Bitcoin is nu $2000 waard

49

De prijs van de digitale valuta bitcoin is naar een nieuw record gestegen van ruim 2000 dollar, het equivalent van €1775,-. In een week tijd steeg de prijs van bitcoin met 350 dollar. Door de WannaCry ransomware viel de munt eerst terug, maar herstelde ook weer snel. In 2017 is de waarde van bitcoin inmiddels ruim verdubbeld. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de digitale munt al bijna 400%! De magische grens van 2000 dollar is nu bereikt. What’s next?

bitcoin 2000

Rusland gaat bitcoin erkennen als betaalmiddel

Dat de koers van bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies, blijft stijgen komt onder andere door het nieuws dat Rusland, ooit eens groot tegenstander van crypto, waarschijnlijk vanaf 2018 digitale munten zal erkennen als wettig betaalmiddel. Doordat de roebel wellicht nog volatieler is dan menig crypto zijn de cryptocurrencies in Rusland vooral onder jongeren erg populair. Ze blijven echter wel uit het zicht van de Russische overheid en daar moet verandering in komen aldus het Kremlin.

Nieuw record ondanks perikelen rondom blocksize

Nog altijd is er geen consensus bereikt over hoe bitcoin de blocksize moet gaan vergroten. Nu steeds meer mensen gebruik maken van de bitcoin, kan het huidige systeem niet meer voldoen aan de grote vraag, ofwel, het aantal transacties kan in het huidige protocol niet meer verwerkt worden. Inmiddels is er een siginificante backlog ontstaan van meer dan 200.000 onbevestigde transacties. De bitcoin fee om betalingen te verzenden wordt ook steeds hoger.

Bitcoin dominantie neemt af

Dat er een oplossing moet komen is evident. Er bestaan nog steeds twee kampen, namelijk Bitcoin Unlimited en SegWit. Door de impasse vloeit er steeds meer geld naar de altcoins. Waar de bitcoin dominantie van de totale ecrypto market cap vorig jaar nog rond de 80% lag, is dat gedaald naar 48%. Andere cryptovaluta hebben zich gevoegd aan het lijstje crypto unicorns. Inmiddels zijn er 5 cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar, namelijk Bitcoin, Ethereum, Ripple, Liteoicn en NEM.

bitcoin dominantie

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie