Biflatie Bulletin : Een bonusje van 33 miljoen

Euro_banknotesZoveel kreeg de top van Robeco en dan nog wel tegen de regels in van De Nederlandsche Bank.  Deze maakt echter “in dit bijzondere geval eenmalig” een uitzondering.  De “uitzondering” bevestigt de regel zullen we maar zeggen? Wel krijgt een en ander bakken kritiek over zich.  “De financiële sector lijkt er echt alles aan te doen om te voorkomen dat het vertrouwen bij de burgers terugkeert“, aldus een CDA-kamerlid.  In ieder geval kunnen de 53 functionarissen en bestuurders van Robeco alvast feest vieren.

Business voor alles

De vrijhandelsgesprekken tussen de EU en de VS gaan binnenkort toch door, ondanks de berichten over het bespioneren van EU-ambtenaren door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Weer buigt Europa voor Big Brother America, weer moet elk gevoel van eigen eer wijken – omdat er geld te rapen valt.

Tentakels veiligheidsdiensten uitgebreider dan gedacht?

Duizenden bedrijven, meest in het veld van technologie, financiën en fabrikaten, spelen gevoelige informatie door aan de Amerikaanse veiligheidsdiensten, aldus het verhaal van vier ingewijden.  Deze informatie gaat dus nog veel verder dan wat klokkenluider Edward Snowden naar buiten bracht, de voormalige computer technicus bij het National Security Agency die nog steeds asiel zoekt, op de vlucht voor zijn vroegere werkgevers.  De (Amerikaanse) Overheid is overal, heeft overal een vinger in de pap, zo lijkt het wel.  De toekomstvisie van George Orwell in “1984” komt steeds dichterbij.

Leger stelt ultimatum

Eerder deze week verscheen er op Biflatie al een bericht over: het Egyptische volk is zijn president beu.  Het leger heeft Morsi een ultimatum gesteld: toegeven aan de burgers of opstappen. Zullen de Egyptenaren ooit nog gelukkig worden? Zal Egypte uiteindelijk voor ons nog een geschikt vakantieland blijven? Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Een hart onder de riem voor goldbugs

Volgende vijf grafieken zouden weleens het bewijs kunnen leveren dat de goudprijs eindelijk de bodem heeft gezien. Het interessante bijbehorende commentaar komt van een adviseur van de grootste financiële instellingen en hefboomfondsen; een stem om eens goed naar te luisteren dus.

4 reacties

  1. Ik stem voor asiel voor Snowdon in Nederland!
    Hoewel onze diplomaten en politici eveneens worden bespioneerd,laten ze hun oren nog steeds hangen naar onze Amerikaanse “vrienden”.
    Mijn laatste geld ga ik ook maar weghalen bij de RABO (rabo betekent in het Esperanto: diefstal!)

  2. Ja de liberalen hebben de smaak te pakken van de samenleving om zeep te helpen. Ik stem ook voor dt asiel voor Snowdon, en zijn veiligheid goed garanderen tegen die fascistische Amerikanen het is toch absurd dat ze dit bericht in Amerika opslaan en het tegen je gaan gebruiken. Dat land is een regelrechte totalitaire staat, net als Europa die alleen maar ja knikt naar die Amerikaans wapenhandelaren die zelf vijanden creëren. Toch komt er veel uit wat een aantal complotdenkers gezegd hadden in de jaren 90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.