Biflatie Bulletin : R.I.P. Detroit

13

De stad Detroit – ooit de welvarende Motor City als vestiging van de drie grote Amerikaanse automerken Ford, Chrysler en GM – heeft het bankroet aangevraagd.  Het is zo ver gekomen door financieel wanbestuur, doordat eerst de bedrijven wegtrokken en dan de bewoners, en de belastingontvangsten ineens stuikten.  De 10.000 ambtenaren konden enkel nog betaald worden doordat de federale staat bijsprong.  Met de pensioenfondsen onder water werd nog gevraagd om 10 cents on the dollar te aanvaarden maar niets heeft geholpen, zelfs geen crisismanager.  De schuld van de stad wordt geschat op 17 tot 20 miljard dollar.  Detroit is echter slechts het topje van de ijsberg – hoewel het grootste faillissement van een stad in de Amerikaanse geschiedenis – dus meer steden en stadjes zullen volgen.  Het is het begin van het einde.  Je zou verwachten dat er nu een reusachtige klok zou luiden bij de Amerikaanse bewindvoerders, niet? Maar ik vrees dat het waarschijnlijk slechts als een biepje op hun cell phone wordt; ze zijn daar links hardhorig en rechts doof of beter : ze horen slechts wat ze willen horen.

Nog langer werken

rip

Langer doorwerken verhoogt je pensioen.  1 Jaar levert u 8,5 procent meer pensioen op, aldus RTLZ.  Men probeert Nederlanders langer aan het werk te houden met het oog op de vergrijzing, maar een cynicus zou zeggen : vooral rekenen ze erop dat ze je pensioen nooit hoeven uit te betalen.  Wij zeggen dan weer : 5 jaar langer werken brengt je misschien 15 procent op.  10 Jaar 20 procent enz.  En dan…ben je dood.

Inferno in wording

Economisch, maatschappelijk, moreel en zelfs op milieugebied.  Economisch : in Italië zaten nooit zovelen zonder werk als nu; 3,083 miljoen mensen oftewel 12 procent van de beroepsbevolking.  Maar ook in Spanje, Portugal en tal van andere Europese landen lijdt de werkmens, met vooral de jeugd die het extra zwaar te verduren heeft met een werkloosheidspercentage tot wel 60 procent.  We stevenen hier af op een complete lost generation.  Klikt u hier voor het vervolg.

Erger dan in 1929!

Schrijver/beurshandelaar Karl Denninger van Market-Ticker.org voorspelt a total meltdown binnen de komende twee jaar. We staan er nu slechter voor dan vijf jaar geleden, het begin van deze crisis.  Wanneer het vertrouwen verdwijnt bij het publiek en de schuldeisers van de VS “all hell break loose” zegt Denninger.  Kijk, luister en huiver.

“China is de leidende economie van de wereld”

Een wereldwijd onderzoek door een Amerikaans bureau geeft o.m. als resultaat dat een meerderheid China als de leidende economie van de wereld beschouwt of die positie binnen afzienbare tijd van de VS zal overnemen.  Wel moesten wij even braken bij “De VS worden meer gewaardeerd als wereldmacht, vooral om het respect voor mensenrechten en de persoonlijke vrijheid“.  Waarschijnlijk dus een onderzoek bij kinderen, labielen en complete airheads.