Biflatie Bulletin : Een dag van protesten

protestenIn Egypte wordt weer eens een massale demonstratie verwacht tegen president Morsi.  Blijkbaar voert de man een morsig beleid want al na één jaar in office is het volk hem beu.  De Arabische Lente is nog steeds levend en wel. Er zullen waarschijnlijk nog veel protesten volgen. Lees hier wanneer de Europese Lente begint.

Big Brother America

De Amerikaanse inlichtingendienst bespioneert EU-diplomaten, aldus Der Spiegel.  Toen een tijdje geleden bekend werd via klokkenluider Snowden (nog steeds op de vlucht en zoekend naar asiel in Ecuador) dat de gewone burger (en China) al sinds 2009 bespioneerd wordt door Amerika, kwam er relatief weinig reactie op.  De mensen zijn murw zo lijkt het wel, moegestreden, maar van journalisten mogen we anders verwachten.  Nu echter de politieke klasse zich geviseerd voelt staat iedereen op de achterste poten. Ja, nu protesteren ze wel, voor zichzelf, hun eigen lot! Big Brother is in zeer goede doen en… kijk… is dat ‘m niet daar vlak achter u?

US : Stop watching us !

Stop Watching Us” is een internet campagne net tégen dat Big Brother gedrag van hoofdzakelijk de VS.  In twee weken tekenden er al 500.000 sympathisanten waaronder heel wat bekenden. De ‘Stop Watching Us‘ campagne, om het controleren van internet- en telefoonverkeer te stoppen, is een initiatief van de internetbrowser Mozilla FireFox.

Nieuw EU-banken plan

Het gloednieuwe EU-banken plan heeft duidelijk geleerd van wat op Cyprus mogelijk blee : geld van spaarders confisceren. Of zeg maar stélen. Nou, voortaan kan dit dus in de ganse Unie.  Met een spaartegoed onder de 100.000 euro zou u veilig zijn, luidt het maar, wie gelooft deze mensen nog…?

Bankencrisis ook in de hemel

De Paus maakt schoon schip, ook in de gelederen van de Vaticaanbank.  Al tientallen jaren zijn er verdenkingen van duistere praktijken zoals het witwassen van zwart geld. Aangezien de Staat Vaticaanstad geen lid van de EU is, gelden hier niet de strenge regels zoals bijvoorbeeld voor de Italiaanse banken.  Laat ons hopen dat “ze” deze Paus lang genoeg in leven laten om zijn werk af te maken…

3 reacties

 1. aus der reihe: the falcon and the snowman

  nrc, woensdag/donderdag 26,27 juni, blz 14, column hofland

  speciaal voor ktm

  het zal omstreeks 1954 zijn geweest. Ik werkte op de redactie buitenland van het algemeen handelsblad. Op een ochtend vroeg mijn hoofdredacteur of ik even bij hem wilde komen. Dit is diep vertrouwelijk, zei hij. U zult vanmorgen gebeld worden door iemand die u graag wil spreken. U kunt me een plezier doen door een afspraak met hem te maken. En daar ging mijn telefoon. De geheimzinnige meldde zich, en diezelfde dag hebben we elkaar ontmoet in de Poort van Cleve. Op gedempte toon vertelde hij me dat hij ambtenaar was bij de binnenlandse veiligheidsdienst, de bvd, en dat ik het land een dienst kon bewijzen door mijn chef, dr. a.l. constandse in de gaten te houden en af en toe een rapportje over zijn doen en laten te schrijven. Ik kon op een ruime onkostenvergoeding rekenen. Constandse was een erudiete man met een anarchistisch verleden. Ik zei de Bvd-er dat hij aan het verkeerde adres was. Nooit meer iets van gehoord.

  Zou dit nu ook zo werken met het financieel-economisch nieuws?

  Trouwens, mijn karremansgevoel van afgelopen week, is dat pensioenfondsen waarschijnlijk in nederlandse hypotheken moeten overnemen.
  Zodoende dragen nederlandse banken dit risico niet meer. Krijgen we waarschijnlijk toch geen nederlandse lehman-situatie. Dat is dan wel weer positief nieuws. Mijn karremansgevoel is echter dat de toekomstige pensionado’s deze risico’s moeten gaan dragen.
  Maar dat werd verder niet in het nieuwsbericht vermeld…

  1. Dat laatste klopt, de pensioenspaarders nemen de risico’s van de banken over. Kun je nooit voor zijn. Overigens zullen niet alleen de banken profiteren van het geld dat ‘vrij’ komt ten koste van het overgrote deel van de burgers, maar de hele elite. De gegenereerde groei zullen zij voornamelijk naar zich toetrekken. De voordeeltjes voor de burgers in de vorm van minder bezuinigingen, en minder loonmatiging etc betalen ze uiteraard dubbel. Pensioen gaat namelijk naar KLOTE.
   Zo simpel is dit schofterige plan: red de banken, ten koste van brave burgers. NIETS is meer in heilig in dit klote lande. Pensioenen staan onder grote druk, door wanbeleid van bestuurders ( vergrijzing kon elke mongool zien aankomen ) en graaien in de kassen, en om de burger weer vertrouwen te geven willen die sociaal-democratische verraders en die neoliberale het pensioengeld van hardwerkende burgers inzetten om in hun corrupute falende beleid te volharden en het geld verkwanselen rotte hypotheken. Sorry voor de houders van die hypotheken, maar je hebt er bliksem aan als naast je huis je pensioen straks ook onder water verwijnt, en de rest van de polder ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: