Biflatie Bulletin : De beurs deze week

2

De beurs gaat een woelige week tegemoet. Stijgen of dalen, ja dat weten we maar wat is het waarschijnlijkst? Verslaafd als de beurs is aan het funny money van Helikopter Ben… nu hij net gezegd heeft die helikopter weleens aan de grond te willen houden. De meeste kans krijgt waarschijnlijk de zwaartekracht, naar beneden dus. Wall Street sluit dan ook nog eens een halve dag woensdag en gans de donderdag. Maandag werd ook bekend dat de Chinese economie verder vertraagt maar dat het in Japan dan weer iets beter gaat.

Door een roze bril

A_Google_Glass_wearer

Is Google Glass het begin van een nieuwe technologische revolutie of wordt het de zoveelste inbreuk op onze privacy? Het gaat om een draagbare computer die aan een bril bevestigd kan worden.  Er is al een app ontwikkeld om bijvoorbeeld gezichtsherkenning toe te passen en de gebruiker real-time informatie te geven over de persoon voor hem… Chirurgen bijvoorbeeld zijn echter zeer te spreken over de innoverende techniek.

Surfen en mailen zonder dat Big Brother meeleest

Elk bericht dat je verstuurt, elke website die je bezoekt kan worden achterhaald door wie zich daar op toelegt; de Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten bijvoorbeeld.  Maar er zouden toch nog manieren zijn om elke inmenging te vermijden.  Pretty Good Privacy bijvoorbeeld, check it out.

De nieuwe Europese tijdbom

De jeugdwerkloosheid dus.  In de ergste crisislanden van Europa, zoals Griekenland en Spanje, bereikte de jeugdwerkloosheid de 50 procent! We stevenen af op een lost generation.  Niet alleen is die puur menselijk niet aanvaardbaar maar ook de maatschappij als geheel loopt gevaar, denk maar aan de toename van de criminaliteit en rellen, opstootjes en zelfs potentieel opstanden (net voor dit laatste doen bewindvoerders in hun broek natuurlijk).

De wereld volgens Monsanto

De marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen roept heel wat controverse op, wereldwijd protest zelfs zoals in mei jl.  De Franse onderzoeksjournaliste Marie-Monique Robin toonde zich een vooruitziende vrouw want ze wees al in 2009 op de serieuze gevaren van deze wereldwijd actieve, superkapitalistische chemiereus.  Waarom hebben we Monsanto zoveel verantwoordelijkheid gegeven over ons voedsel? Meer over haar boek en documentaire vindt u hier.