Biflatie Wedstrijd: win voor 20 euro aan Bitcoin! ‘Rara, wie ben ik?’

6

‘Rara, wie ben ik’. We laten hier een persoon aan het woord; man of vrouw, uit binnen- of buitenland. Dat houden we in het midden. In ieder geval een bekend iemand uit de crypto/blockchainwereld. Wie correct kan raden over wie het hier gaat, maakt kans op 20 euro in BTC, Bitcoin, in zijn of haar wallet! In de ‘commentaren’ onderaan dit stuk kunt u uw inzending plaatsen. Op zaterdag 29 februari 2020 om 12:00 wordt deze wedstrijd afgesloten. Uit de correcte inzendingen wordt dan de winnaar getrokken en bekend gemaakt. Veel succes aan allen!

Pech!

“Over bitcoin vernam ik voor het eerst iets in 2013, van een vriend. Ik begon erover te leren en was al vlug verkocht. Ik besloot all in te gaan en verkocht mijn appartement om er bitcoin in de plaats voor te kopen. Maar van $600 daalde BTC naar $200…”

Geloof en vertrouwen

“Mijn baan van toen gaf ik op om een carrière in de cryptoindustrie aan te vatten. Dat mag allemaal gek klinken, maar ik geloof in de transparantie van bitcoin. In zijn gedecentraliseerd zijn. De impact die de digitale munt op de ecomie zal hebben. Ook in het feit dat je niet iemand moet vertrouwen om, d.m.v. digitale munten, er zaken mee te doen. Dat vertrouwen zit namelijk gebakken in en is eigen aan de blockchain.”

Langere termijn

“Twijfelen is niet abnormaal en ook menselijk denk ik. ‘Wat als ik fout zit? Wat als bitcoin naar nul gaat’ Maar gaandeweg, met vallen en opstaan, leer je naar de langere termijn te kijken, deze voor ogen te houden.”

Risico’s

“Vandaag (begin 2020, n.v.d.r.) is mijn vertrouwen in crypto groter dan ooit. Mijn zelfvertrouwen ook. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat crypto financiële vrijheid voor velen zal betekenen. Voor zij die overwegen te investeren in digitale munten, heb ik twee adviezen. Doe je eigen research, volg niet de research die anderen voor jou hebben gedaan. En: schrik niet van mogelijke verliezen! Crypto’s zijn hoogst volatiel en velen voor u hebben reeds aanzienlijke verliezen geleden. Houd dus zeker de verwante risico’s steeds voor ogen.”