Biflatie Bulletin : “Uitermate schokkend”

spyQuote van de Dag : Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most peronal information about the citizen“.  Zbigniew Brzezinski, National Security Advisor2776 Overtredingen in een jaar, dat is wat het National Security Agency beging met schendingen van de gegevensbescherming, de wetten ter bescherming van het privéleven.  Het bericht stond in de Washington Post, die dankzij klokkenluider Edward Snowden uiterst geheime documenten kon inkijken.  En plots worden Amerikaanse politici wakker.  De uitspraak “uitermate schokkend” komt van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden – de partij van de president.  Twee Democratische senatoren achten de onthullingen “enkel het topje van een grotere ijsberg”.  Iémand moet inderdaad de Amerikaanse geheime dienst stoppen, die zichzelf boven de wet plaatst (en niet voor de eerste keer).

Mensonwaardige werkomstandigheden

Werknemers van een Koreaans-Amerikaans bedrijf in Honduras zijn zo bevreesd hun werk te verliezen om een plaspauze dat ze…pampers dragen! Alles voor de productiviteit.  De bazen van Kyungshin-Lear ontkennen het, het zijn voormalige arbeiders die het verhaal naar buiten brachten.  “Het is beschamend om te zeggen dat je pampers moet dragen omdat je geen toestemming krijgt om naar het toilet te gaan, maar er zijn heel wat werknemers die dit zullen bevestigen”, klinkt het.

Een amalgaam aan waarheden

Peter B. Meyer, columnist, schrijft een bijzonder interessant stuk, u leest het hier.  Teveel schulden, teveel overheid en teveel regelgeving zijn de belangrijkste groeibelemmeringen, stelt hij.  Meyer hecht geen geloof aan de recente positieve berichten in de media en wijst op de krimp van de reële wereldeconomie sinds 2007.  Ter voorbereiding van de ramp die een serieus stijgende rente voor de banken zou betekenen, werd in Europa een wet opgesteld “dat tot 20 werkdagen slechts een bedrag tussen 100 en 200 euro per dag mag worden gepind”.  Spaarrekeningen zullen in nood kunnen gebruikt worden om banken te steunen.  De push voor kredietkaarten is bedoeld om contant geld binnen de banken te houden om faillissementen af te wenden.  En nog veel meer lezenswaard schrijft Meyer over muntontwaarding, edelmetalen, de dollar,…  Nog één belangrijke zinsnede halen we hier aan : De regering werkt tegen ons!

100 Miljard vermist

BTW-fraude is het onderwerp.  Een Nederlandse jurist en hoogleraar stelt dat de Europese wetgeving zo lek is als een zeef.  Volgens ruwe schattingen missen de staten zo’n 100 miljard euro BTW per jaar! Het schijnt een niet uit te roeien kwaad te zijn dat inherent is aan het systeem van BTW-vrije invoer tussen EU-landen.  Nederland ondernam dan nog actie, een pluim, door veel meer mensen op het probleem te zetten, waardoor deze fraude althans binnenslands gevoelig is gedaald.  Maar de “misdaad van de eeuw” – een uitspraak van experts – zou de BTW fraude zijn met de handel in CO2 emissierechten.  De menselijke geest is onbegrensd, helaas geldt dat ook voor de criminele geest.

Genoeg gesomberd!

Zeer optimistische geluiden van Rombout Kerstens, bedrijfsdirecteur, in de vorm van een spraakmakende column : “Als we de commentatoren mogen geloven is Nederland ten dode opgeschreven”.  We zijn ware kampioenen in zeuren en zwartkijken.  De recessie waar we – nu nog – inzitten zal in 2014 voorbij zijn.  De Nederlandse infrastructuur behoort tot de beste ter wereld met prima wegen, ook spoorwegen en een schitterende luchthaven.  Onze export loopt wat achter maar daarvoor moeten we wat geduld hebben.  Wat het huizenprobleem betreft verandert er niets aan het besteedbaar inkomen door een waardedaling (nog steeds Kerstens aan het woord!).  Verder hebben we 350 miljard spaargeld.  “Als iedere Nederlander in 2014 1000 euro van de bank haalt en direct uitgeeft dan komt het begrotingstekort makkelijk onder de 3 procent”.  Genoeg gesomberd! Ondernemers : de schouders eronder en gaan! En met minder regels en een flexibeler arbeidsmarkt gaat het helemaal goedkomen met de Nederlandse economie! Het B.B. is héél benieuwd naar uw reacties (we houden ons hart al vast)…

8 reacties

 1. Achterdocht en paranoïa zullen steeds meer regeren. Terecht, wereldlijk gezien.

  Altijd komisch dat brave burgers hoe dan ook “democratie” blijven aanhangen. Ze lijden vaak aan het Stockholm syndroom. Bijzonder, psychologisch gezien dan hé.

 2. De criminele geest is ook onbegrensd. Belasting ontduiking crimineel ? Dacht het niet ! Het afpersen door staten dat is crimineel . Mensen kunnen niet genoeg stelen van staten. Hoe eerder ze failliet gaan hoe eerder ze in eigen vlees moeten snijden. Politici en het hele ambtenaren leger allemaal in dienst om te collecteren voor de staat. Er is weinig veranderd sinds WW2. Na de oorlog kaal geschoren en daarna gelijk in overheidsdienst. Walgelijk volk.

  1. Ha alleen jammer dat jij alleen staat, maar overschot van gelijk heb je !!!
   Moet jij eens proberen een online bestelling te plaatsen buiten de EU als alternatief van goedkoper winkelen om vergelijkbare (luxe) producten die hier voor gewone stervelingen gewoon onbetaalbaar zijn. U denkt BTW, importtaxen, in- en uitklaringsrechten te omzeilen. Of de klopjacht op namaak ? Ik bestel al niets meer, iedere keer krijg ik een gepeperde rekening die duurder uitvalt dan de berekening met de online dutycalculator. Totale willekeur van dit soort ambtenaren en zo heb je van die mensen zoals ik die het ongeluk als een magneet aantrekken. Ik kan met de beste wil van de wereld die vloek niet afwerpen waarbij ik stel; dat ik behoor tot de categorie die hard dient te werken voor een schamel salaris en dan zijn geld mag uitgeven aan woekerprijzen in de plaatselijke winkel om de economie draaiende te houden. Als de levensstandaard steeds hoger wordt door een leger nietsnutten die goed betaald worden door belastinggeld dan ben ik ieder geval al een paria.

   1. En dan te bedenken dat het gemiddelde salaris van een ambtenaar in de gemeente Almere €70.000,- bedraagt….

    75% van de ambtenaren eruit en een basiseconomie naast een puur kapitalistisch systeem en Nederland komt weer uit het putje.

    Jammer dat al die valse beloften een leger van eerdergenoemden nodig hebben, met alle secundaire voorwaarden uiteraard, om ‘rechtvaardigheid’ af te dwingen. Met ‘regeltjes’ die ‘uw vertegenwoordigers’ namens u hebben ingesteld.

    Hierbij een mededeling van houtskool aan alle ambtenaren in Nederland: u sluit achteraan bij de gaarkeukens na SHTF. Regel uit naam van ‘het volk’. Uitvretende papierschuivers die ‘in naam der wet’ het volk peepelen en bestelen mogen de pan uitlikken wat mij betreft.

 3. “De recessie waar we – nu nog – inzitten zal in 2014 voorbij zijn”
  Ja en mijn vader was Napoleon. Nu nog even de loterij nummers voorspellen en hopla, alles-sal-reg-kom.

 4. Het valt mij echt op dat sinds 9/11 met de aanslagen op de Twin Towers de overheid de burger veel meer is gaan bespioneren. Echte DDR-praktijken.

 5. “Als iedere Nederlander in 2014 1000 euro van de bank haalt en direct uitgeeft dan komt het begrotingstekort makkelijk onder de 3 procent”

  Menigeen haalt 1000 Euro van de bank om zijn/haar ZORGPREMIE en BELASTINGEN te betalen ! Zo ! Dat heeft anders een hele andere insteek !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: