Jim Cramer, het financiële boegbeeld van CNBC heeft opnieuw een duidelijke visie over de relatie tussen Bitcoin en goud de wereld ingestuurd. De CNBC-presentator herhaalde aan zijn Twitter-volgers dat Bitcoin ‘een geweldig alternatief voor goud’ is en herinnerde hen eraan dat het nog niet te laat is om wat te kopen. De voormalige hedgefondsbeheerder, nu de presentator van Mad Money, legde uit hoe hij altijd in goud heeft geloofd, maar nu Bitcoin als een zeer aantrekkelijk alternatief beschouwt. Volgens Cramer heeft Bitcoin zelfs gedeeltelijk de rol van goud overgenomen.

Cramer is niet altijd optimistisch geweest over Bitcoin, hij heeft zijn standpunt in de afgelopen maanden over de cryptocurrencies gewijzigd. In feite heeft hij zelfs een bocht van 180° gemaakt. Bovenvermelde tweet bracht sommige beleggers zelfs in de war, aangezien de Mad Money-man als gold bug in het verleden altijd tegen Bitcoin was geweest en zich vaak in negatieve termen over cryptocurrenties had uitgesproken.

Is Bitcoin op weg naar 1 miljoen dollar?

Toen Bitcoin onder 6000 dollar daalde, was Cramer zeer negatief over de leidende cryptocurrency. Bitcoin werd door hem letterlijk tot de ‘outlaw-valuta’ uitgeroepen, dit naar aanleiding van een aantal schandalen rond de crypto’s. Hij verklaarde toen dat het tij zich tegen Bitcoin had gekeerd en daarmee ging hij enigszins in tegen uitspraken die hij vroeger had gedaan. In 2017 voorspelde Cramer dat de Bitcoin-prijs op een dag 1 miljoen dollar zou kunnen bereiken, voorspelling die hij recent niet meer heeft herhaald. Volgens Cramer is Bitcoin waarschijnlijk de beste manier om cybercriminelen te betalen. De Europese banken proberen om ze te kopen zodat ze ransomware kunnen afbetalen. Of met andere woorden: zijn verwachting van een prijsexplosie was vooral door negatieve factoren ingegeven.

Maar nu trekt Cramer dus weer voluit de kaart van de crypto’s, met daarbij de opmerking dat zijn positieve visie van vrij recente datum dateert. Hij werd in september 2020 geïnterviewd door Anthony ‘Pomp’ Pompliano op The Pomp Podcast. In het interview legde Pomp Bitcoin uit aan het CNBC-boegbeeld en sindsdien is Cramer net zo optimistisch over Bitcoin als elke andere Bitcoiner. Of misschien zelfs nog enthousiaster.

De komst van inflatie

Dat heeft te maken met het feit dat hij vreest voor de komst van inflatie. Goud en vastgoed kunnen daar bescherming tegen bieden, maar aan die beleggingsinstrumenten mag nu dus ook Bitcoin toegevoegd worden. Cramer gaf zelfs toe dat hij ‘gefixeerd’ is geraakt door de crypto’s. Van de risico’s ligt hij niet echt wakker. De mensen praten over cryptovaluta alsof die voortdurend gehackt worden of dat er andere erge zaken mee kunnen gebeuren. Maar ook goud is volgens hem niet ongevaarlijk. Iemand kan zijn goud zo goed wegstoppen dat het in geval van een overlijden door de erfgenomen niet wordt gevonden. Om maar een voorbeeld te geven.

1% van een beleggingsportefeuille in Bitcoin

Pomp legde zowel de economische als de technologische kant van Bitcoin uit en had Cramer uiteindelijk niet veel overtuigingskracht nodig om Cramer te overtuigen. Die is onder de indruk van het vermogen van Bitcoin om in waarde te stijgen, terwijl het daarnaast ook fungeert als een dekking tegen inflatie. Hij stelt voor om 1% van een beleggingsportefeuille in Bitcoin te beleggen, zeker nu het slimme geld van de grote institutionele beleggers nu pas begint binnen te druppelen. In het digitale tijdperk geldt dit ‘digitaal goud’ als onvergankelijk, onconfiseerbaar, deelbaar, verhandelbaar en programmeerbaar, eigenschappen die van onschatbare waarde kunnen blijken te zijn.

Harm van Wijk

www.beleggen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: