Bitcoin en de COVID-19-pandemie – wat u moet weten

Economen beweren dat Bitcoin uitstekend bestand is tegen onzekerheid, en dat zelfs de COVID-19-pandemie de munt niet kon destabiliseren. 

Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin in 2009 als antwoord op de financiële crisis van 2008. De prestaties zijn tot dusver onberispelijk geweest, ondanks de wijdverbreide gevolgen van de COVID-19 voor de wereldeconomie. Economisten zijn het erover eens dat Bitcoin begin 2020 een tijdelijke klap heeft gehad door de wereldwijde financiële gevolgen van het Coronavirus, maar het herstelde zich veel sneller dan de meeste mensen hadden verwacht. Veel beleggers geloven dat Bitcoin nog veel machtiger is geworden dan het al was voor de pandemie.

Bitcoin is zowel een beleggingscategorie als een munteenheid, maar het heeft een aantal unieke eigenschappen, waardoor het een voorsprong heeft op andere activa en geld. In het volgende artikel wordt onderzocht hoe de COVID-19-pandemie Bitcoin heeft beïnvloed.

Veilige haven

Veel beleggers hebben Bitcoin een veilige haven genoemd, omdat het goed kan presteren op zeer volatiele markten. Bitcoin heeft zijn waarde de afgelopen twee jaar gestaag vastgehouden, met voortdurend stijgende prijzen terwijl de markten onrust ondervonden van COVID-19. Bovendien maakt de decentralisatie van Bitcoin het onmogelijk dat het buigt voor politieke of overheidsinvloeden. De waarde ervan berust hoofdzakelijk op het vertrouwen van de consument.

De waarde van Bitcoin daalde tijdelijk tijdens de pandemie, maar heeft zich sindsdien hersteld met nieuwe recordprijzen. Volgens sommige beleggers heeft de COVID-19 pandemie bewezen dat Bitcoin bestand is tegen zowel sociale als economische onzekerheden. Tal van beleggers en bedrijven gebruiken Bitcoin nu om hun vermogen te diversifiëren en te beschermen tegen marktschommelingen.

Hernieuwde belangstelling voor virtuele beleggingen

De COVID-19-pandemie leidde tot strenge beperkingen en lockdown procedures waardoor de meeste mensen binnen bleven. Dat inspireerde veel mensen om alternatieve beleggingsmogelijkheden te zoeken die zij thuis konden uitoefenen. En Bitcoin is een van de meest efficiënte en betrouwbare virtuele beleggingen die wereldwijd miljoenen beleggers blijven aantrekken. Bitcoin is een digitale munt die naadloze en goedkopere grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt.

Door de beperkingen van COVID-19 namen miljoenen mensen hun toevlucht tot digitale transacties, waardoor Bitcoin nog veel dichter bij het publiek kwam te staan. De hernieuwde interesse in virtuele investeringen en online transacties inspireerde ook de proliferatie van verschillende crypto-marktplaatsen zoals https://bitcoins-era.nl. Via deze platforms kunnen gebruikers handelen, beleggen en geld verzenden in Bitcoin.

De neergang van de traditionele banksystemen

De COVID-19-pandemie dwong banken en andere conventionele financiële instellingen om hun deuren gedurende verscheidene maanden te sluiten. Hoewel veel mensen ze nog steeds gebruiken om transacties te verrichten, is er een groeiende behoefte aan meer innovatieve financieringsoplossingen. Diverse bankinstellingen hebben plannen ontvouwd voor onafhankelijke digitale valuta’s; cryptocurrencies zoals Bitcoin blijven de populairste en meest gewilde financiële instrumenten.

De lockdown-regels maakten het zelfs voor mensen met een bankrekening onmogelijk om bij hun geld te komen, wat tot ernstige financiële ruïnes leidde. In tegenstelling tot fiatgeld hebben Bitcoin-gebruikers geen bankrekening of instelling nodig om transacties te verrichten. Deze kenmerken hebben het wereldwijd aantrekkelijker gemaakt voor bedrijven en particulieren.

Dankzij Bitcoin konden mensen tijdens de pandemie van het coronavirus snel geld verplaatsen over internationale grenzen heen. In tegenstelling tot conventionele geldovermakingen zijn Bitcoin-overmakingen goedkoper, veiliger en betrouwbaarder omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen. Deze eigenschappen hebben veel mensen overtuigd om over te stappen op gedecentraliseerde monetaire systemen, waardoor de wereldwijde populariteit en aanvaarding van Bitcoin aanzienlijk is toegenomen.

Ontwikkelingen in cryptotechnologie

De pandemie heeft de vraag naar cryptomunten wereldwijd enorm doen toenemen. Dat heeft ook de crypto-innovaties geïntensiveerd, met veel bedrijven die verschillende producten rond Bitcoin creëren en ontwikkelen. Deze nieuwe technologieën en producten maken Bitcoin toegankelijker en efficiënter. Duurzaamheid blijft echter een van de grootste zorgen voor Bitcoin-gebruikers. Ingenieurs en academici hebben onlangs verschillende crypto-innovaties onthuld, zoals groene Bitcoin-miningplossingen. Veel cryptominingbedrijven en individuele miners schakelen snel over op schone en milieuvriendelijke energie, waaronder zonne-energie, waterkracht en kernenergie.

In het algemeen heeft de COVID-19-pandemie geleid tot wijdverbreide onrust in alle sectoren van de wereldeconomie. Het zou tijd kosten voordat sommige sectoren weer op gang komen. Desondanks heeft Bitcoin de storm goed doorstaan, en verwachten investeerders een gestage groei in de toekomst.

3 reacties

 1. ■ Covid-19 NL / British Medical Journal bevestigt : géén pandemie van ongevaccineerden, maar juist van de vaxers :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/british-medical-journal-bevestigt-geen-pandemie-van-ongevaccineerden-maar-van-vaxxers/

  ■ Covid-19 NL / mRNA uitvinder dr. Robert Malone: ‘Covid injecties richten onomkeerbare en onherstelbare gezondheidsschade aan kinderen aan’ :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/immunologie-expert-pierre-capel-de-booster-is-bloedlink-oversterfte-is-40/

  ■ Covid-19 NL / ! ! ! / na de 3 videootjes komt er een opsomming van bekende top-virologen die de wereld proberen te waarschuwen :
  https://www.xandernieuws.net/uncategorized/bekendste-zuid-afrikaanse-arts-genas-al-7000-mensen-covid-vaccins-bedoeld-om-miljarden-indirect-te-doden/

  ■ Covid-19 / Het Britse “Centraal Bureau voor Statistieken” (“ONS) : ZES keer meer coviddoden onder gevaccineerden dan onder niet-gevaccineerden :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/british-medical-journal-bevestigt-geen-pandemie-van-ongevaccineerden-maar-van-vaxxers/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: