Bitcoin en goud geven niet om verkiezingen

De oudste en grootste munt naar marktkapitalisatie, bitcoin, is verdubbeld in waarde in 2020. Tot wel 14.400 dollar. (Biflatie´s bitcoin verwachting was dus correct). Terwijl we nog pas 5 november 2020 noteren op de kalender. Heel wat traders, cryptofans, whales en institutionelen hebben duidelijk wat anders te doen dan de Amerikaanse verkiezingen volgen. De bottom line is deze: of het nu Biden of Trump wordt, gespendeerd zal er blijven worden. Alleen al aan het verwachtte tweede steunpakket voor bedrijven en burgers. De schulden van de VS zullen blijven oplopen. Zelfs en zeker het IMF heeft het groene licht gegeven – dollars en alle andere grote munten dienen te vloeien. (Maar zal het virus zich laten omkopen?) Van de drukpers rollen dus, zoals tevoren, of met een paar toetsen indrukkken op een computer. Blame it on Corona! Reken maar dat alles wat fout gaat financieel-economisch, en zelfs sociaal-maatschappelijk, onder deze paraplu gaat vallen. Het is een verschrikkelijke tragedie die ook nog lang niet voorbij is. Maar tegelijk het perfecte excuus, de ideale zondebok. 

Bitcoin overheerst de cryptomarkt

Het is ook al bitcoin dat de klok slaat en dit al minstens een week. De altcoins, alternatieve munten, doen het dan weer niet zo goed. Gewoonlijk trekt BTC de altcoins met zich mee, zowel naar boven als naar beneden. Dat gebeurt in deze periode echter niet of nog niet. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies tezamen is opgelopen tot 411 miljard dollar. Waarvan bijna 65 procent voor zijn rekening neemt, de slokop. Er komt nieuw geld in de markt, en er worden alternatieve munten verkocht om ook in bitcoin te stappen. Nog even meegeven hoeveel crypto´s, munten en tokens er bestaan op donderdag 5 november 2020: 7594. 

Goud schittert en blinkt

Dat mag je wel zeggen, en het gele edelmetaal geeft geen mallemoer om de strubbelingen in de race naar het Witte Huis. Goud woonde altijd al in een geel, schitterend en blinkend huis. Goud weet wat het waard is. Terwijl presidenten komen en gaan. Goud weet ook dat de dollar blijft verzwakken. Daarom is de koers ook opgelopen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Van 1861 dollar per troy ounce naar 1917 dollar op luttele dagen. Beleggers zijn doorheen deze verkiezingsdagen blijven goud kopen. Het gele edemetaal weet ook dat dollars zullen blijven vloeien, ongeacht wie de volgende vier jaar president van de VS wordt. Het recentste hoogtepunt aller tijden bedraagt 2074 dollar en dateert van augustus 2020. Vooral niet je goud of zilver al verkopen, waarschuwt beleggingsgoeroe Jim Rogers. En voegt er aan toe dat hij zelfs bijkoopt. David Morgan van The Morgan Report en een edelmetaal-fanaat sinds decennia, geeft hier zijn opinie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: