Bitcoin: kalmte voor de storm?

0

De volatiliteit in de bitcoinkoers is erg laag. Het handelsvolume is zelfs extreem laag. Er lijkt nauwelijks iets te gebeuren, en BTC blijft hangen rond de $9.600. Maar wie een beetje de trend van bitcoin volgt, weet dat deze toestand niet lang zal aanhouden. Verschillende indicatoren zijn bearish, maar BTC verrast de meesten van ons nog vaak. Is het de stilte voor de storm?

Positie

De bodem van het trendkanaal waartussen BTC al een hele poos beweegt, is $9200. De bovenkant ligt rond de $10.300 à $10.400. Dit is de positie van bitcoin binnen de totale markt.

Total Market Cap: $249 billion

Bitcoin Market Cap: $172 billion

BTC Dominance Index: 69.2%

Hoog, hoger, hoogst

Crypto commentator Sunny Decree ziet de herneming van de uptrend nochtans aan de einder. De nieuwe of hervatting van de stierenmarkt zal bitcoin et al. zelfs naar een niveau brengen dat hoger ligt dan einde 2017. ‘The next MAINSTREAM Bitcoin BULLMARKET will be HUGE!’ claimt hij. We zitten echter nog steeds in een onbesliste fase. Decree geeft toe dat het technisch op 1 september 2019 beide kanten uit kan. Maar hij heeft een aantal argumenten waarom we niet alleen nog steeds in een nieuwe bullmarket zitten. Maar ook waarom BTC ditmaal nog veel hoger zal gaan dan de vorige top op $20.000. Watch and learn:

When Moon?

Ook The Moon geeft zijn visie op de bitcoin trend. Hij is iets optimistischer dan Sunny Decree. De steun van de digitale munt zou kunnen houden. De kans is volgens hem groter dat we de top van het huidige kanaal gaan testen. Hij heeft ook nog belangrijk nieuws over Brazilië. De grootste betaalprovider van het land gaat namelijk cryptomunten aannemen. The Moon toont onder veel meer nog aan dat de hashrate op een all time high ligt.

Hashrate

Een hoge hashrate is goed voor het netwerk. Het betekent dat het gezond is en ook beter beschermd tegen aanvallen. Het duidt er tevens op dat er veel concurrentie is onder mijners. De moeilijkheidsgraad van het mijnen zelf verhoogt eveneens. Die past zich namelijk aan die hashrate aan. Wie technisch meer wil weten over hashrates kan bijvoorbeeld hier en hier een kijkje nemen.