Bewoners Spanje meer dan woedend

Vele Spanjaarden lopen warm. Zijn meer dan boos op de regering, alle politieke nietsnutten en natuurlijk de bankiers. In meer dan tachtig steden zijn er massale protesten en uitingen van woede, terwijl men nog pas aan het begin staat van een periode met enorme bezuinigingen en lastenverhogingen. Wordt Spanje daarmee een reëel gevaar voor de eenheid van Europa, de laatste stoot die het Europese-ford zal gaan doen wankelen?

BTW verhoging met een echte killer

Per direct is onlangs de BTW verhoogd, namelijk het hoge tarief, van 18 naar 21% en het lage tarief van 8 naar 10%. Wat aanvankelijk helemaal geen aandacht kreeg van Rajoy was de enorme verschuiving die men had doorgevoerd van laag naar hoog. Een hele groep goederen en diensten ging hierdoor van 8% naar 21 % BTW. Een verhoging dus met 13%!

Arbeidsvoorwaarden en uitkeringen

Per decreet, heeft Rajoy met onmiddellijke ingang diverse verandering doorgevoerd wat betreft arbeidszekerheid, ontslagrecht, beperkingen van uitkeringen en lastenverhogingen op tal van terreinen. De Spanjaarden staan daarmee nog maar aan het begin van een grote omwenteling. Door alle maatregelen zal de krimp van de economie zich in een hoog tempo gaan uitbreiden. Ook zullen er de komende tijd vast en zeker vele lijken uit de kast gaan vallen in de regio’s, bij de banken, de   investeerders en bedrijven.

Door de Duitse voorwaarden met de rug tegen de muur

Gisteren heeft het Duitse parlement met een grote meerderheid ingestemd met een eerste noodlening van dertig miljard aan Spanje. Daaraan ging een hele dag van discussiëren in de Bundestag vooraf, omdat de politici heel goed voelen dat men momenteel tegen de wil van de meerderheid van het Duitse Volk handelt. Om daaraan tegemoet te komen werd er keer op keer benadrukt dat Spanje de lening alleen onder heel strenge voorwaarden kreeg en zou krijgen. Het was een lening aan de Spaanse staat en niet direct aan de banken benadrukte minister Schäuble met de vuist op tafel.

Regering Rajoy 180 graden om

Rajoy heeft zich altijd sterk verzet tegen een steunoperatie voor Spanje in de trend van de hulp aan Griekenland. Hij wil geen gezichtsverlies voor het machtige Spanje. Indirect krijgt hij nu echter met zo veel voorwaarden te maken dat hij gedwongen werd en is om een 180 graden draai te maken ten opzichte van zijn eerdere beloftes. Dit met als gevolg een enorme volksopstand in Spanje tegen alle net in gang gezette maatregelen.

Gevaarlijke situatie

Spanje is nu net als een toren gevuld met kruit. Het weet niet welke tegenvallers en rampen het economisch nog allemaal te wachten staat. Zeker is dat de inkomsten met sprongen omlaag zullen gaan. Er nog weer meer bezuinigingen nodig zullen zijn met nog meer boze Spanjaarden. Als het vuur de toren bereikt en het kruit tot ontploffing komt dan krijgt heel Europa te maken met een hele grote boem, dat is zeker.

Laatste aanvulling

De ministers van Financiën zijn inmiddels akkoord gegaan met de lening aan Spanje. Wat de markten betreft bracht dat geen enkel positief effect. Het renteniveau voor 10-jarige Spaanse-staatsobligatie, steeg naar een recordhoogte van 7.28%, mede als gevolg van het om steun aankloppen van de regio Valencia. Na Valencia zullen er vast nog vele regio’s en banken volgen. De verwachtingen van investeerders en andere betrokkenen is dat het niet lang zal duren of heel Spanje zal aan de noodleningen moeten. Dat zal dan nog wat worden. Griekenland zal er niets bij zijn. Als u een spannende vakantie tegemoet wilt zien dan weet u waar u naar toe moet, zo niet? dan beter even naar de camping in Zoutelande ofzo.

49 reacties

 1. Kan inderdaad alleen maar fout gaan in Spanje . Zo’n beroerde economie die nog verder afgeknepen wordt , met extreme lasten verhogingen zal in een vrije val naar beneden komen. Werkeloos gaat wellicht alle records breken, de woede bij het volk zal het kookpunt bereiken. Dus de banken worden gered met belastinggeld van met name Duitsland ( Nederland pp net zoveel, zo niet meer ) en in ruil eisen we dat het land kapot bezuinigd wordt. Uiteraard zal er daarom in de toekomst nog meer geld van het ‘rijke’ noorden richting bodemloze put in Spanje overgemaakt worden en oh wat een schande gewoon naar private banken. Het is duidelijk dat de Spaanse overheid geen leningen en de daaraan gekoppelde bevoogding zal accepteren. En daar gaan wij dan gewoon weer mee akkoord. Er zullen weer allerlei hazen uit de hoge hoed getoverd worden om dit weer te billiken. En zo zullen we nog de nodige jaren door rommelen. De burgers van de landen die dit moeten opbrengen zullen hopelijk snel een oorverdovend NEE uitspreken ( nu de democratie nog een klein beetje functioneert ) en al die blinde eurofiele politici naar huis sturen. Helaas zit de kans er levensgroot in dat we ons een oor laten aannaaien en binnen een paar jaar in een politieke unie worden gerommeld. We belanden dan in een door kapitalistische lobbygroepen gedomineerde maarschappij waarin de burger al haar invloed kwijt is. Feitelijk een kapitalistische dictatuur met hele diepe sociale ellende voor mensen die ziek zijn of gewoon buiten hun schuld werkloos ( daarom ook versoepeling ontslagrecht. Je land en de EU zullen niets voor jou doen en uiteraard zal het omgekeerde daarom ook het geval zijn. En zo gaat Europa hele donkere tijden tegemoet. We hebben dit dan voor een groot deel te danken aan de mensen die hun stem verprutst hebben aan een van die vage middenpartijen want die zijn allemaal eurofiel en hebben uiteindelijk minachting voor het volk.

 2. Je zou zeggen dat de ECB wel weer spaanse obligaties (ROMMEL)moet gaan opkopen.

  Anders gaat het zooitje misschien al komende maand klappen!

  Zelfs ik als euro doemdenker schrik van wat er aan rotzooi naar boven komt uit spanje.Griekenland is er misschien nog niks bij.

 3. Hier wat beelden.

  http://www.youtube.com/watch?v=XiPkPmkKZ9o

  http://nos.nl/video/397049-rellen-in-spanje-wegens-bezuinigingen.html
  (grappig, alsof roodkapje wordt voorgelezen: met rubber kogels wist de politie de zaak te sussen..)

  En dit zie ik ook pas, is 2 weken terug….

  http://nos.nl/video/252272-slagveld-in-athene.html
  (papkop alarm!)

  Dit gaat zich uitbreiden over heel europa, vroeg of laat.

  Monarchenfamilies, bankiers en politici allemaal naar het dorpsplein komen….

  Het volk heeft een verrassing voor jullie…

 4. Hier kunnen we in dit Zombie-achtige Nederland nog heel wat van leren. – Hier geloven we nog dat we Spanje helpen, maar in Spanje, Griekenland, Portugal, Ierland weet men wel beter. Dat geld is allemaal bedoeld voor ONZE banken en ONZE pensioenfondsen. De verhalen van Spanje, Griekenland, … helpen zijn allemaal gepresenteerd door volksmenners en anderen, die de aandacht van de werkelijke oorzaken willen afleiden.

  En natuurlijk gaat deze onrust zich langzaam en zeker zich steeds verder verspreiden over Europa. En we moeten als Europese volkeren blijven waken dat ze ons niet tegen elkaar uit laten spelen wat in het ergste geval tot Joegoslavische toestanden kan leiden.

  Het is een heel duidelijk een “klassen”strijd tussen de rijkste 0,1% en de rest van het volk. En die idiote nationalisten als Wilders c.s. proberen er een “rassen”strijd van te maken en lekker de boel te lopen stoken en zieken tegenover de Spanjaarden en Grieken. Terwijl deze lui solidariteit verdienen in hun strijd tegen de bankcriminelen.

  Nogmaals een oproep om NIET op Wilders en ook NIET op de neoliberalen te stemmen.

 5. De maatregelen hebben steeds minder effect. Inmiddels is de waarde van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar naar het laagste niveau van de afgelopen 3 en half jaar gedaald. Ten opzichte van de Japanse yen staat de euro momenteel zelfs op het laagste punt van de afgelopen [b]11 jaar[/b]!

  Spaanse beursindex IBEX 35, de Spaanse AEX-index, is vrijdag met 5,82% gedaald. http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EIBEX+Interactive#symbol=%5Eibex;range=1d;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

  Als Spanje een volle bailout nodig heeft (wat zal het zijn? 500 mrd zo ongeveer?) dan is er helemaal niets meer over voor Italië.

  ECB, kom er maar in…

 6. @7 En al die bezuinigingen leveren niet op wat het op moet leveren en kunnen soms ook meer kosten dat het oplevert. Als een land de rommel van failliete banken opneemt en vervolgens ook nog met een economische depressie zit te kijken kan je wel allerlei bezuinigingen voorschrijven, maar uiteindelijk keert de wal het schip. Het kan uiteindelijk net zo beroerd worden als Griekenland en hulppakket na hulppakket, terwijl aan de voorwaarden uiteindelijk NOOIT voldaan kan worden en de bevolking crepeert.

 7. S7p. Ik ben het helemaal met je eens. Eigenlijk is er een klassenstrijd gaande en Wilders wil de onvrede mobilseren voor zijn ‘culturenstrijd’ met racistische trekken. Ik denk dat ook die strijd alleen maar een voertuig is om macht te vergaren. Denk dat de ‘juiste’ politieke bewegingen duidelijker moeten communiceren waar het gevaar vandaan komt. Dat is een deel van de elite die niet gehinderd door moreel besef alles wil nemen wat ze begeren. Ook in een tijd waarin iedereen met minder zekerheid en welvaart genoegen moet nemen zal hun honger naar macht en geld alleen maar groeien. Wolven zijn het, die alles naar hun hand zullen zetten en elke oppositie zullen uitschakelen. Dat doen ze door de meerderheid de illusie van democratie te gunnen maar ze feitelijk monddood te maken. Hoe dan? Door een politieke unie natuurlijk. Geen denker of filosoof gelooft dat de stem van het volk nog zal doorklinken in de Brusselse wetten. Die zullen letterlijk door lobbygroepen, vazallen van het kapitaal geschreven worden en door corrupte parlementariers bekrachtigd.

 8. S7p wat betreft het helpen van de landen om onze pensioenfondsen etc te redden ben ik het helemaal met je eens. Dit is ook hetgeen wat bij Griekenland gebeurde. Alleen zo wordt het door de msm niet gepresenteerd en geloofd iedereen het wel. Zeker gezien het feit dat het grootste deel v d Nederlanders nog nauwelijks iets van de crisis merkt, zal het ze allemaal worst zijn. De regering zal wel het beste met ons voor hebben. Ik zie wel dat eea nu in een stroomversnelling raakt en de situatie na een korte periode van rust weer flink oplaaid.
  Wat betreft het stemmen, vertel me maar wat ik moet stemmen om deze aankomende periode van ellende enigszins te verzachten. Dat het slecht gaat worden is me wel duidelijk maar hoe en wat dat is voor iedereen volgens mij nog een raadsel.

 9. Ik denk dat binnenkort de pleuris gaat uitbreken door de dreigende situatie in het Midden-Oosten en de voortwoekerende Eurocrisis!

  Wie weet, zal dat al voor 12 september as. gebeuren en gaan daardoor de verkiezingen niet door!

 10. @9 De politieke unie is slechts een onderdeel in de stervingsconstructie van het huidige economische / centrale banken systeem. Met zal zelfs een New World Order achtig iets proberen als ze de tijd krijgen. Enkel en alleen om de consensus of status quo van dit systeem vast proberen te houden. Dit systeem probeert zich op allerlei mogelijke manieren te [b]consolideren[/b] en er zijn mensen, die zo weinig geweten hebben dat ze van de Europa een Joegoslavië willen maken door volkeren tegen elkaar uit te spelen. En de vrijheden en democratie die we keer op keer hiervoor mogen inleveren.
  Stel dat ze moeten toegeven dat ze dit doen om onze banken, verzekeraars en onze pensioenen te redden, terwijl er steeds grotere bedragen over tafel gaan, de verhalen steeds ongeloofwaardiger gaan klinken en het uitgeleende geld onmogelijk terug kan komen.

  Het is aan ons mensen om ze heel duidelijk aan het verstand te brengen dat wij DIT systeem niet meer willen. Het is aan ons om leeg land te claimen om alternatieven te stichten. Durf openlijk te dromen over een andere duurzame en menselijke toekomstbeelden. De tijd van het leeghoofdig consumentisme en zijn goodies is definitief voorbij. Hoog tijd voor frisse lucht en duurzame en menselijke verandering.

  Van hun zullen de veranderingen heus niet komen. Alleen zal je op een gegeven moment een grote plof horen en dan zijn de gevolgen niet mals. Ik heb meer dan eens gewaarschuwd voor de mogelijke hongersnoden ten gevolge van een harde val van dit systeem.

 11. @11 Moin, ik ben het met je eens..ik heb zelfs het sterke vermoeden na wat onderzoek op internet dat het wel eens met een falseflag op de oplympicsche spelen kan beginnen.

  Het frapantste wat ik hier over tegengekomen ben is het volgende op de site van de rockefeller-foundation…

  http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/bba493f7-cc97-4da3-add6-3deb007cc719.pdf

  Typ maar olympic bij zoeken….

  Devastating shocks like September 11, the
  Southeast Asian tsunami of 2004, and the
  2010 Haiti earthquake had certainly primed
  the world for sudden disasters. But no one
  was prepared for a world in which large-scale
  catastrophes would occur with such breathtaking
  frequency. The years 2010 to 2020 were dubbed
  the “doom decade” for good reason: the 2012
  Olympic bombing, which killed 13,000, was
  followed closely by an earthquake in Indonesia
  killing 40,000, a tsunami that almost wiped
  out Nicaragua, and the onset of the West China
  Famine, caused by a once-in-a-millennium
  drought linked to climate change.

  Mega raar vind ik.

  Dit filmpje is niet minder raar denk ik.
  Olympics in beijing ceremony…

  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/61906/London_2012_7_7_Olympics_Sacrifice_Ritual/

  Wat ik zelf ontdekte vandaag is het volgende : symbool van illuminati, gemaakt door vele artiesten en satan aanhangers:

  http://www.google.nl/imgres?q=sun+symbol+illuminati&start=214&hl=nl&safe=off&biw=1920&bih=982&tbm=isch&tbnid=q1kPED7roAI7oM:&imgrefurl=http://www.davidicke.com/forum/showthread.php%3Ft%3D6366%26page%3D98&docid=bvE1HjppULAwNM&imgurl=http://fotos.subefotos.com/351912be361439457a46a2712e041ec4o.jpg&w=520&h=343&ei=6JIJUNrMFcf80QXG0tSpCg&zoom=1&iact=rc&dur=369&sig=115645996613959676284&page=5&tbnh=146&tbnw=195&ndsp=56&ved=1t:429,r:25,s:214,i:171&tx=98&ty=93

  Op de originele website van de olympics:

  http://www.london2012.com/

  Kijk midden in naar de art meneer.

  http://www.london2012.com/mm/Photo/photos/General/01/28/48/25/1284825_M07.jpg

  Rare grappen allemaal.

 12. @10 Op een partij, die een nieuwe visie uitstraalt. Duurzaamheid en menselijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Een partij die openlijk afstand durft te nemen van de status-quo en ook geen mensen tegen elkaar uit laat spelen.

  Waarop. Je ziet hier al een lijstje van een boel partijen staan. Zal wellicht iets tussen zitten. Zelf ga ik voor de Partij voor de Dieren, die idd milieupolitiek en mens en dier centraal heeft staan. Ik ga geen stemadviezen geven, maar mensen wel aanraden om in de partijen wat te verdiepen en een zinnige keus proberen te maken.

 13. Zilverkoning, stem sp. Zij willen in ieder geval niet MEER macht afstaan aan Brussel en zodoene onze soevereiniteit handhaven. Ook is duidelijk dat met de gigabezuinigingen ( in 2014 nog eens € 25.000.000.000 ) voor de boeg het niet anders kan dan een hogere bijdrage te vragen van de hogere inkomens, naast het bezuinigen op defensie, cultuur ( minder noodzakelijk dan zorg ). Doen we dit niet dan zullen in dit land vanzelf de spanningen tussen de klassen toenemen. Ook de versoepeling van het ontslagrecht zal geen enkel ander doel dienen dan het veilig stellen van de winsten en inkomens van de elite. Het zal de arbeidsmarkt juist bevriezen. Iedereen die de vijfenveertig is gepasseerd zal wel uitkijken, maar niet naar een andere baan. Het zal werknemers ook angstiger en slaafser maken. Kortom, de sociale zekerheid, de koopkracht van de meeste burgers zullen geofferd worden aan de belangen van de elite met hun neoliberale dromen. Stem SP.

 14. @15: Wanneer gat de gewone bevolking eens eindelijk zich tegen de elite keren? En wat bezielt men op toch maar zoveel op de VVD te stemmen, leidt men aan SM-trekken?

 15. @17
  Mainstream stemmen betekent dat mensen de status quo willen bewaren. Bang om hun caravan, pensioen of baan kwijt te raken. Angst, een slechte raadgever. Tot de zwaartekracht ingrijpt. En dan is het te laat voor zinvolle alternatieven.

 16. Ooit wel eens bedacht dat de peilingen vals voorgewend worden? Kijk even naar het recordaantal faillisementen… hoeveel zullen er nu werkelijk vvd stemmen? Denk hierover na… wat S7P zegt… 😉

 17. @19 binnenkort wordt alles ingehaald door de zwaartekracht snoes. Ook de peilingen.

  [i]”Maurice de Hond eet kattenvoer”[/i]

 18. Europa staat aan de vooravond van een nieuw “1848-moment”, dat mag duidelijk zijn. Zoals het er naar uitziet kan dat dit jaar al gebeuren.

  In 1847 werd op het Internationale Vrijmetselarij (=VM)Congres in Strasbourg de plannen gemaakt voor een serie goed georganiseerde volksopstanden.

  In 1847 bezoekt een gezant ( Lord Minto / VM ) van de engelse prime minister ( Lord Palmerston / VM ) de steden Turijn, Rome en Napels om te helpen bij het organiseren van een opstand, verder uitgewerkt in de lokale VM-loges.

  In 1848 barsten de revoluties los en volgen elkaar op in de geplande volgorde :
  24 februari in Parijs,
  7 maart in Berlijn,
  13 maart in Wenen, (de Russische keizer zond op verzoek van de Oostenrijkse keizer 100.000 man troepen om Wenen weer onder controle te krijgen)
  18 maart in Milaan,
  28 maart in Venetië, gevolgd door Napels, Toscane, Rome,
  12 juni in Praag
  en 27 juli in Croatië.

  Clinton Roosevelt en Horace Greely, beide vrijmetselaars en lid van de Colombia-loge, welke te New York werd gesticht in 1775 door de Beierse Illuminati, hielpen Khazaartje èn vrijmetselaar Kiessel Mordechai (beter bekend onder de naam Karl Marx) financieel voor het publiceren van zijn beroemde ‘Manifest’, zonder welke steun ‘Marx’ een onbekende en zwaar geobsedeerde revolutionair zou zijn gebleven. Horace Greely was directeur van de “New York Tribune” en had ‘Marx’ eerder al aangesteld als correspondent te Londen.

  Kopieer ook nog even deze link die in de nabije toekomst zeer actueel zal blijken te zijn en u een keer rustig de tijd heeft om de info door te nemen :

  http://www.gnosticliberationfront.com/crimes_of_karl_marx___commun.htm

  Het is net wat Madman eergisteren zei : via de geldafname regel je dit soort opstanden zoals u en ik het licht regelen met een dimmertje … en voor zover ik weet zitten we al een tijdje in een credit crunch georganiseerd door de haute finance.

  Ach ja, door wie anders trouwens ?

 19. Tsja, ktm, is het een belangen kwestie, of een familiaire. Ik denk een belangen, wellicht omdat ik ongeschoold ben :-* Feit is dat politiek, finance, inlichtingendiensten, defensie en corporates de handen ineen hebben geslagen. Wat mij betreft althans. Wat er nu op wereldschaal gebeurt is onverklaarbaar. Op vele, veeeele, fronten wordt gemanipuleerd op een werkelijk ongelooflijke schaal.

  Belangen ktm. Belangen. Old boys networks. Overal. Een belangen piramyde. Een voedselketen.

  Nothing to see here, move on.

 20. Poeh, heb wat bij te lezen in dit draadje!
  Holy Kanoly!

  Citaat: S7P “Terwijl deze lui solidariteit verdienen in hun strijd tegen de bankcriminelen.”

  Mee eens! En daarom ben ik sinds vandaag geswitcht en wel naar SOPN ! Laat Johan Oldenkamp het maar eens proberen!

  Wat de SP betreft…ik ben dan bang voor Franse toestanden. Kijk nu eens naar Hollande die Peugoet het VERBIEDT !!! om mensen te ontslaan. Kan nooit goed gaan in Frankrijk en ook daar zie je op dit moment al de vlucht van kapitaal naar andere landen.

  @Anton, ik zou toch maar wel stemmen. Lees eens het partijprogramma van SOPN of de Piratenpartij. Zij bieden behoorlijk wat alternatieve oplossingen, helemaal wat betreft de economie!

  @Peter, ook een interessante!

 21. En, VanZaken, al op zoek naar een (noodgeval-)stekkie in het buitenland ..?

  Niet dat het geen goed toeven & pannekoeken bakken is geweest in het NL-aquarium sinds WO2 , daar niet van …

 22. Komt en ziet The Black Box waarin ook u figureert :

  http://sgtreport.com/2012/07/nsa-insider-you-are-the-target-theyre-pulling-together-all-the-data-about-virtually-every-u-s-citizen-in-the-country/

  Het 1e lullige aspect is dat ‘ze’ er niet alleen àlle mogelijke info over US citizen in hebben opgeslagen, zoals dit onvolledige artikel suggereert, [u]maar ook die van iedere ‘aangesloten wereldburger’ , dus u ook [/u] (oa IEDERE mail ooit verstuurd,wereldwijd, en wel sinds 1979) …

  Het 2e lullige aspect is dat dit gebouw net als een eik is : de andere helft zit onder de grond

  Het 3e lullige aspect is dat de NSA inmiddels al (méér dan) 10 keer zo ‘groot’ is als de CIA ; dit tot groot ongenoegen van de laatste-gn-gnn… bijkomend voordeel voor de CIA is dat alléén zij regelmatig in de schijnwerpers mag staan … de ‘ander’ bestaat [u]mediatiek[/u] gewoonweg [u]niet[/u] …

  Het 4e en laatste lullige aspect van dit gebouw is dat ‘onze’ AIVD slechts een raampje of 6 tot 10 van deze Black Box ‘ beslaat ‘ hi-hi …

  So say ‘cheese’ too Rothschild Inc. heh-heh …

 23. Attent met die Alexander Wessel v Asloo .Stuwt lezers om op kunduz te stemmen . Die is ver heen of betaald door een overheids instantie van kunduz. Sommige vermoeden om een proces te ontlopen.

  Wat in Spanje gebeurt het uiteen slaan van demonstraties volgt de procedure welke tijdens de laatse Bilderberg is uitgestippeld . Bezuinigingen armoede verval moet doorgaan en sociale onrust wordt mbv een getraind eu team neergeslagen.
  Spanje laat duidelijk het Bilderberg beleid zien .

  Het verzamelen van je persoonlijke data zoals Ktm als meldde stgreport .com is in volle gang .

  Ze geven die eu of euro niet op vanwege meerdere redenen data verzamelen-chippen van eu burgers is een .

  Het is het chippen van burgers op afstand.Een chip behoeft niet meer ingebracht te worden . Ze maken vanuit je bezigheden activiteiten huisarts bezoek geld pin transacties familiale omstandigheden etc.een profiel-chip

  Deze zijn een handig om je gedrag te voorzien-weten op wie je stemt wat je koopt hoe je denkt, leeft, eet , etc .
  Deze Chip kan ook anders gebruikt worden .
  Zo kan je grote groepen sturen in een richting .
  Die Eu is niet alleen vanuit economisch en financieel opzicht een ramp.

 24. Veel verontrustend nieuws , altijd voor het weekend , maar positief blijkt maar weer als er contact geweest is met de toestand aldaar in Spanje , veel kennissen en familie zitten daar , en gaan gewoon net als u en ik winkelen om hun dagelijkse boodschappen te doen , zij merken er totaal niets van , terrassen zitten gewoon redelijk gevuld, niet overdreven veel maar zeer zeker niet leeg , brood vlees en groente worden altijd in de zomer wat duurder om ge prijst i.v.m. toerisme. Brandstof de dagelijks goedkopere prijs van benzine en gas ook de gasflessen .
  Campings zijn in tarief niet duurder geworden t.o.v. andere landen , dan wil ik wel eens weten als ik de beelden van het journaal zie van opstand wat er nu getoond word , zij kunnen door de Staatsmaffia of propaganda machine als tv en radio behoorlijk beïnvloed worden , schreeuwzender RTL7 heeft hier natuurlijk ook een handje van om mensen dagelijks te hersenspoelen met beurskoersen financieel banken nieuws die dagelijks uit de bezuinigingsdrift kassa of ruif lopen te vreten .
  Manipulatie is hier ook niet vreemd .
  Een zekere kern van waarheid gaande in Spanje d.m.v. bezuinigingen kan ik mij wel redelijk goed voorstellen , maar draconische opstand vind ik voor dit moment iets wat te ver gaan .

