Bitcoin crash, is dit de bodem?

1

Zou je eerder dit jaar gezegd hebben tegen een crypto investeerder dat de Bitcoin koers zal dalen naar het huidige prijsniveau van $3800 dollar, dan zou hij je waarschijnlijk voor gek verklaard hebben. Toch is het de realiteit, wij geven in dit artikel de verschillende factoren die hebben gezorgd voor de cryptocurrency crash en waarom we weer positief kunnen zijn in de toekomst.

bitcoin

Donderdag 22 november was het Thanksgiving, een belangrijke feestdag voor Amerikanen en dat werd door veel investeerders gebruikt als een reden dat de BTC-koers weer omhoog zal schieten. Door de crash van de afgelopen week ligt de Bitcoin koers enorm laag. Het zou dan ook een perfect moment zijn om extra Bitcoins te kopen op dit niveau. Deze theorie kreeg extra kracht doordat de hash wars voorbij is in het Bitcoin Cash (BCH) kamp.

Volgens verschillende analisten zijn we dus wel op een bodem beland. De cryptomarkt liet al maandenlang een dalende trendlijn zien. Echter bleef een enorme crash uit. Bitcoin Cash (BCH) heeft het proces van het bereiken van de bodem versneld. De Bitcoin Cash ‘Hash Wars’ heeft ervoor gezorgd dat de bitcoinmarkt in slechts twee weken tijd van $6300 dollar naar $3800 dollar is gezakt. Deze gebeurtenis heeft het proces dus flink versneld en dat betekent volgens veel analisten dat we in 2019 weer stijgende koersen kunnen verwachten.

Zoals we al even lieten vallen in het begin van het bericht is het  Thanksgiving geweest. Na deze feestdag zien we vaak dat mensen hun geld uitgeven om kerstcadeaus en andere spullen te kopen. Het is dan ook niet zo raar dat het handelsvolume enorm laag is dit weekend.

Waar gaat de markt heen?

Omdat veel handelaren hun crypto blijven vasthouden zullen de volgende weken van het jaar belangrijk zijn voor het bepalen van een lange termijn koers.

De CME Bitcoin-futures vervallen op vrijdag 30 november. Wat er normaal voor zorgt dat de BTC-waarde een paar procent daalt. Echter is de cryptomarkt al zo veel gedaald dat de kans groot is dat dit de BTC-koers niet negatief zal beïnvloeden.

Het was de verwachting dat de bearmarkt zou duren tot 2019, maar door de Hash Wars van Bitcoin Cash is het waarschijnlijk dat de bodem versneld bereikt is. De komende weken zullen cruciaal zijn om te bepalen of het huidige prijsniveau inderdaad een bodem is. Voorzichtigheid is dus een goede raadgever op dit moment, maar blijf het crypto nieuws volgen.  Voor je het weet schieten de cryptocurrency koersen weer de lucht in

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.