Biflatie Bulletin: Euro en Dollar zijn ‘doomed’

18


Het ziet er steeds minder rooskleurig uit voor de twee grootste valuta’s ter wereld. Beide grootmachten zijn nu al jaren bezig de economie te stimuleren om deze economisch moeilijke tijd door te komen, c.q. de munteenheid zo goedkoop mogelijk te houden. Dit doen de landen door QE’s en LTRO’s. QE staat natuurlijk voor Quantitative Easing (#1, #2 en #2,5/Operation Twist) en is een hobby van Ben Bernanke. In Europa hebben de banken het zwaar door onder andere verkeerde investeringen in ‘varkentjes‘ en zijn verslaafd aan goedkoop krediet. Hiervoor is de Long Term Refinancing Operation, ofwel LTRO, in het leven geroepen. Door de devalutatie van ‘the big two’ zijn de EUR en de USD doomed. Althans, dat schrijft Rahemtulla op de website van WallstreetDaily.

De 3 supervaluta van de toekomst
Volgens Rahemtulla kunnen investeerder hun euro’s en dollars beter omruilen voor drie andere super valuta, namelijk de Chinese Yuan, de Indiase rupee en de Canadese dollar. De wisselkoers van de Yuan (ook wel Renminbi) wordt consistent laag gehouden. Als China dit niet doet zullen de ‘Made in China’ labeltje namelijk snel gaan verdwijnen, al moet ook worden meegegeven dat China niet alleen een grote producent is, maar ook een steeds grotere consument wordt. De rupee is ook het geld van de toekomst, aldus de WSD, aangezien de waarde in de afgelopen jaren met zo’n 20% is gedaald te opzichte van de Amerikaanse dollar. Ook met de ‘Loonie’ zit je goed, aangezien Canada rijk is aan grondstoffen en nog geen bank een bailout heeft moeten geven.

Ook Rabobank ziet dat huizenmarkt kapot is
De grootste hypotheekverstrekker van Nederland moet nu toch erkennen dat de Nederlandse huizenprijzen toch nog erg duur zijn in vergelijking met veel andere Europese landen. Piet van Schijndel, sinds 2002 lid van de executive board van de Rabobank heeft laten weten
dat de huizenprijzen in Nederland nog steeds 10% te hoog zijn. Waarom de huizenprijzen zo gestaag dalen (in januari 3,3% op jaarbasis) heeft te maken met het feit dat er weinig gedwongen verkopen plaatsvinden. Er vinden in Nederland niet zo veel foreclosures plaats en hierdoor is het aantal verkochte Nederlandse huizen in februari tot een nieuw dieptepunt gedaald. Verder verwacht de Rabo een gemiddelde prijzendaling van 5,0% in 2012. Een paar jaar eerder ging de grootste hypothekenboer echter nog uit kleinere daling van de huizenprijzen in 2012.

Downgrade voor EFSF door S&P
De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft het Europese noodfonds een dikke downgrade gegeven. Hiermee gaat de krediet-oorlog gewoon door. Het European Financial Stability Facility (EFSF), welke in juli 2012 overigens wordt vervangen door het European Stability Mechanism (ESM) wordt momenteel door S&P al ‘negatief beoordeeld. De kredietwaardigheid van het Europese noodfonds werd in januari ook al verlaagd.

Quote of the Day: ‘When we think of the state of the economy, we are not thinking in terms of money flow. We are thinking in terms of the effect on everyday lives of people.‘ –Daw Aung San Suu Kyi

18 REACTIES

 1. Volgens Tissen verwacht die Van Schijndel 10% daling dit jaar.
  Tissinski zèlf verwacht zelfs 20%, wat wàànzinnig is.
  Dat percentage heeft ie welhaast zeker van mij gejat 😉

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/stilte-voor-de-zoveelste-storm.xml

  Nog iets : India schijnt er (op de lange termijn) economisch duidelijk beter voor te staan dan China, omdat het geboortecijfer van dit land ruim 2,5x hoger ligt dan dat van China, èn omdat de Indiërs het intelligentste volk op aarde zijn.

  Op de Nederlanders (grapje!) na dan, hè ?

  Die zijn het alleen afgeleerd zelfstandig na te denken tijdens 50 jaar van weelde en overvloed. (Geen grapje)

  Hmm … Laat de Indiërs zich maar eens 50 jaar helemaal suf wippen en zichzelf onbezorgd volvreten en gaar blowen …dan praten we wel weer verder-gr-grrr …

 2. Alles is zo ongeveer al wel gezegd he? Echte nieuwe ontwikkelingen zijn er niet zoveel meer. Maar misschien toch? Ik las vandaag ergens dat de focus vanaf nu naar Japan zal kunnen verschuiven. Wat betreft de schulden problematiek dan. Kan Amerika net even langer genieten van het uitstel van executie. Laten we nu maar lekker achterover gaan leunen totdat de klap komt. Want komen doet ie.

 3. @Snel : volgens mij heb jij een ‘leuke’ voorraad zilver onder je bed liggen, anders zou je ’t niet hebben over ‘lekker achterover leunen’ enz 🙂

 4. Ik begrijp iets niet. Waarom wordt de dollar nog steeds al veilige haven gezien? Als er een bank omvalt, net als in 2008 met Lehman Brothers, of als er een andere onverwachte grote gebeurtenis plaatsvindt, zoals een nieuwe 9/11 vlucht iedereen in de dollar. Als dollar stijgt, daalt de prijs van alle grondstoffen, want in dollars. Wanneer komt het moment dat iedereen gaat inzien dat Amerika 10 keer zo erg als Griekenland is? Als ze 20000 miljard schulden hebben, 50000 miljard? Wanneer dan, waarom wil iedereen die dollar als er iets goed mis gaat???

 5. @Simon : omdat de $ de ‘world reserve currency’ is, en daarom al decennia (eigenlijk sinds WO2) door allerlei Centrale Banken massaal is ingekocht/-genoteerd is, zodat, àls de $ valt, letterlijk 100-150 landen ‘over night’ zèlf failliet zijn als het ‘slechts’ pampier blijkt te zijn.

  Eigen(-) belang dus. (monetair-‘rationeel’ bekeken)

  [u]’ That’s why ‘[/u].

  Nou zit er nog een ‘extra dimensie’ aan de dollar, wat slechts weinigen inzien. Moet je ook ‘wat’ van de ‘moderne’ geschiedenis voor weten om ’t te begrijpen.

  De $ (=maximale mondiale monetaire(=macht !) hefboom)heeft namelijk hoofdzakelijk met Rothschild’s Plan With The World en zijn (onvermijdelijk komende) NWO te maken, waarin de $ (zoals àlles) slechts een ‘tool’ zal (blijken te) zijn.

  Net als de R-staat, ‘Israël’ trouwens … die wordt namelijk net zo goed ‘opgeofferd’. Letterlijk wellicht. Maar dat is wéér een ander ‘verhaal’.

  Lees deze link nog maar eens aandachtig ; ene VanZaken plakte ‘m op deze site 2-3 weken geleden (wat vliegt de tijd toch snel voorbij, hè ? ) :

  http://www.moneytrendsresearch.com/rothschild-wants-irans-banks/

  Hopend u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd,

  Hoogachtend,

  Ktm

 6. Tekst van Tissen:
  ‘Ik ben daar beslist in. De enige uitweg die er nog is ligt in het kwijtschelden van schulden. Laten we dat overal en voor iedereen doen. Dus niet alleen voor overheden en banken. Maar ook voor ondernemingen en burgers. Het geheel plaatsen we in één grote Europese ‘bad bank’ en daarvan doen we de deur op slot. Tegelijkertijd wordt de Euro afgewaardeerd tot het niveau van de slechtst draaiende lidstaat, om te bevestigen dat Europa aan economische hervormingen toe is. Op dat moment kunnen we weer gaan bouwen. Omdat we van een loden last verlost zijn.’

  De financiele nieuwszender rtl 7, die tot aan de zomer van 2007 nooit berichtgeving had over de shadow-bankingsystem, heeft het ook nooit over de noodzakelijke financiele reset.
  Laat staan wat voor belangen er achter schuil gaan om dit wel of niet te doen.
  Het enige dat nog wel vermeldt wordt in de mainstream-media is dat de ECB niet aan directe steun mag doen. Ofwel staatsobligaties opkopen van zuid-europese landen mag nog net.
  Ik zou zeggen, koop alles maar op via de ECB.
  Waarom moet er zoveel toekomstig belastinggeld naar zuid-europese landen en banken?
  a) Tsja, dit heeft met het rothschild-plan te maken.
  b) Tsja, dit heeft te maken met het feit dat we deze financiele untergang nooit hebben zien aankomen.
  c) Dit heeft met het solidariteits-argument te maken. Nederland en Duitsland willen straks ook failliet gaan.
  d) Ach, we verhogen straks toch gewoon de belasting! Toch…?
  e) Ach, belastinggeld betalen we straks ook gewoon met staatsobligaties want de VS doen dit sinds maart 2009 ook.
  f) We betalen zoveel toekomstig belastinggeld omdat we verwachten dat dit geld straks weer bij de consument terecht gaat komen en dat daardoor de economie weer gaat groeien.
  g) uuuh gaat er zoveel toekomstig belastinggeld naar zuid-europese landen en banken? Dat wist ik niet.
  h) weet niet
  i) laat me met rust
  j) die lui die hierover beslissen, hebben er voor gestudeerd en zullen wel weten waar ze mee bezig zijn.

 7. @maudri : Alleen al door [u]de vraag naar fysiek [/u] zilver en goud van China en India kunnen ze goud er niet ‘zomaar’ onderuit halen ; uiteindelijk loopt ieder ‘papieren spel’ er op kapot.
  Mensen, bedrijven en financiële instellingen verliezen (terecht) met de dag meer hun vertrouwen in het bijdrukken door het systeem, zodat de vraag naar ultieme veiligheid (in onstabiele tijden zoals nu) alleen maar toe kan nemen.
  Ik geloof dan ook niets van een scenario dat ‘ze’ goud en zilver met 90+% kunnen laten dalen.
  Totaal ridicuul.

 8. @maartented
  Leuk dat je hem hebt gelezen, wat is je mening over het boek ?
  Zou je ook “This time is different” aanraden. Geeft duidelijk aan dat landen defaulten in clusters. Erg interessant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.