 25. Zoals al jaren geleden was voorspeld verloopt het scenario volgens de regels der achteruitgang. (lees verdwijnen/ineenstorten van een cultuur, gaat met veel opstanden gepaard)

  Dit is een Europees probleem en gaat niet alleen om Spanje of Griekenland. Wij (Europeanen) zullen heel veel van onze welvaart moeten inleveren. Men denkt misschien dat politici met mooie verhalen (leugens) het tij kunnen keren. Dat is onzin. Het heeft niets met links of rechts te maken, maar met een verplaatsing van productie (arbeid) naar Azië. Hier zijn zowel links als rechts schuldig aan!
  Hiermee verdwijnen alle fabrieken en dus het “echte kapitaal” ,wat overblijft zijn dienstverleners en ambtenaren. Helaas leveren deze categorieën niets op. Sterker nog ze zullen het welvaartsniveau verder afbreken omdat ze een beroep doen op de algemene middelen (belastingen).

  Droom maar verder met je Europa! en luister vooral naar de praatjes van de SP of VVD met hun leugens en bedrog. Of het nu uit jouw zak of mijn zak wordt gestolen het blijft diefstal! We zijn de laatste 20 jaar al enorm achteruitgegaan. Neem de “nieuwe AOW” ,als mijn vader nog had geleefd had hij dit nooit geloofd, dat het naar 68 jaar wordt opgetrokken (links en rechts). Zie nu, het is de realiteit, de wet is al door de 2e en 1e kamer. Nederland gefeliciteerd.

  Nu nog even fors de belastingen verhogen (reisgeld belasten, extra vermogens belastingen, btw met 2% omhoog, nog meer belastingen op drank en rookwaren en ga zo maar verder).

  Het wordt tijd om dit zinkende schip te verlaten of om op een reddingsvlot te springen.
  Ik kies voor dat laatste en spring op een reddingssloep. [b]Terug naar 3 dagen per week werken, dan hoef ik niet te bloeden voor dit tuig (politici, lees niet meer belastingen te betalen)[/b]

  Ga ik een rustige “oude dag” tegemoet en kan met slechts 3 dagen arbeid per week ook gemakkelijk tot mijn 70e doorwerken. Voor al diegene die het nog niet weten, neem maar van mijn aan dat volgend jaar de WW, WAO geheel zullen verdwijnen of nog slechts voor 1 jaar worden doorbetaald. Je moet dus aan je eigen gezondheid denken.
  Hoe kan je zolang mogelijk actief en productief blijven. Juist jezelf ontzien en niet overbelasten.

  Op je vrije dagen kun je dan eten gaan verbouwen voor je eigen gezin (ga ik eindelijk de tuin gebruiken waarvoor hij is!). Ga ik zelf mijn huis onderhouden, schilderen, zonnecellen plaatsen etc. Auto is niet meer nodig, die paar dagen dat ik werk ga ik wel fietsen, dat is goed voor de conditie.
  Misschien valt het aanpassen aan de nieuwe realiteit wel mee of gaat U ook stenen gooien?

 26. Zijn de Spanjaarden nu al boos, ik had gedacht dat het wel tot het einde van het jaar door zou sudderen.

  Even over dat stemmen in september, persoonlijk denk ik dat het niet zo erg veel uit zal halen waar je op stemt.
  Er is geen enkele politieke partij dan wel stroming die opgewassen is tegen de ellende en wanorde die er nu heerst.
  De oplossing komt niet uit de politiek omdat daar ook een groot deel van de ellende door gecreëerd is.

  Wat is dan wel een oplossing?
  Hoe ik het ook bekijk, de `oplossing` zal er niet komen omdat na de zogenaamde oplossing de boel gewoon weer ouderwets door zal gaan. Natuurlijk in het begin zal men denken, dit nooit weer. Maar uiteindelijk ………

 27. @36 ja en dat is gemakkelijker als je denkt .
  Hoe Wie en waarom.
  Zie mijn eerdere reacties,Grieken zijn 70 % van beloftes niet nagekomen.
  Even informatief.
  Het gaat m.b.v. je onbewuste
  Met het onbewuste en het onderbewuste worden geestelijke processen (gedachten en gevoelens) bedoeld
  Het onderbewuste wordt ook wel het tweede bewustzijn genoemd. Bij het eerste bewustzijn worden waarnemingen bewust waargenomen en overdacht. Bij het onderbewuste worden waarnemingen wel waargenomen, maar dat gebeurt onbewust. Lees terwijl je dit niet opmerkt .

  Je denkt of voelt niet bewust na over de waarneming die je doet, maar toch neem je ze waar, onbewust. Onbewust worden die waarnemingen in het geheugen opgeslagen.
  Op een later tijdstip kunnen die onbewust opgeslagen waarnemingen, bewust gemaakt worden

  Hoe en met welke boodschap laat je nu mensen op vvd cda etc stemmen .
  Lees van Edward Bernays zelfs zaplog heeft er iets over
  Bernays heeft dit in gang gezet.

  Daar de kennis over hoe je dit doet rijkelijk aanwezig is bij de stoottroepen van Banken eu bilderbergers e.a hebben ze vrij spel .
  Dat zou kunnen en moeten veranderen .
  Doordat vele zich bewust zijn geworden van hoe er met Geld en Schuld wordt omgegaan komen o.a. Banken Esm Ecb in een heel ander …daglicht….. te staan.

  Het terrein van subliminals en coded messages.
  Beeld en woord
  Ze maken misbruik van dat wat niet in t daglicht staat of leeft doch zeer veel bepaalt van je acties en reacties gevoelens etc .

 28. Natuurlijk helpt stemmen zeer weinig / niets. Het kan alleen even een opsteker zijn om juist een net ander geluid te horen dan dat neoliberale legbatterij gekakel. En dat kan wel even een opsteker zijn en het kan ook goed zijn dat de mensen ook eens een ander verhaal te horen krijgen. Niets werkt zo demotiverend als je het gevoel hebt dat je de enige bent die er anders over denkt. Als een partij met een bewust andere visie een aantal zetels haalt kunnen ze idd niets doen, maar je weet wel dat er enkele procenten er ook het zijne van denkt van dit neoliberale groei-economie legbatterij gekakel.

  Als de SP mag regeren wordt het net zo een farce als de gedoogconstructie rond de PVV. Veel inleveren, veel gepraat en uiteindelijk toch de neoliberale agenda, maar dan een paar tandjes lager totdat het volgende VVD kabinet dit weer driedubbel kan inhalen. Er wordt wel weer een of andere leugen rond de wat kritischere SP Europa standpunten gecreëerd. (Voor de rest geef ik geen stem adviezen en zeg alleen waar ik waarschijnlijk zelf op ga stemmen en dat is Partij voor de Dieren) The show must go on.

  En dan het gevecht tussen de VVD en SP als grootste. Dat is dodelijk voor de nieuwe kleine partijtjes, gezien de mensen liever de SP als de VVD als grootste zien. En het recht om een nieuw kabinet te formeren. Dit kan echt een probleem gaan vormen voor de PvdD, PiratenParij, SOPN, …. Het gevoel en de ijdele hoop dat het een periode is minder snel de boel neoliberaal wordt misvormt. Dit is een van de “leuke” (NOT) effecten van de opiniepijlers.

  Onthou altijd : De steden zijn van hun. Het platteland ver weg van de steden (niet in het dichte NL) zijn van ons. Ik denk dat het langzamerhand verstandig begint te worden om te kijken of je uit hun invloedssfeer weg kunt komen door je aan te sluiten gemeenschappen op het platteland of met anderen een te stichten. De politie zal de komende tijd flink veel tijd nodig hebben om de situatie in de steden onder controle te krijgen dus neemt de kans dat ze ons met rust laten alleen maar toe.

 29. Neem dromen.Een 1-2 jarige droomt vaak vreselijk.Onbewuste processen .
  Kinderen weten doch kunnen t niet verwoorden .
  Als een 2 jarige zijn/ haar droom zou kunnen verwoorden- bewust maken- uitleggen- dan is zijn lijden pijn angst huilen etc grotendeels voorbij .
  Als een kind datgene wat hem dwars zit kan verwoorden is er oplossing ruimte licht. Verwoorden- vertellen.
  Beelden hebben zeer sterke- krachtige invloed. (Je leeft naar je idool)(Nu wil ieder kind beroemd worden en op teevee komen. Een naam zijn )
  Rutte zorgt ervoor dat hij elke 2 dagen in t nieuws komt. Waarom ?

  Terug:. je toegestuurde onbewuste beelden en opdrachten neem je waar doch t meest en beste als in in een staat van ontspanning bent. Relaxed, op een terrasje op de bank s avonds voor velen .etc etc.. Je produceert dan meer alpha hersen golven.
  Rutte laat zich bewust fotograveren op een terrasje, in een ontspannen situatie- met een brede lach sympathiek- innemend en degelijk. Rutte associeren-onbewuste met ontspanning relaxed degelijk . Hoe hij zich voordoet raakt je.d.w.z . komt diep binnen omdat je niet weet dat dit in scene is gezet om.In onderbewuste is Rutte verbonden met leuk en aangenaam.

  Je vergeet- duwt naar de achtergrond van je bewustzijn – zijn maatregelen bezuinigingen -werken tot 67 -armoede -kwaliteitsverlies op veel terrein door zijn eu-esm-ecb bankenlove en dat hij je geld gewoon verspilt. Hard geen ontspanning

  M.a.w. je kan mensen alleen op Rutte of Vetkwab (de jage r) laten stemmen als je mensen in hun onbewustzijn misleid- te grazen neemt .
  Je kan subliminals ook ten goede gebruiken om te genezen, te leren, studeren etc. Dat raad ik aan.

  Banken hebben eeuwen verteld dat je hen kunt vertrouwen.Banken en vertrouwen waren een. Vertrouwen is onbewust deel gebaseerd op onbewuste gevoelens/ gedachten. Banken Rotschild ESM ECB liggen dubbel van t lachen om dit vertrouwen. Zie je de Paus zie je Rotschild. Joodse bankier en christelijke schijnheilige is vertrouwen aanleveren via hun geloof.
  (Een jood gelooft helemaal niet in Jezus hoewel deze een uitstekend jood was zie zijn leven tussen 12 en 30 levensjaar waar hij in India en Tibet mediteerde e.a.).

  Als je een bank tegen de schenen wil schoppen vertel dan dat je hen niet vertrouwt. Vertrouwen blijkt nu de deksel van hun beerput te zijn.
  Er zijn zaken van belang doch als aanzetje.

 30. Martin K, als ik jouw betoog lees snap ik niet waarom je de SP verfoeit. Zij willen wel strijden tegen al dat kwaad dat je noemt. Ik begrijp dat je weinig vetrouwen hebt in de politiek maar ik vind dat je wel onderscheid moet maken. Ik heb ook weinig vertrouwen in de politiek maar dat betreftt alle parijen die het contact met gewone man en vrouw kwijt zijn en niet willen inzien en begrijpen dat de Nederlander zijn onafhankelijkheid HELEMAAL niet wil inruilen voor een onbestuurbare Europese politieke unie waarin het echt afgelopen is met de invloed van de burger. De SP is geen doorsnee partij, ze hebben nog idealen. Vergeet al het gekanker op links. Dat gaat eigenlijk over partijen die zeggen links te zijn en dat vooral WAREN. De SP is gewoon in dat gat gesprongen en vertegenwoordigen de oorspronkelijke oprechte linkse waarden zoals opkomen voor de zwakken, ongelukkigen en solidariteit. Komt ook nog bij dat zij tegen verdere afdracht van bevoegdheden aan Brussel zijn en onze soevereiniteit willen bewaren. Laten we eerlijk zijn we KUNNEN niet zo maar uit de EU en de euro stappen. Je moet het wel willen zien en nog een heel klein beetje vetrouwen hebben dat er nog oprechte politici zijn. STEM SP en maak Nederland socialer rechtvaardiger stabieler en sterker. Kom op. Kies voor het positieve.

 31. Stemmen op de “grote geliefde LEIDER” Emile lijkt me niet zo slim. Hij heeft nog niets gepresteerd..
  Waarom zou je iemand die zulke geluiden verkondigd en z’n eigen mensen dwingt om een deel van hun salaris af te staan aan een zetel helpen?
  Dan heb ik liever iemand die al jaren geleden zich ervoor heeft ingezet dat we wat minder mohammedanen in ons land laten binnenkomen. En iemand die al jaren zich beijverd om Nederland een vrij land te laten zijn in plaats van een slaaf van Brussel.

 32. Beste Govert, het gevaar komt echt niet van de moslims en hoofddoekjes dragende meisjes en vrouwen of mannen met baarden. Je bent gewoon gehersenspoeld. Het gevaar komt van de politieke en economische elite zoals daar zijn graaiende bankiers en corrupte politici. Zij gaan jou je opgebouwde en toegezegde zekerheden, je welvaart opofferen zodat als de koek steeds kleiner wordt zij hun deel wel krijgen. Ga jij maar lekker voor onze geblondeerde alleenheerser van de pvv en wantrouw vooral de mensen die solidariteit en eerlijk delen hoog in het vaandel dragen en neem het op voor de onfatsoenlijken die akkoord gaan met de grondbeginselen van SP en vervolgens als ze geld ruiken niets meer willen weten van eerlijk delen. Martin zal zich niet gek laten maken en doen wat zijn hart hem ingeeft. Kiezen voor het goede.

 33. Het gaat hier over de onmacht van het Spaanse volk , wat we hier al maanden aan zien komen en menig woord over is gesproken.
  Dat er een complete financiele dictatuur opgezet word is hier niets nieuws en dat wij in Nederland ook nog aan de beurt komen is zo klaar als een klontje.
  Maar wachten we echt totdat wij aan de beurt zijn of zijn we solidair met de rest van Europa en is de maat een keer vol.
  De oplossing ligt echt niet bij een klein politiek partijtje uit Nederland. Stem wat je wil maar het maakt geen verschil..
  Mensen moeten de straat op , de bevolking heeft de macht om dit te stoppen dus geef je zelf een stem en kom voor jezelf op !
  Ron Paul is een Amerikaanse Lente aan het opzetten van serieus formaat. De jongeren daar maken het verschil met zoveel passie en inzet voor een verandering.
  Jarenlang is er alleen maar gefocused op het individualisme van de bevolking.. Je kan elkaar niet vertrouwen , je verschilt allemaal van elkaar , iedereen is anders..
  Het word tijd dat we elkaar gaan vinden en elkaar vertrouwen in deze strijd. Laat de elite zweten door saamhorigheid te tonen en dat niemand elkaar laat vallen op straat ! Dan heb je macht , zorg dat je met je vreedzaam protest mainstream word en alle ontslagen in het land zullen bij je aansluiten. Onvrede genoeg het moet alleen in de juiste banen geleid worden…

 34. Waarom zitten hier toch zoevel mensen met sympathie voor die haatpruik? Gangpadje, Dagobertje, Hans Poldermansje en dan nu Govertje…….. Ik snap hun frustratie wel maar het is ook naief! Wellicht minder telegrof lezen en wat meer media als Biflatie en Visionair?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.