Bitcoin en alle andere cryptomunten dood verklaard (weer eens…)/De wereld vergaat vandaag…niet!

Crypto is dood. Bitcoin et al. Ja hoor, echt, we lezen het toch net: R.I.P. Nou ja, ’t is over dus. De Droom. Een unieke munt, voor het volk door het volk. De kleine man en vrouw die een klein (nou ja) beetje welvaart verzamelt en de koopkracht behoudt. De grote man en vrouw die rijk dachten te worden met digitale munten. Het Coronavirus heeft bitcoin en alle andere crypto’s de das omgedaan. Zeg maar de strop. Het was een mooi liedje zo lang het duurde. Maar hoe luidt het gezegde ook alweer: ‘mooie liedjes duren niet lang’? Dag Lambo, dag Porsche (minstens), we zeggen dag met het handje… Maar, hé, denken we ineens aan iets. Hébben we dit al niet eens meegemaakt? De cryptomarkt die instortte, maar dan een schitterende nieuwe stierenmarkt aanvatte?

Back to the future

Wat blijkt inderdaad: bitcoin is al 380 kéér dood verklaard?! Nou, hoor eens, mijnheertjes en mevrouwjtjes paniekzaaiers. U zat er wel even naast! Op 4 maart jl. was het weer van dat, en vandaag; we kunnen de tel niet meer bijhouden. Zoveel negativiteit wordt er gespuwd. Zitten die commentatoren misschien pas zes maanden in de markt of wat? Nou, dan zou ondergetekende zich toch onthouden van advies, commentaar en ‘doen alsof je d’r wat van kent en nog voor betaald worden ook’… Ze gaan heel hard onderuit vandaag, 9 maart 2020, de crypto’s, zeker. Maar àlles daalt in waarde, en de schuld ligt bij het Coronavirus, right? Is het dit niet dan is ’t wel iets anders. Van tijd tot tijd, we spreken uitsluitend over crypto, wordt er eens hard aan de boom geschud. Wordt er gemanipuleerd. Whales, weet u wel. Maar vandaag is het ook echte angst. Want wat ben je met digitale munten, zelfs héél véél, als de wereld vergaat? Wel, laat ondergetekende u iets verklappen, pssst, niet verder vertellen hoor. ’t Is niet wààr. De wereld vergaat niét! Erewoord, beloofd!

Is er echt iets veranderd?

Nu gaan we niet flauw doen en met uitgestreken gezicht declameren dat deze cryptocrash geen pijn doet. Maar we zitten wel in een uiterst voordelige positie. Hebben we de tegenwaarde in dollars of euro’s nodig? Vandaag? Of zelfs binnen zes maanden? Neen. Is het fiatgeld dat we kunnen missen? Jazeker, weg met die troep, geef ons maar iets van waarde. Hebben we dergelijke situaties, eng maar tijdelijk, al eens meegemaakt? Jazeker, en heel vaak ook. Beseffen we terdege hoeveel méér fiatgeld er van de drukpersen vandaag, de komende tijd en tot in de oneindigheid nog zal rollen. Zeker met dit Coronavirus en de gevolgen economisch? Natuurlijk. Nou, is er dan écht iets veranderd? Is Satoshi Nakamoto dood? (Trouwens: zou vast een slok op een borrel schelen, zijn geniale creatie, bitcoin leeft immers voort.) Dan kopen we toch gewoon bij? Zoals elke maand sinds jaren? Kijk, we geven het goede voorbeeld en kopen binnen het kwartier (even van scherm veranderen) méér in enkele van de meestbelovende munten. Wat u…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: