Bitcoin hash rate op historische hoogte/Uitbraak komt eraan

1

Nooit in haar tienjarige bestaan is de hash rate voor bitcoin (BTC) zo hoog geweest als in juli 2019. De hash rate is de snelheid waarmee gemijnd wordt. Het betekent dat in tegenstelling tot de tweede helft van 2018, mijnen opnieuw profijtelijk is. ‘74.5 Million tera hashes per second — up 109% year-over-year,’ om precies te zijn. Het zal vast ook met positieve verwachtingen te maken hebben. Plus het feit dat de tijd kort tot de volgende halving van bitcoin. De beloning voor het mijnen (en dus bevestigen van elk blok van de bitcoin blockchain) zal namelijk slechts de helft bedragen van nu. 

Cityindex.co.uk wijst op de reële mogelijkheid van een uitbraak van de bitcoinkoers. Die beweegt zich met 11700 dollar tegenwaarde op 8 juli 2019 namelijk binnen een kleine marge.

Op bovenstaande daggrafiek is te merken dat de volatiliteit fel is afgenomen. Zelfs bijna afwezig is, richting nul. ‘We’re keeping a close eye on 10,776 and 12,065 zone, as a breakout of either level could pave the way for its next directional move.’ Of het wordt uitbreken naar beneden, en dan is de 10776 (dollar tegenwaarde) de ondergrens om in het oog te houden. Of de uitbraak gaat de richting uit die alle cryptofans prefereren. Opwaarts natuurlijk en dan is het niveau van 12065 erg belangrijk.