Bitcoin en het gevecht tussen mijners, institutionelen en whales

De drie machtigste spelers in Cryptoland vechten om supprematie en bitcoin is de speelbal. Voor de derde keer in zeven dagen is de koers van BTC onder de 45.000 dollar gedoken. We schrijven 28 februari 2021 en bitcoin doet 44.850 dollar. Volgende tweet toont hoeveel adressen verkochten en kochten tussen 53.402 dollar en 39.857 dollar:

Zou de koers nog dieper zakken, dan ligt er een aanzienlijke steun rond 40.000 dollar. ´IntoTheBlock estimates that this area will serve as the next major support, as a total of 226,000 BTC was bought between $39,454 and $40,877.´ De institutionelen zitten long tezamen met de whales, partijen die grote aandelen bitcoin verzamelden in een vroeger stadium. Maar de mijners van bitcoin zijn aan het verkopen, want die hebben schatten verdiend toen bitcoin zelfs even boven de 58.000 dollar noteerde. Zij hebben ook energie – en andere kosten te dekken, steeds nieuwe, krachtiger apparatuur aan te schaffen ook. En denk ook aan het oude beleggersadagium: van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden!

 

De prominente crypto analist zegt dat we naar de volumes moeten kijken, en dan is alles onder de 45.000 dollar koopwaardig. Zou bitcoin afglijden richting 40.000 dollar, dan spreken we volgens hem van echte koopjes:

Klik voor de grotere versie van de grafiek op Crypto-news-flash.com

Einde daling bitcoin in zicht?

Volgens de meest recente data is het verkopen van bitcoin door de mijners echter gestopt, en dat kan wel eens het einde van de koersdaling betekenen:

 

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

3 reacties

  1. De zo genaamde experts vergeten even erbij te zeggen dat de koers in de maandgrafiek deze maand binnen de bollingerbands moet komen dus er kan nog zeker 10000 dollar af want de bovenste band ligt op 33500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: