Biflatie Bulletin : Toch bonus en vertrekpremie

money bagBelgische banken die overheidssteun genieten – en dus door fouten aan de top in die moeilijkheden verzeild zijn geraakt – mogen hun management toch nog bonussen en vertrekpremies geven.  Dankuwel voor het slechte werk, u werd al zeer goed betaald daarvoor maar hier is nog een pak geld.  Kunt u andere ondernemingen gaan mismeesteren.  Ideetje van de minister van Financiën.  Ja daar moet je minister voor zijn, wij zouden niet op zulke ideeën komen.

Born to run

Steeds meer mensen slaan op de vlucht voor hun schulden.  Momenteel zijn er 64.000 Nederlanders onvindbaar voor hun schuldeisers, vergelijkbaar met de ganse stad Assen die verdwenen is! Een deel van die mensen met financiële problemen komt wel terecht bij de daklozenopvang.  “Er kloppen, meer dan vroeger, mensen aan die voorheen een baan hadden of een eigen bedrijf” en “We zien ook meer gezinnen”.  Een tragedie is het, voor hen zelf natuurlijk in de eerste plaats, op de vlucht uit paniek of uit schaamte, maar ook een setback voor de vele schuldeisers.

Terreuralarm!

Al-Qaida zou momenteel een nieuwe bedreiging vormen voor Amerika.  21 Ambassades in het Midden-Oosten gaan een weekend lang dicht en Amerikaanse staatsburgers krijgen een wereldwijde reiswaarschuwing.  Valse dreiging of echte? Bangmakerij om de schrik er goed in te houden? Want niets is zo subliem beheersbaar als een bange bevolking.  Wie gelooft trouwens deze mensen nog?

Nog meer rampspoed

52 Procent van 5000 representatieve Britten zegt moeite te hebben om de eindjes aan mekaar te knopen, aldus een nieuw onderzoek van de Money Advice Service, een regeringsorgaan.  Doodleuk komt deze “service” met een heel eenvoudige oplossing (dat wij daar weer niet zijn opgekomen) : “In theorie is het nochtans eenvoudig : geef minder uit dan je verdient en bereid je voor op de toekomst”.  Kijk, voor zulk advies moet je echt gestudeerd hebben.  Gelukkig zegt een ministerie-woordvoerder dat het beter wordt doordat de Britse economie zich op de goede weg bevindt.  Oef, toch nog een geruststelling.  Zouden de Britten niet ook zo’n goede raad hebben voor de Vlamingen? ’t Is maar dat de werkloosheid daar zonet met 10 procent gestegen is vergeleken met een jaar geleden.  Of laat maar, ze hebben ginder hun eigen manieren om de bevolking gerust te stellen : het kabinet van de Vlaamse minister van Werk noemt het percentage “in een internationale context nog steeds een goede score”.  Weet u mijnheer de minister dat u in het Wilde Westen met gans uw “goede score” en uw “internationale context” de stad uitgejaagd zou worden, bedekt met pek en veren ?!

Auto rijden steeds duurder

In de Belgische hoofdstad hebben ze iets nieuws gevonden om de burgers uit te persen.  Midden 2014 start in en rond Brussel een “proefproject” rond een kilometerheffing op personenwagens.  De auto weeral als melkkoe.  De leiders van dat land zouden liefst alleen op de wegen rijden in hun limousines-met-chauffeur en de ganse bevolking met de fiets of het openbaar vervoer zien.  Als dat niet in staking is tenminste.  Nou, niet echt hoor, de overheid wil natuurlijk eigenlijk dat iedereen gewoon in en rond Brussel blijft rijden – ’t is de ping-ping die ze interesseert.  Nooit genoeg, nooit genoeg…

10 reacties

 1. Terreuralarm!

  HAHAHA, wat een SOAP, Goede Tijden Slechte Tijden is er niks bij.

  Kies een van de volgende mogelijkheden:

  1. [ ] Beste terroristen, wij van de CIA weten dat jullie een aanslag gaan plegen dus kap er maar mee.
  2. [ ] Wij gaan een aanval uitvoeren en we gaan daarom alvast extra beveiligen.
  3. [ ] Wij hebben iets te verdoezelen en dit leidt de aandacht wel af.

  Daarbij kan je nog de volgende opties kiezen:

  a. [ ] Dit is een persbericht.
  b. [ ] Dit is expres uitgelekt.
  c. [ ] Dit is per ongeluk uitgelekt.

  Beste mensen, snappen jullie nu dat jullie vreselijk belazerd worden?
  Nieuwswaarde NUL,NUL maar o.a. Nu.nl doet er maar al te graag aan mee………………

  Jongeluy

 2. Alle bovenstaande berichten hebben dit gemeen: de vernietiging “by design” van de middenklasse en de hoeksteen van de samenleving (sorry voor het cliché), de familie. De elite (de fascitische politici, mutinationals en het militaire-, farmceutische-, financiele-industriele complex) willen altijd meer, en de enige plaats waar het te halen is, is de grootst gemene deler, wij dus. Op sommige plaatsen is dit al voltrokken, de USA, Spanje, Griekenland. Er zullen meer dominosteentjes vallen, waarbij de Benelux niet uitgesloten is, misschien zijn we zelfs de laatsten.

  Over vernietiging van de familie zullen we het vandaag maar niet hebben. Het is tenslotte Gay-Pride-Parade dag in Sodom & Gomorra, eh…ik bedoel Amsterdam, nietwaar?

 3. Komt wel handig uit zo´n teroristenalarm. Er is de laatste tijd zoveel ophef over burgerspionage, dat er wel een verantwoording gezocht moet worden die een beetje aanspreekt. Benghazi is nog steeds raar. Men widt alles blijkbaar, mar toch 4 amerikanen laten afslachten.

 4. @artikel
  chapeau !
  @looxcie
  super !
  jij hebt dat spelletje door, hoe meer regenboogkleurtjes en naakt in het straatbeeld, des te minder of zelfs volledige ontstentenis van zichtbaar politievertoon, uitdagende controles op drugs en alcohol en brutaliteit. Dan is er ook geen misdaad te melden op het nieuws hé. twee “maten”, twee gewichten ?

  nog eentje
  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Namaakproducten_overspoelen_Belgie.9384265-3136.art

  ‘We hebben in september een ‘cybersquad’ opgericht bij de douane om dat aan te pakken. En die heeft in nog geen jaar tijd al 89 websites laten sluiten waar namaak te koop was.’

 5. Hallo beste medelanlanders,

  Dit is toch niks nieuws!!
  Wat kan ons het verrekken wat de politiekers willen of doen.
  Laten we collectief oplossingen zoeken, om ons voor te bereiden op de eindfase.

 6. “Over vernietiging van de familie zullen we het vandaag maar niet hebben. Het is tenslotte Gay-Pride-Parade dag in Sodom & Gomorra, eh…ik bedoel Amsterdam, nietwaar?”

  @looxcie Geen idee wat voor verbanden jij legt. Maar kun je bepaalde zaken a.u.b gescheiden houden. Wat heeft zo een dag te maken met de vernietiging van familie. Het feit dat je in een anus geen kind kunt kweken? Het niveau wordt hier met de dag lager.

 7. Yo, Frits. Wat de gay-heren of -vrouwen in hun vrije tijd in hun slaapkamertjes doen, zal me een rotzorg zijn. Ook kunnen ze alle rechten krijgen, die maar willen hebben. Maar de over-the-top promotie van hun seksualiteit of nog erger, onderwijs op de lagere school over dit onderwerp is m.i. een door de elite gestuurde moedwillige afbraak van het traditionele man/vrouw/kinderen gezin. Het lijkt me niet moeilijk om hier een verband te zien met het financieel leeg zuigen (no pun intended) van diezelfde groep door diezelfde elite. Wat er van ons overblijft zijn gedegeneerde slaven, die geen keus of hersenen meer hebben, om naar de pijpen van de 1% te dansen (sorry, weer zo’n alleraardigste woordspeling…)

 8. Ach,waar maken we ons nog druk om.
  Het financiele systeem is in de kern kapot, het hart is onherstelbaar beschadigd.
  Het is als een dodelijk gewond roofdier, die de aaseters nog een laatste klap uitdeelt en de schijn wil wekken dat hij nog de lakens uitdeelt.
  Maar in werkelijkheid, zullen de maden de laatste fysieke resten opeten, om reeds ontpopt tot vlieg, nieuwe slachtoffers te zoeken.
  En de cyclus begint opnieuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.