Biflatie Bulletin : Het gouden boek

1

9a_2501Het Sprott Gold Book : de culminatie van 12 jaar investeringservaring wordt u hierbij gratis aangeboden, met de complimenten van deskundige Eric Sprott van de Canadese Sprott Group.  Al wat u hoeft te doen is de (eveneens gratis) nieuwsbrief Insights in uw mailbox willen ontvangen en dat kunt u hier.

Op de rand van het failliet

Twee op drie Vlaamse gemeenten zitten financieel zeer krap.  De komende maanden en jaren zullen ambtenaren afgedankt moeten worden, gaan de gemeentebelastingen omhoog en worden investeringen massaal teruggeschroefd.  Alle gemeenten stellen nu samen 190.000 mensen tewerk.  De pensioenkosten en de ouderenzorg van het OCMW blijken de grote problemen.  “Als we niets doen is de stad binnen drie jaar failliet“, aldus de burgemeester van Kortrijk. 

Jim Rogers over goud, obligaties en China

Hier treft u een interessante video aan, een interview met de legendarische belegger Jim Rogers.  Hij stelt dat de stierenmarkt in goud niét over is dus “Don’t sell your gold!

Jezus Mina – China!

Een schat aan nuttige en actuele sociaal-economische informatie over dit fascinerende land vindt u op deze pagina.  China kent groeipijnen net zoals alle naties die in sneltreinvaart door een gigantische economische omwenteling gaan, maar ooit kan dit land de fakkel overnemen van de Verenigde Staten als locomotief van de wereldeconomie.

Wat je zelf doet, doe je meestal beter

43.000 coöperanten hebben samen een nieuwe, eigen bank opgericht : de NewB en ze zal in 2014 operatief zijn.  Zonder twijfel is dit het resultaat van grote onvrede met het reilen en zeilen bij bestaande banken.  Slogan is : “Een sobere bank is mogelijk!”  Inderdaad, soberheid en bescheidenheid zou de banksector wel sieren.

The Intelligent Investor

Jason Zweig schreef onlangs zijn 250ste Intelligent Investor column voor The Wall Street Journal en won eveneens de meest prestigieuze prijs in business journalism.  Zijn leuze is : Saving investors from themselves”.  Enkele opmerkelijke uitspraken :

Terwijl mensen goed advies nodig hebben…wat ze echt willen is advies dat goed klinkt.

Mensen die veel en vaak nieuws krijgen over hun beleggingen verdienen minder dan zij die geen nieuws ontvangen.

We zijn allemaal onze ergste vijand.

This time is different? This time is NEVER different!