Bijna 400 cryptocurrencies hebben inmiddels marktkapitalisatie van boven de $1 miljoen

0

2017 kan inmiddels genoemd worden tot het jaar van de echte doorbraak van de cryptocurrencies. Waar mensen bitcoin al wel een paar jaar kennen (we schrijven op Biflatie.nl hier al sinds 2011 over), zijn de crypto’s Ethereum, Litecoin, Monero en Dash, maar ook andere coins sinds dit jaar bij een wat grote publiek bekender geworden. Alle bovengenoemde cryptocurrencies hebben een market cap van ruim boven de $1 miljard.

market cap crypto coins

866 verschillende cryptocurrencies

Na de enorme Bitcoin-prijsstijging in november 2013 werd de populariteit van bitcoin steeds groter en werden er ook steeds meer nieuwe cryptocurrencies gelanceerd. In november 2014 waren er nog slechts 32 verschillende digitale munten die meer dan 1 miljoen dollar waard waren. De ICO (Initial Coin Offering) werd in 2017 echt bekend en nam een grote vlucht, waardoor er nu dus bijna 400 cryptovaluta’s al meer waard zijn dan 1 miljoen. Hieronder een overzicht van de vlucht van de ICO’s. Volgens de website CoinMArketCap zijn er overigens momenteel inmiddels 866 verschillende crypto’s.

ico 2017

ICO verslaat Venture Capital, maar voor hoe lang?

Cryptocurrencies zijn zo populair geworden dat via ICO’s dit jaar inmiddels meer geld is opgehaald dan via de conventionele manier (via Venture Capital). Zoals hieronder te zijn is het de afgelopen maanden pas echt hard gaan lopen met de ICO’s. Of het lang zal gaan duren is maar de vraag, want de SEC heeft inmiddels laten weten meer te gaan controleren en handhaven. Ook is bekend dat er een startup haar ICO al heeft moeten stoppen en de investeringen in de tokens heeft moeten terugdraaien op verzoek van de SEC.
fund rasiing coins