoals ik eerder heb aangegeven behoort dit tot het bekende spelletje, van de boel opblazen, op het hoogtepunt stapt de haute finance eruit en laat de burger berooid achter. Ze hebben voorkennis niet eens nodig ( hebben ze wel natuurlijk en maken ze ook genruik van ). Ze bepalen zelf de koersen.

  • Klopt als een bus vb. Pump & dump, maar dan ‘beursbreed’. Het zogenaamde retailgeld is nodig om een groter publiek in te laten stappen voor het gevoel van welvaart zodat de ponzi weer even van de hart-longmachine kan worden losgekoppeld. Om vervolgens tijdens een zware toiletgang alsnog te bezwijken. 🙂

 4. Gebruik je laatste Rolo om die te investeren in een mogelijkheid om vrij te worden van de nepwereld die draait om angst , haat en verdeeldheid.

  Keer je van de nepwereld die hierop teert af.

  Elke strijd hiertegen is een voeding, want die is op dezelfde emoties gebaseerd.

  Geen strijd is ons ultieme wapen.
  Want wie niet vecht maar in bescheidenheid en saamhorigheid bestaat is de werkelijke winnaar.

 5. @VB Alle oneerlijkheid van materieel bezit roept op tot strijd hiertegen.
  En voedt de machthebbers weer . En dat is nou net de bedoeling.

  Geef wat ze willen , al hun bezit en weelde en technologie… zorg dat je op een natuurlijke manier kunt overleven.

  Dat stopt de consumptiemaatschappij , en meteen hun macht.

  Een andere manier van denken kan ons redden.
  Moeder natuur is er voor ons allen.
  Vergeet wat je bent geleerd. Want dat houdt je gevangen.

  • “zorg dat je op een natuurlijke manier kunt overleven.'”

   dat kan bijna nergens meer, dat heet belasting betalen :p ook al is alles van jezelf, grond huis en zou je je eigen eten verbouwen, betalen zul je.

   Dus hoe wil je dit bereiken?

  • Rijkdom is niet het nadagen van zoveel mogelijk geld of materie, maar het loslaten van hebzucht .

   Samen met de aardbol in harmonie leven zonder steeds verplicht te moeten zijn te moeten groeien, steeds maar meer te moeten consumeren.

   Alternatieve geldsystemen genoeg. Plaatselijke LETS kring, Bitcoin, http://www.fair4all.nl. Of maak je eigen geldsysteem met software van http://www.cyclos .org . Rente op schuld is verplicht oneindig groeien. Geldsystemen zonder rente is leven zonder te moeten groeien.

   • Mooie woorden MM, maar je gaat aan wat zaken voorbij. Als jij in de VS of Spanje ( in principe rijke landen ) woont en je moet hard werken voor een klein loontje, je kunt geen fatsoenlijke ziektekostenverzekering betalen, je kindje wordt ernstig ziek, je wordt hopeloos, en je denkt is dit alles wat er is , heb ik me doorvoor zo ingespannen. Je ziet dat bedriegers zich steeds verder verrijken ten kosten van anderen, en je ziet dat de elite meer geld aan hun honden besteden dan gewone mensen, en vooral arme mensen, aan hun kinderen kunnen besteden.
    Wat hebben deze mensen aan mooie woorden MM, hoe goed bedoeld ook.
    PS Dit is niet een dramatisch verhaal, maar de realiteit van toenemende ongeljkheid die miljoenen dagelijks ervaren, vooral in de VS. Noem mij maar een kankeraar, omdat ik niet zo verheven praat als jij. Maar ik wens oog te hebben voor de noden van gewone hardwerkende burgers ( en zieken en welwillende werklozen ).
    Denk naar eens realistisch, met je voetjes op de grond over na!!!!!

 6. Geef Ceasar wat van Ceasar is.. Dit geldt nog steeds.

  Laat hem zijn materialistme hebben…..
  En laat jouw koninkrijk geen deel zijn van zijn wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.