Bitcoin crasht, valt door technische steun

Bitcoin maar eigenlijk de brede cryptomarkt is al weken in slechte doen. BTC als veelal leidende digitale munt is door de technische en psychologische steun van 30.000 dollar gebroken en noteert vanochtend aan nog slechts 29.700 dollar. Het wordt steeds moeilijker om optimistisch te blijven. En dan mag nog PlanB´s Stock-To-Flow Model 100.000 dollar voorzien nog in 2021. Dan mag durfkapitalist Tim Draper nog 250.000 dollar voorspellen voor 2022. Hulp is nu, vandaag, heute nog en tout de suite nodig. Who you gonna call – ghostbusters?!

Alternative.me

Sinds de creatie van BTC in 2009 is elke dip en zeker elke crash in de koers een (bij)koop moment geweest, achteraf gezien. Telkens het sentiment van de Fear & Greed Index negatief tot zwaar negatief stond, kon je bijna blind, vol vertrouwen méér (deeltjes) van de munt aanschaffen. Want de fear – angst – trok altijd wel vroeg of laat weg. Trok altijd wel nieuwe kopers aan. Zodanig zelfs dat de Index meer en meer richting greed – hebzucht – manoevreerde. Of dat nu weer het geval zal zijn…? Er dient heel snel heel wat positiefs te gebeuren, een deus ex machina die weer een nieuwe schwung, een nieuw elan in de markt brengt. Maar waar dat vandaan moet komen?  De invloed van de aandelenmarkten is dan ook nog negatief. Bitcoin wordt wel een niet-gecorreleerde belegging genoemd, maar daar is vandaag dan toch niets van te merken. Zowat alle wereldbeurzen daalden gisteren, maandag 19 juli 2021, rond 2 procent. De angst voor wat de Corona Deltavariant kan aanrichten zat er goed in. Deze recentste technische analyse mag al meteen de vuilbak in wegens reeds voorbijgestreefd:

´The first major support is now near the $30,200 zone. The main support is now near the $30,000 level. A close below the $30,000 level could spark a steady decline in the near term.´

klik op Newsbtc.com voor de grotere afbeelding

Kijken en luisteren we naar wat andere commentatoren over de directe toekomst van de bitcoin koers en de brede markt melden: 

 

Hoe keek zo recent als gisteren nog, maandag 19 juli 2021, de meest optimistische man in Cryptoland tegen de dan al precaire crypto toestand aan? Dat is dan Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie, who else…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: