Bitcoin: drie plussen en één min

Drie keer positief nieuws over bitcoin en één eerder negatief getint bericht, dat is wat we aan crypto bezitters en geïnteresseerden presenteren. Eerst maar het goede nieuws. Technische analyse toont dat BTC wel eens heel snel heel veel in waarde kan stijgen. De laatste drie keer dat volgende set-up of constellatie plaatsvond, volgde steeds een rally van de koers tot wel 42 procent. Voor zover de geschiedenis enige leidraad vormt, kan BTC in november 2020 aan 15.500 dollar staan.

T.A.

T.A. oftewel technische analyse. Op 14 oktober 2020 heeft bitcoin er een positieve week op zitten. De koers van 11.400 dollar staat op het punt het 50-daags gemiddelde te overstijgen. Het is de populaire crypto-commentator Lark Davis a.k.a TheCryptoLark op Twitter die de observatie maakt:

De trend en de outlook voor de week van 12 tot 19 oktober 2020 zit in ieder geval goed. Met de Bitcoin Weekly Outlook die op ´long´ staat. En signaleert onder meer dat ´the smart money´ bitcoin accumuleert. Smart money of slim geld betekent dan komend van grote partijen, whales, en de grootste kenners binnen de professionele cryptowereld. Zoals Grayscale, Square, die beide recent aan de koperskant stonden. 

Institutionelen

Een onderdeel van geldbeheerder Stone Ridge Asset Management is de New York Digital Investment Group (NYDIG). Deze meldt dat hij op 8 oktober 2020 reeds voor 115 miljoen dollar aan bitcoin heeft binnengekregen. Om vast te houden, te bewaren, beheren. Wanneer grote partijen, ook wel institutionelen als geldbeheerders een belangrijke zet doen, kan dit kleine beleggers in crypto meer zelfvertrouwen geven. Bevestiging dat hij en zij wel goed zullen zitten met een long positie.

Eén van de grootste geldbeheerders ter wereld dan, het Amerikaanse Fidelity, komt met een onwaarschijnlijk bullish of positief rapport. Daarin wordt geconcludeerd en voorspeld dat geen tientallen of honderden miljoenen dollar naar de cryptomarkt zullen stromen…maar trillions! Biljoenen! De vergelijking wordt gemaakt met de groeilanden, groeimarkten (emerging markets) van de jaren ´80 en ´90 van de vorige eeuw. Eens institutionele beleggers die markten in hun portfolio´s gingen opnemen, was dit eveneens het begin van een tsunami aan nieuw geld. Het is deze, dit soort beweging dat in 2020 reeds aan de gang is…

Commentaar

Het derde positieve nieuws is dan een commentaar dat komt dan van de Winklevoss tweeling. Twee miljardairs sinds ze zes, zeven jaar geleden in de cryptomarkt stapten. En onder veel meer de cryptobeurs Gemini oprichtten. Natuurlijk spreken dergelijke nauw-betrokkenen meestal voor eigen winkel. Aan de andere kant hebben zij meer dan wie ook als professionelen een reputatie te verdedigen. Een paar grote missers in commentaren kunnen dergelijke ´insiders´ zeer schaden. Ze zijn dus toch altijd voorzichtig, willen ze geloofwaardig zijn en blijven. Het is de ene helft van deze tweeling, Tyler, die volgend commentaar levert op 8 oktober 2020: “Stocks love nothing more than wen the money printer goes brrrr like an A-10 warthog. It’s full-fledged addiction that’s not going to end until it has to. When that will happen is hard to predict, but what’s certain is that #Bitcoin will be your only refuge.” Het printen, lees: bijverzinnen van geld, zal blijven aanhouden tot…het stopt. Wanneer dat plaatsvindt is moeilijk te voorspellen. Maar op dat moment zal je enige vluchtheuvel, veilige haven, bitcoin blijken. Die zit, dunkt ons. Wat u?

Valse noot

Die komt dan vanwege de Spaanse overheid. Een dissonant in dit welluidende, pro bitcoin en crypto verslag. ´MADRID, Oct 13 (Reuters) – Spain’s government is preparing a bill to oblige owners of crypto currencies to disclose their holdings and any gains booked on the assets, government spokeswoman Maria Jesus Montero said on Tuesday. The new regulations will form part of a broader package of legislation aimed at cracking down on tax fraud, she said after the weekly cabinet meeting.´ Negatief…nou ja. Dat hangt er van af natuurlijk. Zolang je geen belastingen ontduikt of werkt met andersoortig zwart (crimineel?) geld is er niks aan het handje. Maar wees verzekerd dat alle overheden vroeg of laat uw cryptobezit onder de loep zullen leggen. Van veel anonimiteit zal geen sprake meer zijn.

Bonus

Die mag er niet aan ontbreken. Hij komt dan vanwege BitBoy Crypto. Laat dergelijke ludieke namen van wel meer crypto commentatoren u niet afschrikken. Hetzelfde geldt voor ieders eigen manier van presenteren. Zij zijn vaak bloedserieus en tonen zich grote kenners van wat beweegt in de crypto/blockchain wereld. Het loonde ons persoonlijk al meermaals (geen beleggingsadvies!) ons oor te luisteren te leggen bij hem en anderen. BitBoy Crypto maakt veel gewag van aanstaande november. Wat staat er dan wel mogelijk te gebeuren dat zo belangrijk is? Watch and learn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.