Bitcoin automaat

Wist je dat er ook een Bitcoin automaat bestaat? Bitcoin geldautomaten lijken veel op de gewone geldautomaten. Ze werken ook op vrijwel dezelfde manier als een pinautomaat, alleen kun je met deze automaten fiat geld omwisselen in cryptovaluta. In dit artikel leggen we uit wat een Bitcoin ATM is en hoe het werkt.Bitcoin ATM

Hoe werkt een Bitcoin ATM?

Een Bitcoin automaat is dus een soort van pinautomaat voor cryptovaluta. Maar in plaats van een bankpas gebruik je een smartphone waar een crypto wallet op staat voor de transactie. Je scant eenvoudig de QR-code op het scherm van de automaat met je smartphone zodat het apparaat een draadloze verbinding kan maken met je wallet om de transactie tot stand te brengen. De machine kan je ook nog vragen je te identificeren met een identiteitsbewijs.

Je kunt met een Bitcoin automaat vooral makkelijk contant geld omruilen in cryptomunten, net zoals je contant geld kunt storten bij een stortingsautomaat van een bank. Alleen wordt er in dit geval crypto valuta bijgeschreven in je digitale crypto wallet. Eigenlijk werkt een Bitcoin automaat hetzelfde als je computer thuis, alleen kun je met deze machine ook contant geld omruilen voor crypto valuta.

Wat kun je doen met een Bitcoin automaat?

Je kunt met een Bitcoin automaat fiat geld omruilen in crypto valuta. Je kunt om te kopen een creditcard gebruiken, maar het is vooral makkelijk om met contant geld cryptomunten te kopen. Je kunt ook cryptomunten omruilen voor fiat geld met een Bitcoin automaat. Nadat je het aantal cryptomunten dat moet worden verkocht hebt bepaald, kun je het bedrag in fiat geld opnemen. Je krijgt een QR-code die je moet scannen met je telefoon en daarna stuur je met je crypto wallet het aantal Bitcoins naar het opgegeven Bitcoin adres. Je kunt het bedrag naar een gewone bankrekening laten overmaken of contant opnemen. Niet alle Bitcoin automaten kunnen overigens contant geld uitkeren.

Hoe vind ik een Bitcoin machine?

Bitcoin automaten zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen en ze zijn dus ook steeds vaker in het straatbeeld te vinden. Maar nog niet in elke stad kun je bij zo’n automaat terecht. In Nederland staan op het moment van schrijven 13 Bitcoin automaten. Er staat er bijvoorbeeld een op Schiphol, je kunt er een vinden op de High Tech Campus in Eindhoven in Grand Cafe The Colour Kitchen, en in Amstelveen staat een Bitcoin automaat in het winkelcentrum. Met deze link kun je kijken waar een Bitcoin automaat bij jou in de buurt is: https://coinatmradar.com/bitcoin-atm-near-me/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: