Biflatie Bulletin : Huizen, elke dag goedkoper

for saleQuote van de Dag : It didn’t matter how big our house was; it mattered that there was love in it”.  Peter Buffett, musician.  De titel van dit stukje heeft misschien een wrange bijklank – de huizencrisis is inderdaad nog niet verteerd – maar is eigenlijk positief bedoeld.  Een nieuwe huizensite ElkeDagGoedkoper.nl kent opvallend succes.  Elke 24 uur zakt de verkoopprijs met een vooraf bepaald bedrag; wie toeslaat betaalt de geldende dagprijs.  Een ludieke veilingsite voor huizen dus eigenlijk en een mooi initiatief.

Nederland in zwaar weer

Nergens in de omringende landen stagneert de economie zo sterk als in Nederland.  Critici verwijten het kabinet Rutte uitsluitend lastenverzwaringen door te voeren waardoor de burger minder geld kan uitgeven, eerder dan echt te besparen.  De huurstijging met 4,5 procent in juli; de inflatie van 3,1 procent; meer bedrijven en personen gaan failliet; de werkloosheid stijgt tot recordhoogte; de huizenmarkt zit muurvast; pensioenen worden gekort en belastingen verhoogd.  Wie doet beter? Of slechter?

Je hebt leugenaars…en dan heb je Chinese politici en economen

We moeten oppassen met die titel; mogelijke beschuldigingen van discriminatie, weet u wel.  Maar het is algemeen geweten dat je de cijfers over de Chinese economie best met een korrel…of een kilo zout neemt.  Een rapport van Christophe Balding van de Universiteit van Peking toont dit alweer aan.  Volgens hem is bijvoorbeeld het Chinese BNP 8 tot 12 procent lager dan wat officieel gemeld wordt; het zou dan gaan om maar liefst 1 biljoen dollar.

Journalist of hoernalist

Klokkenluider Edward Snowden wijst met de beschuldigende vinger naar Amerikaanse journalisten, waarvan veel hun controlerende werk t.o.v. de regering hebben laten varen.  Hij heeft groot gelijk en deze omkeer werd des te duidelijker na de aanslagen van 11 september.  Veel grote Amerikaanse media werden en zijn bang om “door de markt gestraft te worden tijdens een periode waarin het Amerikaanse nationalisme hoogtij viert”.  Censuur dus maar wat al even erg is : vooral zelfcensuur tiert er welig.

Fraudeurs krijgen een break

Fraude opsporen in België…nu even niet want de inspecteurs hebben geen toegang meer tot een belangrijke financieel-economische bedrijvendatabank.  Een aanslepend geschil met de Raad van State, tja.  België, nog zo’n land waar alles fout loopt.

Voedselverspilling in donkere tijden

Jaarlijks gooien alleen al de supermarkten in Engeland voor 12 miljard euro voedsel in de vuilbak, terwijl 13 miljoen mensen in dat land vaak niet genoeg te eten hebben.  Aldus Tristam Stuart, auteur van het boek “Uncovering the Global Food Scandal“.  Bij wijze van research heeft de schrijver jarenlang afvalcontainers doorzocht; hij vond hopen groenten en fruit die misschien visueel minder aantrekkelijker waren maar wel prima eetbaar.  De consument eist blijkbaar perfect voedsel en dat zal hij krijgen ook.  In Nederland eveneens wordt zo jaarlijks voor miljarden euro’s aan eten weggegooid door supermarkten en andere winkels.

3 reacties

  1. Wat dit kabinet haast met grove opzet aan het doen is, is het tegen elkaar uitspelen van diverse bevolkingsgroepen, het zaaien van tweedracht in de samenleving en het kweken van een algeheel gevoel van ontevredenheid. Met als hoogste doel waarschijnlijk om ons volk in de handen van extremistische partijen te spelen!

    Tijd dat Rutte en de rest van de VVD/PvdA-kliek opstapt en er een sterk leider komt die de sociale cohesie in de samenleving weer weet op te bouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: