Biflatie Bulletin: Griekenland in brand

35

Donderdag dacht iedereen dat er een akkoord bereikt was tussen de Grieken en de Troika, maar vrijdag zag de wereld er alweer helemaal anders uit. Maar liefst vier ministers van de extreem rechtse partij LAOS en 1 van de socialistische PAOK partij zijn afgetreden omdat ze het niet eens zijn met de overeengekomen maatregelen. Vooral het korten op het minimumloon en de pensioenen blijkt voor veel Grieken een brug te ver. Het was vrijdag dan ook een zeer onrustige middag in Athene waar veel mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen de maatregelen. Ook de beurzen wereldwijd sidderden van deze ontwikkeling en doken in het rood. De AEX-index daalde 1,6% en sloot de week af op 320 punten. De euro daalde tot onder de $1,32.

Griekse politie waarschuwt IMF
De Griekse politie vakbond heeft laten weten veel liever de inspecteurs van het IMF te arresteren in plaats van de rebellerende burgers. “Sinds jullie bezig zijn met het voeren van dit destructieve beleid, willen wij jullie waarschuwen dat wij weigeren om tegen onze ouders, broeders, kinderen en elke andere burger te vechten die protesteren om een verandering van beleid af te dwingen. Verder waarschuwen wij jullie als de juridische vertegenwoordigers van de Griekse politie, dat er wellicht een arrestatiebevel zal komen voor meerdere vergrijpen zoals chantage, het afschaffen van democratie en het uithollen van nationale soevereiniteit”, aldus vertegenwoordigers van de vakbond. Zaterdag zijn de rellen al weer begonnen in Griekenland.

Vergelijking Griekenland en Argentinië
Dat de inspecteurs van het IMF inderdaad geen goed medicijn hebben voor landen in nood blijkt wel uit een observatie van de Washington Post over de Argentijnse crisis in 2001. Het IMF gaf overigens 3 jaar na dato ook toe dat er toentertijd ernstige fouten zijn gemaakt. Er wordt bij Reuters dan ook een parallel getrokken tussen beide landen, het verschil tussen Griekenland en Argentinië is helemaal niet zo groot.

Nieuwe afkorting: OSI (Official Sector Involvement)
Mocht een Griekse deal alsnog rond komen dan dient er vervolgens nog eens met de banken worden gepraat over de afstempeling van de Griekse schulden. Iedereen die de eurocrisis een beetje volgt, weet dat het van belang is dat je alle afkortingen kent. Naast alle regulieren afkortingen zoals PSI, ISDA, IMF, IIF en ECB is er de afgelopen week nog één bijgekomen. Aangezien de afstempeling van de private schuldeisers waarschijnlijk onvoldoende toereikend zal zijn om op houdbare schuldniveaus te komen, wordt er inmiddels gesproken over een Official Sector Involvement, afgekort OSI .

PIMCO legt het u uit
Volgens het IMF is deze bijdrage van met name de ECB nodig om de Grieken weer op het rechte pad te krijgen. Het bizarre van de nieuwe constructie is dat de ECB de obligaties tegen de inkoopprijs zal doorverkopen aan het noodfonds. Met de geaccumuleerde rente die is ontvangen op de obligaties die zijn opgekocht wordt een deel van het verlies genomen. Deze methodiek raakt kant nog wal aangezien alle Griekse obligaties minder waard zijn geworden. In tijden dat alleen nog maar vestzak broekzak constructies werken is dit het enige plan wat, al dan niet tijdelijk, zal werken. Bill Gross, oprichter van obligatiefonds PIMCO, schreef op Twitter een korte samenvatting over het nieuwe plan.

Recessie in Italië
De krimp van de Italiaanse economie zal waarschijnlijk lager uitkomen, dan tot nu toe werd aangenomen. In het derde kwartaal van 2011 daalde het Bruto Binnenlands Product met 0,2% en de verwachting is dat de daling in het vierde kwartaal groter zal zijn. Het wachten is op de huidige cijfers die op 15 februari zullen worden gepubliceerd. Indien de economische groei opnieuw negatief is, zit Italië officieel in een recessie en dat zal naar verwachting het grootste deel van het jaar zo blijven.  Uit een onderzoek van Reuters onder 20 analisten blijkt dat men verwacht dat zowel in het vierde kwartaal van 2011 als in het eerste kwartaal van 2012 de economie met 0,6% zal krimpen. Over heel 2012 wordt er door diezelfde analisten een krimp van 1,2% verwacht. Deze is veel groter dan de officiële verwachtingen van de overheid die het houdt op een krimp van 0,4%.

De Nederlandse vastgoedzeepbel

Terwijl Jan Kees de Jager trots verkondigd dat wij nog een Triple A status hebben, kijken serieuze academici heel anders aan tegen de status van ons land. Hoogleraar Ewald Engelen claimt in zijn laatste column dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Nederland het voorbeeld van Spanje en Ierland zal volgen. Volgens Engelen is de ziekte van het eeuwig willen bouwen bij zowel de consumenten als de bestuurders van de BV Nederland de belangrijkste oorzaak van dit naderende onheil. Lees deze uitstekende column over de komende derde bancaire crisis door afwaarderingen in vastgoed.

Quote of the day: ‘If you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence’ – Nigel Farage –

 

35 REACTIES

 1. Griekenland in brand???
  Volgens dokterstermen is amputatie van dat been al niet meer mogelijk, want daar is het al te ver voor afgerot.
  Toch zullen ze het gaan proberen, maar dit leidt tot wat we in de dokterswereld noemen salami-taktiek.
  De rotting is al veel verder.
  De andere poot Portugal is ook al stervende, terwijl de haard van de infectie al door het hele Europese lichaam is verspreidt.

 2. Bokma, denk je dat jullie binnen een paar jaar ook Griekse taferelen hebben? Dus anarchie en tanks op straat?
  Of zal die polder zich met enkele andere sterkere landen zich afscheiden en een apart munt invoeren? Of alle zwakke broeders eruit gooien?

 3. Gelukkig neemt het protest wat in Griekenland toch al sterk is nog meer toe en er zal steeds meer externe politieke druk nodig blijken om Griekenland in de ziekelijke anorexia politiek te houden. Ik vrees dat Griekenland niet mag defaulten vanwege de CDS-sen, die op Griekse staatsleningen zijn afgeloten alsmede beleggers (inclusief pensioenfondsen) geen verliezen willen nemen. En dat de bevolking crepeert en er straks ook doden gaan vallen doet er kennelijk niet aan hoe. Ach ja pensioenfondsen zijn toch al kampioen onethische beleggingen zoals het speculeren in voedsel (en vroeger ook in wapenhandel toen dat nog mocht.)

  [img]http://image.spreadshirt.com/image-server/image/composition/1533766/view/1/producttypecolor/1/type/png/width/280/height/280/i-love-greece_design.png[/img]

  Griekenland is de voorhoede wat ook de rest van Europa gaat overkomen. Men wilt niet doorzien dat het systeem op is en dat de piramide van 2008 afgebroken moet worden en de banken en beleggers hun verliezen moeten gaan nemen ipv deze af te wentelen op de armen. En beleggen betekent risico’s nemen en dat kan ook betekenen dat je je verliezen moet nemen.

  En het creatief boekhouden van de Griekse begroting in 2002 – 2005 onder de directie van Draghi zou Goldman Sachs en andere verantwoordelijken vervolgt moeten worden vanwege een ernstig financieel misdrijf.

  Hulde aan de Griekse politie dat ze nu de echte criminelen (de Trojka) gaan aanpakken en achter slot en grendel gaan zetten.

  —-

  En idd Nederland kan ook dichtbij Griekenland komen als de huizenbubbel idd inelkaar zakt. Zal dat ook de reden zijn waarom er zo om de hypotheekrente brei wordt heen gedraaid en de woningmarkt op slot is.

  —-

  Nogmaals wat nodig is financiele hervormingen

  1) Hervorm de EU naar iets wat wel in belang van de burgers is en wat wel draagvlak heeft.
  2) De centrale banken horen onder toezicht van de regeringen te komen en democratisch gecontroleerd te worden. Dit vereist burgerschap (iets wat Grieken wel en wij NIET hebben).
  3) Fractional reserved banking, bepaalde derivaten en transacties met niet bestaand geld moeten verboden worden.
  4) De schuldenpiramide van 2008 zou idd afgebroken moeten worden en idd de verliezen genomen worden en de verliezen mogen niet op de burger afgewimpeld worden.
  5) Er zal daadwerkelijk beleid gevoerd moeten worden dat multinationals en banken de politieke gang van zaken niet mer kunnen maipuleren (lees frustreren). Te grote bedrijven en banken (spreek hooguit van enkele duizenden wereldwijd) dienen gesplitst te worden.
  6) Er zal beleid gevoerd moeten worden naar de huidige situatie van peakoil, resourceproblemen en klimaatcrisis. Dus een kleinschaligere, duurzame en menselijkere economie. De mens en milieu miet weer centraal staan. En think globally and act locally.

 4. De Duitsers hebben steeds minder vertrouwen in een goede afloop. Op zich niet gek, want Griekenland heeft zich eerder niet kunnen houden aan de vastgestelde regels…

  [quote]Greece is missing its debt-cutting targets, German Finance Minister Wolfgang Schaeuble told lawmakers today. Schaeuble said in Berlin that Greece’s plans would leave its debt as high as 136 percent of gross domestic product by 2020. “The Greek offer is not sufficient and they have to go away to come up with a revised plan,”[/quote] http://www.bloomberg.com/news/2012-02-09/greece-rebuffed-on-aid-package-as-austerity-vote-raises-risk-of-euro-exit.html

 5. @8 Het is toch allang bekend dat Griekenland eigenlijk failliet is. Maar ondertussen zitten de Duitse en de Nederlandse regering alsmede andere belanghebbende Griekenland steeds verder onder druk te zetten. Dit gaat echt niet werken en creëert alleen maar haat. Over volwassen oplossing van het schuldenprobleem wordt nog steeds niet gepraat.

  Daarbij zijn van de criminelen, die piramide systemen opzetten en andere dubieuze financiële producten op de markt hebben gezet welke een bijdrage aan de crisis hebben geleverd is alleen Berny Madof achter de tralies terecht gekomen.

  Doorgaan met het pappen en nathouden, het verarmen van EU (probleem)landen alsmede druk op landen zetten en het exploiteren van onderbuik gevoelens is de bron voor onderlinge haat in Europa met risico op nieuwe oorlogen in Europa. En ondertussen zeggen de grootste voorstanders van dit wanbeleid dat het succes van de EU is dat we 60 jaar geen Oorlog in Europa hebben gehad.

  En het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Dit niet niet de redding van Griekenland, maar de redding van onze banken en beleggers, waar de Grieken krom voor mogen liggen. In een normale economie nemen banken en beleggers hun verliezen als ze onverantwoord belegd hebben.

 6. John “ShadowStats” Williams over de dollar en de VS schulden: [i][b]“This is end of the world type stuff”[/b][/i]. Hij zegt ook (rond 07:00) dat een nieuwe gouddekking voor de dollar niet zal werken, [i][b]tenzij [/b] [/i] tenzij men de fiscale huishouding op orde maakt, oftewel: stoppen met die immense schuldenmakerij. Bezuinigen dus en dat zal net als in andere landen heel veel boze mensen opleveren en verder ook veel Griekse toestanden.

  http://bit.ly/x2O2Yk

 7. De Griekse bevolking pikt het niet meer – en terecht als je het mij vraagt. Een sociale explosie.

  En de Portugezen trekken het ook niet al te lang meer:
  11 feb 2012:

  Portugees protest tegen armoede

  n Lissabon hebben meer dan 100.000 mensen gedemonstreerd tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering. Volgens sommige Portugese media waren er zelfs meer dan 300.000 demonstranten. Het wordt de grootste betoging genoemd in meer dan dertig jaar.

  De rest hier:
  http://nos.nl/artikel/339987-portugees-protest-tegen-armoede.html

  Costa Europia.

 8. De vraag is wanneer welk land in de euro zone aan de beurt komt..

  Problemen zijn aan te pakken, maar dan wel met de juiste instumenten. Dit financiele systeem is niet de oplossing, maar de oorzaak van de problemen.

  Meer van hetzelfde dat niet werkt, is niet de oplossing.

  Geef mij 1 uur spreektijd met de ministers van financien en de premiers van de eurolanden en de problemen zijn definitief opgelost.

  Het grootste probleem is om door het cordon te komen van huidige adviseurs, die de chaos hebben laten ontstaan.

  Vraag mij steeds meer af, of het wel de bedoeling van de politiek om met een oplossing te komen?

 9. @jaques
  De politiek zoals je zegt is niets anders dan een instrument in de handen van de groep die de macht in handen hebben.

  Waar we inderdaad van af moeten zijn adviseurs.
  Boerenverstand en oude wijsheden hebben plaats gemaakt voor dikbetaalde criminelen die we adviseurs noemen.

  Wat ik in mijn directe omgeving ervaar is dat mensen nog steeds vinden dat oplossingen voor ze bedacht moeten worden. Dat zal eerst moeten veranderen.

 10. @14 Jacques

  Ik heb bij #5 al een compleet recept geschreven om de problemen daadkrachtig aan te pakken en te gaan voor een toekomstig duurzaam beleid, maar men zal er hoogst waarschijnlijk nooit na luisteren omdat er een heleboel andere belangen mee spelen, zoals belangen van banken en multinationale bedrijven, die de politiek al om hun vingers gewonden hebben. De EU draait op allerlei lobby (chantage) groepen omdat ze kennelijk zelf incapabel zijn om zelf onderzoek te doen en veel – bijna alle – politici hebben secretariaten in het bedrijfsleven en er zijn ook genoeg bedrijven / rijken, die graag een of andere partij sponsoren

  We leven in een democratie naar zuid Amerikaanse snit in de jaren ’70 en ’80. Of terwijl een schijndemocratie. In werkelijkheid leven we in een corpocratie..

  Het erge is dat deze politieke wanvertoning alleen leidt tot een totale collapse met mogelijke hongersnoden in het verschiet. En hoe langer men de boel rekt hoe harder de klap zal zijn. Iets waar ik ook al diverse malen voor gewaarschuwd heb. http://biflatie.nl/artikelen/66-grondstoffen/11650-de-ogenschijnlijke-voedselzekerheid

  NOOT:
  Gisteren op PressTV een aflevering van On the edge with Max Keiser gezien waar hi Dimitris Orlov interviewde over de komende economische collapse. http://www.presstv.ir/Program/226128.htmlj en zijn site http://cluborlov.blogspot.com/

  Een oud spreekwoord is. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

 11. Niet direct on topic, maar wel erg belangrijk op dit moment is de vrijheid die het internet ons geeft om info te krijgen buiten de gebruikelijke info kanalen.
  Een video die duidelijk maakt hoe deze vrijheid aangetast wordt door een opgezet plan:
  http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc

  Dit plan beperkt zich absoluut niet tot de vrijheid op het internet, maar bedreigd de fundamenten van onze democratie.
  Denk daar aan als je (waar dan ook) nieuws leest over o.a. Griekenland.

 12. S7P

  Ik had je nog willen vermelden, omdat een heleboel zaken die je vermeld, kunnen meehelpen aan het oplossen van de problemen.

  Pietjes

  Van die adviseurs moeten wij af. Deze hebben met al hun adviezen ons tot dit punt van de crisis gebracht. Huidige adviseurs kunnen alleen lijmen.

  Oplossingen heb ik ze nog niet zien aandragen.

 13. @S7P: Interessant verhaal! Niet Griekenland, maar de banken wordt weer eens een hand boven het hoofd gehouden. De banken gaan omvallen als Griekenland omvalt. Banken hebben geen risico’s meer en meer macht dan wie dan ook.

  We moeten hier vanaf, maar zo makkelijk is dat niet. Ze gaan natuurlijk niet akkoord met het afbreken van dit systeem en zullen dreigen met een ongecontroleerde chaos. Ze hebben de macht, wie kan daar iets tegen doen? Misschien toch maar tijd voor een een collectieve geldopname. Dat is het enige waar ze niet tegenop zijn gewassen, de kracht van de het collectief.

 14. @Lohengrin : bedankt voor die link naar ‘marcelmesser’ ; ik verwachtte eerlijk gezegd niet zo’n (goede!) analyse in het nederlands te vinden. Ik heb m’n eerdere bijdrage van hierboven maar weggehaald ; ik moet oppassen dat ik niet (te veel) als een mafkees overkom. (Hij staat er trouwens nog steeds onder dat ‘ISDA’-artikel)

 15. Moet je dit eens lezen :
  Op vrijspreker.nl had ene Wladimir van Kiel een artikel genaamd ‘Judenfrei’ gezet, waarop natuurlijk gereageerd werd. Afijn, de toon liep wat op en die Vladimier maakte me uit voor ‘nazi’, ‘vernichter’ en ‘kampbeul’.
  Vervolgens noemde ik hem (reaktie 199) wat er hier onder staat ; 10 x zo onschuldig, maar wat denkt u ?
  Jawel ! een vètte ‘ban’ voor ondergetekende natuurlijk, en Vladimiers reaktie werd snel weggehaald, want ja, hij is een gerespecteerd schrijver hè ?

  ***Bericht van de Moderator***
  “Onwetend gebroed”? “(Tijdelijk) Nuttige Idioot Eerste Klas”? Dit is uw derde en laatste waarschuwing. U heeft een ban. “Daar wil ik het even bij laten”.
  ***Bericht van de Moderator***

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/judenfrei/comment-page-7/#comments

  Tot zover het Nederlandsche Recht op Vrijheid van Mening hahaahaaa !!!
  Het zal wel een K-beheerde site wezen vermoed ik zo …

 16. @19 Zeker en er zal nog een boel andere maatregelen ook nodig zijn. En ik wil beslist niet zeggen dat deze maatregelen pijnvrij zijn, maar ze zijn denk ik wel rechtvaardig en ze leiden tot iets.

  @20 De gemeenschap is onze kracht. En ik vermoed dat dit consumentistisch individualisme er echt op gericht is om het vormen van gemeenschappen te voorkomen. En ik denk dat het ook goed is om openlijk over alternatieven te dromen opdat we allemaal weten dat het ook anders kan en zelfs dat er veel meer mogelijk is.

  Wie een goed verhaal heeft. – helaas wel met wat complot elementen erin en ik ben zeker niet met alles eens – is Maxwell Igan met zijn non-compliance aanpak. http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2012/02/max-igan-regaining-independent-thought.html Dit houdt in consequent dingen weigeren te doen die zwaar tegen je geweten indruisen en de belangen van de gemeenschap schaden. Dit alles in de vorm van geweldloze aanpak en weten dat je geestelijk sterk staat. Om tot dit soort zaken over te kunnen gaan zal eerst de bewustzijn moeten groeien dat er iets goed mis is en dat men dit ook echt voelt.

  De Grieken beginnen nu een behoorlijke kritische massa te krijgen dat al enkele parlementariërs het al niet meer willen en ook de politie al verklaard heeft dat de Trojka serieus risico lopen om gearresteerd en opgesloten te worden. Dit is goed nieuws te noemen. Ik ben ook benieuwd hoe de komende verkiezingen gaan verlopen. – De Grieken zijn niet de boeman, maar juist de hoop voor heel Europa; als hun kans zien om onder het juk vandaan te komen zullen er spoedig meer vormen. We moeten juist solidair en blij zijn dat hun dagelijks de straat opgaan tegen de corpocratie die hun land en ook de rest van de EU in de ijzeren greep houdt.

 17. @22
  Even lachen?

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/judenfrei/comment-page-8/#comment-330051

  “@Wladimir van Kiel [207]:

  Flame!
  Ik begrijp niet waarom zo’n übertrol als jij geen ban krijgt.
  Zelfs op andere forums als http://www.biflatie.nl wordt jouw naam al genoemd. Maar ach, het beste is om trollen te negeren. Immers leven ze van hun ziekelijke hang naar aandacht. Mij ga je hier nog wel vaker aantreffen. Ik ben namelijk van de trol busters!
  “who you gonna call? TROL BUSTERS !!!””

  Wat een flut moderatie zeg!
  Dat ze jou een ban geven is tot daar aan toe maar dat ze die Wladimir gewoon zijn gang laten gaan. Niet normaal!

 18. @moerstaal : ik heb nog nooit zo’n dik pantser van vrijwillige onwetendheid aangetroffen op een mens als die Wladimir, ècht ongelofelijk !

  Zelfs met ‘Xander’ (Meier of Meijer, z’n naam ben ik even kwijt ) , die ‘xandernieuws’ beheert, heb ik een 5 of 6-tal privé-mail-uitwisselingen gehad, en in hèm zat nog wel wat ‘beweging’, zodat ‘de stand’ in 3-3 eindigde.
  Maar die Vladi-mier is gewoon een ongeëvenaarde Zionistische Blindganger ; hij heeft rond reaktie 60 ongeveer ook gewoon toegegeven dat hij reakties en links aangedragen door ‘tegenstanders’ niet eens leest, en durft hij ondanks dat regelmatig te zeggen dat hij ‘graag tegenmeningen hoort en wil leren van anderen’, zoals hij het ook zojuist heeft gezegd tegen jou ; een lege bewering natuurlijk van zijn kant. Pure grease tactics…
  Die Nuttige Idioot Eerste Klas…

  Verdoe dus niet teveel van je tijd aan die stofjas (of is ’t een badgast ?) ; erger zullen we (gelukkig) niet meer meemaken tijdens ons leven. Een kleine troost heh-heh ..

  Maar bedankt voor je (objectieve !) steun, meen ik …

  En pas op je woorden op die Zio-‘libertarische’-site ; ‘tegenstanders’ mogen maar nauwelijks met één-tiende ‘terugschieten’ vergeleken met de ‘voorstanders’, wàànzin gewoon …

 19. @KTM (sorry Koen voor off topic),
  Ik heb enorme zin jouw proza (laatste reactie nr 25) eens te posten op bewuste draadje op vrijdenker.
  Al was het voor mijn eigen lol.
  Maar als je dat liever niet hebt dan laat ik dat.

 20. Maar wat zullen die badgasten van ‘vrijspreker’ opgelucht zijn dat ze me in no time ‘legaal’ (voor de lezertjes hè?) hebben kunnen/mogen ‘bannen’, niet ?

  Die hebben vàst een flesje Irgun/Shit-in-Beth-Champagne opengetrokken-gn-gnnn …

  😛

 21. @29 Ach ja. Op die roze brillen-aandelen-mannetjes moet je niet letten. Deze lui hebben al hele tijden teveel gemoedsverbeteraars ( XTC? Antidepressiva? ) op en denken dat het vanzelf weer goed komt.

  De waarheid is dat Griekenland niet failliet mag gaan, terwijl het wel lang en breed is (ook die nieuwe bezuinigingen zullen minder opleveren, omdat men van een kale kip gewoon weg NIET kan plukken ook denken de Trojka dit van wel….) omdat dit een vette recessie gaat triggeren. Ten eerste door de CDS-sen die o.a. Franse en Duitse banken op Grieks staatspapier hebben genomen en boze tongen beweren dat dit een tweede Lehman kan betekenen. En ten tweede als Griekenland failliet gaat volgen de andere probleemlanden ook.

  Hoe dan ook zal de val van Griekenland onvermijdelijk en zal een domino effect hebben. Wie nadenkt investeert niet op de beurs maar in een http://fieggentrio.blogspot.com/2012/02/mini-caravan-om-te-overleven.html#.TzjTvsYrVC0.nujij

 22. -Edit- Reactie verwijderd /offtopic (Dan moeten jullie toch maar eens e-mailadressen uitwisselen, want het is niet echt de bedoeling om offtopic discussies van andere website hier naartoe te kopiëren…)

 23. Oké, ik stuur je wel een m@iltje over 5 min.

  Maar ik zeg er bij : ik zit (zwààr) op de ‘tapper-de-tap’.

  [u]Minimaal[/u] van FR & NL.

  Beide ‘Zio-Dominated’ …

  Ik hou er namelijk niet van mensen ‘ongewild te belasten’ heh-heh …

  Maar je was gewaarschuwd, dus …

 24. Koen, we hebben een lijntje dus het zal hier voortaan wat schoner zijn.
  En ja KTM, tapjes… ik weet niet wat het is maar ik ken 4 mensen vrij goed welke niet alleen een tapje hadden maar ook bezoek. Misschien klink ik als een fantast. Ik ben zelf niet succesvol en al helemaal niet belangrijk maar via mijn familie en door mijn werk en karakter en reizen ken ik gewoon erg veel mensen. Ben elke paar jaar wel ergens lid van. Wissel van hobbies en trek gewoon bijzondere mensen aan ofzo. Dus ja, het klopt van die tapjes. Vier mensen hè, vanwege hun afkomst of vanwege hun werk. Ze weten idd alles van je. Echt amazing wat ik allemaal hoorde. Maar wij zijn niet belangrijk hoor. Goed en nu verder off line!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.