Voor iedereen die nieuw is in de wereld van cryptocurrencies, kan het intimiderend zijn om grip te krijgen op de verscheidenheid aan aangeboden munten. Hetzelfde kan gezegd worden voor het brede scala aan cryptocurrency exchanges die de sector bedienen.

In dit artikel bespreken wij twee veelgebruikte crypto platformen in Nederland. Deze zijn Binance en Bitvavo. Binance is een internationaal bekend platform en Bitvavo is een crypto platform van eigen bodem.

Binance – Internationaal crypto platform

Binance coin logo
Registeren bij Binance

Eén van de beter bekende exchanges op dit moment is Binance.  Binance is een relatief jonge exchange, gelanceerd in 2017. Binance werd opgericht door de ex-CTO van OKCoin, Changpeng Zhao en is, na vanuit China en Japan te hebben geëxploiteerd, momenteel gevestigd in Malta. Het bedrijf biedt diensten die geschikt zijn voor beginnende handelaren en investeerders, maar ook voor meer geavanceerde gebruikers.

Meer dan 500 digitale valuta

Binance is in korte tijd enorm populair geworden en lijkt de beste optie voor een groot percentage van de crypto handelsgemeenschap. Het platform ondersteunt momenteel meer dan 500 digitale valuta en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een groter aantal tokens om te verhandelen. Binance biedt handelsparen op basis van digitale activa, waaronder Bitcoin, Ethereum, Binance Coin (BNB) en stablecoins zoals Tether.

De exchange stelt zijn gebruikers in staat om te handelen zonder uitgebreide KYC-identiteitscontroles te hoeven ondergaan en crypto aankopen te doen middels een creditcard en/of bankpas. Als gevolg hiervan is Binance de thuisbasis van large-cap-, medium-cap- en small-capprojecten.

Lage kosten

Het platform biedt verder lage kosten in vergelijking met andere en voegt een vergoeding van 0,1% per transactie toe voor iedereen die binnen een periode van 30 dagen minder dan 50 BTC/BNB aan transacties uitvoert.

Deze vergoeding wordt verlaagd zodra deze limieten zijn overschreden, en ook als je betaalt voor transacties met BNB-tokens. Opnamekosten zijn afhankelijk van de digitale activa die worden overgedragen en veranderen ook in de loop van de tijd.

Bitvavo – Nederlands crypto platform

bitvavo staking
Registeren bij Bitvavo

Dichter bij huis is daar Bitvavo, opgericht in mei 2017  lanceerde het bedrijf in 2018 haar brokeractiviteiten voor de Europese markt vanuit Amsterdam. Hun doel is om de kloof tussen fiat-valuta en cryptocurrencies te dichten met een ‘one stop shop’-formaat met toegankelijke en transparante prijzen, lage marges en een vrij uitgebreide variëteit aan crypto in die tijd.

Een aantal jaar geleden breidde Bitvavo haar diensten uit van een broker naar een exchange, waardoor het direct één van de goedkoopste aanbieders werd en is inmiddelse uitgegroeid tot de grootste digitale activabeurs van Nederland en één van de meest toonaangevende Europese cryptocurrency exchanges.

App van Bitvavo

Om de concurrentie voor te blijven, lanceerde Bitvavo vorig jaar zijn iOS- en Android-app. De app ziet er goed uit, is eenvoudig, snel, gemakkelijk in gebruik en ondersteunt de donkere modus. Ook de gebruikerstoegang met pincode login is zeer efficiënt in vergelijking met sommige concurrenten die nog werken met een e-mail login. De brokerfunctionaliteit met het gebruiksvriendelijke dashboard zijn trouwens nog steeds aanwezig voor de liefhebber.

Als gevolg van wetswijzigingen in 2020 moeten alle in Nederland gevestigde crypto-aanbieders onder toezicht staan ​​van De Nederlandsche Bank, waaronder Bitvavo. Met deze lancering hebben zij ervoor gezorgd dat de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme voor Europa zijn toegepast.

Enkele voorbeelden van de voorwaarden van deze wetgeving zijn identificatie en verificatie van geregistreerde klanten, monitoring en tracking van transacties en verificatie van bewijs van oorsprong van activa. Daarnaast is Bitvavo ook onderdeel van de Verenigd Bitcoin Bedrijven Nederland waarin gedragsregels worden opgelegd aan alle aangesloten aanbieders. Doordat het bedrijf onder toezicht staat en kan je ervan uitgaan dat Bitvavo in essentie een betrouwbare aanbieder is.

Bitvavo account

Om in aanmerking te komen voor een Bitvavo-account en het handelsplatform te gebruiken, moet je minimaal 18 jaar oud zijn en woonachtig zijn in de Europese Economische Ruimte. Gezien de wet- en regelgeving hanteert Bitvavo drie niveaus van verificatie, namelijk Starter, Intermediate en Pro. Ieder met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen.

Binance vs Bitvavo – Conclusie

Nu hebben beide platform hun voor- en nadelen zoals je hierboven gelezen hebt. Een ander probleem dat nog niet besproken is dat je bij Binance momenteel niet met iDEAL geld kunt storten, terwijl dit bij Bitvavo wel kan. Dit is natuurlijk voor veel Nederlandse investeerders erg handig aangezien de meeste mensen met iDEAL hun geld willen overmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: