Bijna half miljoen Spaanse gezinnen huis uitgezet

Goede video via Gewoon-Nieuws over de criminele pratijken van Spaanse hypotheekbanken | Sinds het begin van de financiële crisis zijn er in, het door de crisis zwaar getroffen, Spanje al ruim 450.000 gezinnen met geweld hun huizen uitgezet. De oorzaak? De onkunde van de mensen die  hypotheekvormen zijn aangegaan bij de door Spaanse belastingbetaler geredde hypotheekbank “Bankia” en  de misleiding van de “Bankia” medewerkers die de mensen bewust niet hebben gewezen op de eventuele nadelen die er aan deze hypotheken waren verbonden.

Zelfmoord als laatste ‘redmiddel’

Tientallen mensen hebben zelfmoord gepleegd op het moment dat hun huis ontruimd moest worden  omdat zij de schande van een gewelddadige huisuitzetting niet konden verdragen. In onderstaande video het relaas van een jong gezin met twee kinderen die geconfronteerd werden met een verdubbeling van de hypotheeklasten in amper een paar maanden tijd van € 600,- eerst naar € 800,- en vervolgens naar € 1.200,-.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

6 reacties

 1. Vanaf minuut 28 begint het item over de spaanse hypotheken.
  Het maakt mij nieuwsgierig hoe de onroerendgoed-crisis in Nederland gaat aflopen.
  Als je nagaat dat de problemen in 2008 begon met amerikaanse hypotheken en bijbehorende lehmann-derivaten kun je inmiddels wel nagaan wat ons in nederland nog te wachten staat als in Nederland de werkloosheid gaat oplopen.
  Ik heb onlangs gelezen in een krant dat er 450.000 woningen leegstaan in nederland. Ik kon het niet geloven en dacht dat het 45.000 woningen moesten zijn.

  1. Het gaat hier nog slechter aflopen dan in Spanje en de VS omdat de private schulden hier per hoofd van de bevolking nog veel hoger zijn. Ik heb het filmpje nog niet gezien want dat kan hier niet op kantoor.Dat ga ik thuis na het eten wel even doen.
   450.000 woningen lijkt mij nogal veel, maar als je ziet wat er te koop staat en onbewoond is schrik je je te pletter.Dit hele probleem kon je 15-20 jaar al aan zien komen omdat er destijds niets werd gedaan om de prijsexplosie te voorkomen en dat met name de banken hun zakken ermee vulden. Zelf om die reden nooit een huis gekocht terwijl ik gemakkelijk kon doen. Ik gruwelde ervan en achteraf terecht.

 2. Ja, ‘leuk’ , kijk maar goed naar hoe het in NL ook gaat worden.

  Iets anders ; jullie ‘knowtoomuch’ heeft het ‘één en ander’ losgemaakt onder de reakties op ‘SGT Report’ , en wel onder een interview dat al 4 dagen op ‘1’ staat.
  En laten we wèl wezen, die ‘SGT’ is toch bèst een goed bezochte site, niet ?

  http://sgtreport.com/2013/05/full-spectrum-bankster-dominance-guest-rob-kirby/#comments

  KTM goes international hihi …

  1. You suppose that you are having € 20.000,– at your account? Watching……oh oh sorry! It’s all goooone!!!

 3. als de werkgelegenheid afneemt, zal het aantal mensen die met hun hypotheek onderwater staan in Nederland ook in een pijnlijke situatie komen,
  het aantal huurwoningen is de afgelopen jaren teruggelopen omdat de woningbouwverenigingen het beleid hebben om huurwoningen te verkopen, bij baanverlies met gedwongen huisverkoop staat er niet een twee drie een huurwoning klaar voor de probleemmensen, laat staan een betaalbare huurwoning, veel huurwoningen zijn ‘ vrije sector’ met een huur die net zo hoog is als de gemiddelde hypotheekrente, een gezin dat na baanverlies op het minimum komt heeft dan extra grote problemen,
  de spaanse ellende kan de komende jaren in een wat lichtere mate ook gaan voorkomen in nederland,

  tot op heden loopt de werkloosheid nog steeds op en ik zie de wereldeconomie de komende tijd niet verbeteren, dus ook nederland zal langzaam aan wegzakken in het moeras

 4. Moeder heeft geen geld voor verjaardagscadeautje voor kinderen, maar wel voor sigaretten. In horeca en hotels is nog steeds werk te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.