´Bitcoin is de beste beleggingsklasse van dit jaar´

0

Dat stelt BlockFi CEO & stichter Zac Prince in een interview met Yahoo.finance. Misschien nog wat vroeg om nu al spreekwoordelijk victorie te kraaien, maar laat ons op 2 oktober 2020 de stand toch al eens opmaken. 

S&P500: startte het jaar aan 3246 punten en staat vandaag op 3380 dus een plus van 4,12 procent. De goudkoers ving 2020 aan tegen1543 dollar per troy ounce en doet vandaag 1903 dollar. Plus 23,33 procent. Dat kan al tellen. Bitcoin dan, zo kunnen we de uitspraak bevestigen of corrigeren: 7223 dollar tegenwaarde op 1.1.2020. Vandaag is dat ondanks een correctie die nog gaande is, 10.480 dollar tegenwaarde. Plus 45,09 procent! Now we´re talking…?! Die correctie zal denkelijk ook vlug voorbij gaan omdat ze met de waarde van de munten en tokens niets te maken heeft. 

Aanklachten

We vernoemden het al vanochtend zijdelings. De BitMEX cryptobeurs of beter de eigenaars worden aangeklaagd voor het ´illegaal´ runnen van een cryptobeurs en witwaspraktijken. ´The U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) has just accused BitMEX of allegedly facilitating unregistered trading to customers. According to the official report, the CTFC has filed a civil enforcement action in the U.S. District Court of the Southern District of New York charging three individuals that own and operate BitMEX.´ Eén van de drie eigenaars, Samuel Reed, is zelfs gearresteerd. Waar de beide anderen, Arthur Hayes en Ben Delo zijn is niet bekend bij de autoriteiten. 

Beveilig je crypto´s

Doet niets af aan de waarde van cryptocurrencies schrijven we, maar het werpt toch weer eens schaduw op de hele sector. Dit is wat niet-kenners onthouden, die dan vaak ook slechts de hoofdlijnen, de titels van artikels lezen. In september jl. werd een andere prominente cryptobeurs dan weer gehackt, Kucoin. Voor 150 miloen dollar aan digitale munten werd gestolen. Zulke berichten en onfrisse gebeurtenissen doen geen goed aan het imago van de sector. Hoezeer je je ook kunt beveiligen, er lijkt altijd weer een hacker op te duiken die nog slimmer is. Een gouden raad in deze voor de eigenaar van cryptocurrencies is je bezit van de beurzen te halen. Zeker wanneer je hodlt (kopen-om-te-houden) is er geen reden ze in zogenaamde hot storage of wallets te laten. De beste beveiiging in deze is cold storage – een hardware wallet dus zoals Ledger en Tresor. Doen!

Bitcoin nieuws

Het laatste nieuws over bitcoin et al. vernemen we zoals elke week in De Bitcoin Show. Het trio heren gaat ook dieper in op de Kucoin hack trouwens. Verder: hoe contant betalen verder ontmoedigd wordt, als het al niet bestraft wordt. Het ECB plan voor cryptoregulering en nog veel meer. Watch:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.