Biflatie Bulletin: Alarmerende jeugdwerkloosheid

De Duitse bondskanselier Merkel noemt de jeugdwerkloosheid het “dringendste probleem van Europa”. En gelijk heeft ze; niet alleen is het tragisch vanuit menselijk standpunt om een verloren generatie te kweken, de situatie legt ook een bom onder de veiligheid van de staat (toenemende criminaliteit en rellen of zelfs opstanden).  Maar beseffen politici wel dat niet zij maar alleen de bedrijfswereld voor banen kan zorgen? Politici mogen en kunnen slechts een raamwerk creëren waarbinnen het voor ondernemers én werknemers goed toeven is.

Werklozen? Haal ze maar naar hier!

Het Nederlandse kabinet wil Europese werkloze jongeren met specifieke kwaliteiten naar Nederland halen. Blijkbaar is er een groot tekort aan “hoogwaardige arbeidskrachten met werkervaring“.  EU-leiders willen elkaar helpen de jeugdwerkloosheid (van gemiddeld 50% in de PIGS-landen !) te bestrijden. Heel lovend maar het roept wel dringende vragen op over alvast het Nederlandse onderwijsstelsel.

Herstel of toch niet?

De recente signalen die uitgaan van de Amerikaanse economie – hoewel tanend, tot nader order toch nog altijd de locomotief van de wereldeconomie – zijn uiterst verwarrend.  Een toenemende autoverkoop, minder aanvragen van uitkeringen, maar nu blijkt toch de groei van de dienstensector tegen te vallen. Gaat het nou de goeie kant op of de slechte? Het kan ook zijn dat dé crisis… nooit geëindigd is en nog héél lang zal blijven voortduren. Dat het ook geen gewone economische crisis is maar een crisis-eigen-aan-het-systeem-zelf, wat veel erger is.  Geen prettige gedachte…

Wat weten zij dat wij niet weten?

Vertegenwoordigers van president Obama en president Poetin hebben elkaar ontmoet in Washington DC en geen enkele Amerikaanse krant die erover bericht heeft! Uitkomst van de vergaderingen: de VS en Rusland zullen voortaan samenwerken “in disaster response operations”. Russische soldaten dus op Amerikaanse bodem en vice versa “during a mass event that encompasses an any number of disaster scenarios, including but not limited to declarations of martial law”.  Verwachten beide staatsleiders misschien zelfs opstanden binnen hun eigen grenzen en wel in dergelijke mate dat hun eigen politie- en legermacht niet zal volstaan…?!

U.S. President Barack Obama meets with Russian President Putin in Los Cabos

foto met dank aan www.SHTFplan.com

Machthebbers no more

Twee machtige lieden hebben afstand gedaan van hun troon.  In het geval van de Belgische koning Albert II vreedzaam; in het geval van de Egyptische president Mohammed Morsi wel met harde hand: het leger heeft hem afgezet en vervangen door de voorzitter van het Gerechtelijk Hof.

16 reacties

 1. Zelf wil ik graag diverse ideeën doorzetten naar een bedrijf met misschien wel personeel. Maar ik ben niet gek ! De risico,s en het vele werken voor mij. Geen vakantie, weinig vrije tijd en veel risico. Wordt er wat verdient , 50% ib, 21% btw , 25% bijtelling, vergunningen,leges en boetes. Je moet wel heel dom zijn Rutte,Samson en consorten. IK NIET !

  1. Denk je dat de andere bedrijven zonder hard werken ontstaan zijn?
   Wil jij goed verdienen als bedrijfseigenaar dan zal je risicos moeten nemen, en met geluk dan pluk je daar de vruchten van, en dan maakt het niet uit hoeveel belasting betaald je zal het breed zat hebben, en dan heb je vakantie wanneer je wil.

   Voor niets gaan de zon op 😉

   1. JJM,
    Ambtenaar zeker ? Van het geld van een ander vertellen hoe het moet. Lees het nog eens een keer zou ik zeggen.

 2. Om met een gestrekt been erin te gaan en politiek niet correct te zijn: Bij de jeugdwerkeloosheid zou je eens moeten kijken in West Europa naar de percentages van de allochtonen en autochtonen. Jarenlange immigratie van kansloze mensen waarvan een normaal mens weet dat ze zich niet aan zullen passen heeft tot deze situatie geleid. In nederland zijn er relatief weinig autochtoenn werkeloos en dat heeft geen fuck met discriminatie te maken. Als werkgever wl ik de beste man op de beste plaats en dat is dus nooit een Marokkaan die de taal niet goed beheersd, boos wordt als je er wat van zegt als hij te laat komt voor de 4de keer in 1 week en zijn familie erbij roept om even zijn gram te halen als je hem ontslaat.

  Dan wil Rutte goed opgeleide buitenlanders naar Nederland halen waarmee hij aangeeft dat ons schoolsysteem al decennialang kapot is daar er geen fatsoenlijk niveau meer vanaf komt. Gaat goed ion Nederland. Ik kom wel in het buitenland een heleboel slimme, goede Nederlanders tegen die gevlucht zijn met hun bedrijf uit Nederland vanwege het vervelende socialistische klimaat. Hard werken en succesvol zijn wordt keihard gestraft!

 3. Duitsland heeft afgelopen 2 jaar al veel werkeloze jongeren uit de zuid Europese landen binnen gehad. Echter die zijn alweer naar huis terug omdat ze in Duitsland te hard moesten werken.

 4. Werkgelegenheid met loonmatiging als constante factor is slavernij. The working poor:

  http://www.oftwominds.com/blogmay12/restore-min-wage5-12.html

  En OT: keuzevrijheid, laat me niet lachen….
  https://plus.google.com/app/basic/photos/+AlirezaYavari/album/5896561436710501457/5896561441610933954?cbp=14qywt4hdeea3&sview=1&spath=/app/basic/stream/z12gi54x5uiedrtbb04cdtowsr2bs3nrak00k

  Allemaal aan de riemen, slaven, you’re all a bunch of cheap born GDP boosters, verhandeld op ‘arbeidsmarkten’.

  1. Zo is dat houtskool. Moderne slavernij. Helaas heeft de gewone man of vrouw niet zo’n mooie wachtgeldregeling die politici wel hebben of krijgen bestuurders riante vertrekregelingen ondanks het feit dat ze er een klere bende van hebben gemaakt en gaan gewoon weer naar een andere goedbetaalde baan om vervolgens de bezem er in een organisatie door heen te jassen om de aandeelhouders tevreden te stellen. We worden (wereldwijd) geregeerd door een walgelijke immorele groep mensen die het lot van de “gewone” mens deels bepalen.
   Even nog iets anders, dat gedoe in Egypte is ook geen zuivere koffie, de moslim broederschap, was toch democratisch gekozen? Vanwaar opeens die omwenteling of mis ik iets….

 5. De FEMA kampen, verspreid over heel America.
  Ondergrondse bunkers onder o.a. Denver Airport met massale voorraden erin.
  enz enz enz…

  Wat denkte zelf?

  1. Ik woon in de bible belt, maar ben wel ingeent tegen fema. Geloof ik. Waar financial engineering zichzelf begint op te vreten, moeten Piet en Mien zich zorgen maken. Maar Piet en Mien zijn moreel en financieel gehospitaliseerd, en hebben een grenzeloos vertrouwen in het establishment. Dit misplaatste vertrouwen overleeft generaties, vandaar dat we er tot op de dag van vandaag van ‘mogen’ genieten.

   Wat is toch een ‘boom-bust-cycle’?

   “can’t win wars with feet of innocence”

 6. Wat zij weten, dat wij niet weten? Misschien toch een upcoming disaster? Alu-hoedjes? Toch, als je bepaalde ontwikkelingen ziet…

 7. Tjemig Madman, dat FEMA kampen verhaal kan echt niet meer hoor.
  Dat is dus echt een ”aluhoedjes” gebleken.

 8. @houtskool
  ”Ik woon in de bible belt, maar ben wel ingeent tegen fema. Geloof ik.”

  OMG….. droge humor is het leukst 🙂

 9. Oplopende (jeugd)werkloosheid en armoede kunnen tot massale opstanden en een revolutie leiden in de Eurozone. Net als de Arabische Lente.

 10. Brood en spelen…jawel, maar het is de jéugd die niet meer in die val trapt, cf. de Arabische Lente die begon bij de jeugd aldaar, met behulp van al hun sociale media en reeds uitbreiding kent naar een tiental landen nu ! And : soon coming to a place near you…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.