Bitcoin: iedereen is aan het hodlen

1

Daar lijkt het in ieder geval op. Het aantal betalingen met BTC in de eerste helft van 2019 ligt wel bijzonder laag. Daaruit kunnen we de conclusie trekken dat bezitters van bitcoin hodlen, hun BTC vasthouden. Misschien willen ze niet ooit moeten bekennen: in 2019 kocht ik 1000 pizzza’s voor 1 BTC. Weet je wel, toen ik heel het dorp uitnodigde op dat feest toen? Om zich vervolgens de haren uit het hoofd te trekken… Zoals ccn.com ook als gevolgtrekking maakt: ‘Nobody wants to use bitcoin as a currency while it continues its bull run.’

Wanneer je geld méér waard wordt

Research van Chainalysis wijst uit dat tot juni 2019 slechts voor 1,3 procent effectieve betalingen werden verricht met de digitale munt. Nochtans was het Satoshi Nakamoto’s bedoeling dat een alternatieve munt als de bitcoin het leven zag in 2009, toch wel om deze als géld te gebruiken? We zouden de vraag kunnen stellen, alleen: aan wie van de tien en méér kandidaten? Dus misschien wel om in omloop te worden gebracht, maar geld kan evengoed belegd worden. Het hoeft niet per se uitgegeven te worden, toch? In het geval van digitale munten? Wanneer dat geld al 5 maanden opnieuw méér waard wordt?

Hot/cold

Dat is wel wat anders in tijden van (hoge) inflatie, wanneer geld net aan koopkracht verliest. De 98,7 procent aan BTC blijft voorlopig op de cryptobeurzen staan. In wallets dus, de digitale portemonnees, zij het online of offline. (Het verschil tussen hot en cold storage trouwens). Ook onwaarschijnlijke (toch?) voorspellingen die de wereld ingestuurd worden, zoals dat BTC op weg is naar de 1 miljoen, nopen niet bepaald tot spenderen. Of misschien zien we in 2019 wel de materialisatie van Gresham’s Law: slecht geld verdrijft goed geld? Wie zal het zeggen? In ieder geval hodlen wij fijn méé. En u?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.