Biflatie Bulletin : De overheid is niét uw vriend

Quote van de Dag : People shouldn’t be afraid of their government; governments should be afraid of their people”.  Alan Moore, English writer.  We zouden het zelfs sterker kunnen omschrijven : de overheid is uw vijand! Wegens onbetrouwbaar, bemoeizuchtig, paternalistisch en vaak zelfs onmenselijk.  Nu worden de Spanjaarden weer bedot.  Eerst iedereen pushen om zonnepanelen te plaatsen – dan iedereen belasten die zonnepanelen bezit.  “De wet maakt het gewoon onmogelijk om mijn eigen schone energie te produceren”, aldus een man die zijn zonnepanelen ondertussen heeft verhuisd naar een afgelegen woning van een vriend, die buiten de grenzen ligt van het gebied waar verplicht op het elektriciteitsnetwerk moet worden aangesloten.  In België? Idem dito.  Wie volgt? Vertrouwen op de overheid, de staat? Het domste wat je kan doen.

solar

Nederlands icoon zoekt het hogerop

5 Van de 12 Bijenkorf winkels verdwijnen.  262 Werknemers op straat.  Niets te maken met de crisis hoor, zegt de directie (altijd geloven wat een “directie”, eender welke directie zegt hoor).  De Bijenkorf gaat voortaan – nieuwe poging omdat de “gewone” burgers geen geld meer hebben – het zogenaamde luxe segment proberen.  Louis Vuitton, Gucci, weet u wel.  Tja, de rijken worden inderdaad almaar rijker dus is het misschien van haar kant een goeie zet.  Wij zullen voortaan elders moeten winkelen want…Gucci? Ons geld is foetsie.

Zelfmoord en hongerstaking onder de zwaksten

De onmenselijke kant van het asielbeleid in Nederland en België.  Vluchtelingen, illegalen worden hier opgesloten in detentiecentra – zeg maar kampen – in afwachting van de uitslag van hun asielprocedure of uitzetting.  Precies het gevangenisregime dat er heerst, gekoppeld aan de wanhoop en onzekerheid, drijft sommigen tot hongerstaking en zelfs zelfmoord.  In Nederland werd er gelukkig meer aandacht aan het probleem besteed na de zelfmoord van de Russische politiek vluchteling Aleksandr Dolmotov, ingenieur en lid van de oppositiebeweging Het Andere Rusland.  De Inspectie Veiligheid en Justitie erkende later dat er grote fouten werden begaan aangaande zijn detentie – maar het was helaas too little too late voor de man.  Nederland kent 4 van dergelijke kampen, waar jaarlijks gemiddeld 8000 mensen worden opgesloten.  Kijk – we kunnen in Europa echt niet de ganse wereld opvangen, dan worden we zelf arm en wordt het hier nog meer dichtbevolkt.  Akkoord dus dat we eerst voor de eigen bevolking zorgen, al moeilijk genoeg! Vluchtelingen en illegalen om economische redenen kunnen we dus gewoon nauwelijks opvangen, om politieke redenen echter wel voor zij die hun leven riskeren door in eigen land te blijven.  Hoe schrijnend sommige situaties ook zijn, denk maar aan vrouwen met kinderen, of ouderen…we zouden er zelf economisch aan ten onder gaan.  Maar toch wel even dit : de Belgische minister die over dit soort zaken gaat, geeft warempel 90 miljoen euro van haar budget terug aan de regering en is daar nog trots op ook.  Had ze nou echt geen goede bestemming voor dat geld, bedoeld voor de zwaksten van de wereldsamenleving, kunnen vinden?

Politiestaat Amerika

D.m.v. weeral een valse waarschuwing voor de “Al-Qaida dreiging”, uiteraard afkomstig van de Amerikaanse geheime dienst, proberen ze de mensen bang te maken, bang te houden ook.  Een bevolking die in angst leeft is makkelijker te controleren, dat is geweten.  Overal verspreid over Amerika zijn er “concentratiekampen” gebouwd, officieel voor ingeval van natuurrampen of andere calamiteiten – of zijn ze voor iets anders bedoeld? Door de Patriot Act (verschrikkelijk misleidende naam, newspeak) kreeg na 9/11 de Amerikaanse overheid het recht om iedere burger zonder enige vorm van proces of tussenkomst van een rechter, op te pakken en op te sluiten voor onbepaalde tijd.  Journalisten die gecensureerd worden, zelfcensuur ook uit schrik voor je baan; alle communicatie die bespioneerd wordt door de geheime dienst – hoe ver moet je nog gaan om dit een politiestaat te noemen?

De stille dood van de horeca

De Belgische regering heeft het voor mekaar gekregen : de horeca aldaar is op sterven na dood.  De alcoholcontroles, het rookverbod, nu de komst van een zogenaamde “geregistreerde kassa” – en we zitten met 3000 cafés die gesloten werden en de eigenaars van nog bestaande horecazaken raken hun eigendom nergens meer kwijt.  Ja, ze mag zichzelf op de borst kloppen : alles onder controle, alles geregeld (totterdood) – missie volbracht!

 

i

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.