Bitcoin bodem in eerste kwartaal 2019?

De Amerikaanse cryptoresearch firma Delphi Digital voorziet een bodem in de bitcoinkoers in het eerste kwartaal van 2019. Dus tussen januari en maart 2019 zou een ideaal instapmoment zijn, indien deze research klopt. DD doet onafhankelijk onderzoek naar de digitale munt. In ieder geval is haar januari rapport gebaseerd op een interessante invalshoek. Namelijk op basis van de ‘Unspent Transaction Output Data (UTXO).’ We leggen uit. 

Serieus te nemen

Dit is geen nattevingerwerk, een gokje doen. Of wishful thinking van een stel cryptofans. Het bedrijf biedt ook consulting aan en het merendeel van haar rapporten is betalend. Voor zover we kunnen nagaan is DD een ernstig research bureau. Volgende informatie bekom je ook slechts door middel van intensief onderzoek.

Niet uitgegeven bitcoins

Het rapport in kwestie is getiteld ‘Bitcoin Holder Analysis Through Cycles’. De BTC koers werd bestudeerd vanaf de prille notering in januari 2009 tot aan december 2018. De volgende vragen zijn gesteld en beantwoord. Hoeveel bitcoins werden nog niet uitgegeven, kwamen nog niet op de markt? Wat is de hoeveelheid bitcoins die verloren is gegaan? Hoeveel bitcoins zitten nog in wallets? Heeft dit alles een invloed op de koers? DD maakt daarvoor gebruik van de UTXO indicator. De ‘unspent transaction output data’ oftewel het aantal niet uitgegeven bitcoins. ‘UTXO stands for the unspent output from bitcoin transactions. Each bitcoin transaction begins with coins used to balance the ledger. UTXOs are processed continuously and are responsible for beginning and ending each transaction. Confirmation of transaction results in the removal of spent coins from the UTXOdatabase.’

Correlatie

Delphi Digital komt tot de conclusie dat er ‘have been consistent trends in UTXO age distribution and how that distribution relates to time and price.’ Het is een ingewikkelde berekening maar de grafiek op deze pagina stelt een en ander visueel voor. Langetermijnhouders van de munt verkopen meest aan een top. Wanneer ze vinden genoeg winst gemaakt hebben. Bij een stijging van de BTC koers stappen de andersoortige beleggers in of kopen bij. Uit het bestuderen van deze trends en vergelijken met tijdstippen en koersen, komt de conclusie van de titel van dit artikel.

Dus de berenmarkt komt weldra tot halt?

Niet zo vlug! DD maakt wel degelijk een voorbehoud. Namelijk dat de data werden geaccumuleerd over een erg korte periode. Tien jaar is inderdaad niet lang om een dergelijke prognose af te geven. ‘”We can safely assume the primary source of selling came from coin owners who’ve been holding for 3–5 years,” Delphi Digital hypothesizes in the report.’ Die verkoopdruk voor Bitcoin verkopen eindigt hoogstwaarschijnlijk in de loop van januari-maart 2019. Waarna in principe weer een stierenmarkt op gang kan komen van nieuw fiatgeld dat in de markt stapt.

 

Eén reactie

  1. Heel de geloofwaardigheid omtrent deze digitale munt is aan het wankelen, wie gaat nou nog gokken met geleend geld?
    Hele volksstammen zijn er weer ingetrapt met de wetenschap dat dit een pyramidespel is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.