Biflatie Bulletin: Alarmerende jeugdwerkloosheid

16

De Duitse bondskanselier Merkel noemt de jeugdwerkloosheid het “dringendste probleem van Europa”. En gelijk heeft ze; niet alleen is het tragisch vanuit menselijk standpunt om een verloren generatie te kweken, de situatie legt ook een bom onder de veiligheid van de staat (toenemende criminaliteit en rellen of zelfs opstanden).  Maar beseffen politici wel dat niet zij maar alleen de bedrijfswereld voor banen kan zorgen? Politici mogen en kunnen slechts een raamwerk creëren waarbinnen het voor ondernemers én werknemers goed toeven is.

Werklozen? Haal ze maar naar hier!

Het Nederlandse kabinet wil Europese werkloze jongeren met specifieke kwaliteiten naar Nederland halen. Blijkbaar is er een groot tekort aan “hoogwaardige arbeidskrachten met werkervaring“.  EU-leiders willen elkaar helpen de jeugdwerkloosheid (van gemiddeld 50% in de PIGS-landen !) te bestrijden. Heel lovend maar het roept wel dringende vragen op over alvast het Nederlandse onderwijsstelsel.

Herstel of toch niet?

De recente signalen die uitgaan van de Amerikaanse economie – hoewel tanend, tot nader order toch nog altijd de locomotief van de wereldeconomie – zijn uiterst verwarrend.  Een toenemende autoverkoop, minder aanvragen van uitkeringen, maar nu blijkt toch de groei van de dienstensector tegen te vallen. Gaat het nou de goeie kant op of de slechte? Het kan ook zijn dat dé crisis… nooit geëindigd is en nog héél lang zal blijven voortduren. Dat het ook geen gewone economische crisis is maar een crisis-eigen-aan-het-systeem-zelf, wat veel erger is.  Geen prettige gedachte…

Wat weten zij dat wij niet weten?

Vertegenwoordigers van president Obama en president Poetin hebben elkaar ontmoet in Washington DC en geen enkele Amerikaanse krant die erover bericht heeft! Uitkomst van de vergaderingen: de VS en Rusland zullen voortaan samenwerken “in disaster response operations”. Russische soldaten dus op Amerikaanse bodem en vice versa “during a mass event that encompasses an any number of disaster scenarios, including but not limited to declarations of martial law”.  Verwachten beide staatsleiders misschien zelfs opstanden binnen hun eigen grenzen en wel in dergelijke mate dat hun eigen politie- en legermacht niet zal volstaan…?!

U.S. President Barack Obama meets with Russian President Putin in Los Cabos

foto met dank aan www.SHTFplan.com

Machthebbers no more

Twee machtige lieden hebben afstand gedaan van hun troon.  In het geval van de Belgische koning Albert II vreedzaam; in het geval van de Egyptische president Mohammed Morsi wel met harde hand: het leger heeft hem afgezet en vervangen door de voorzitter van het Gerechtelijk Hof.