‘Bitcoin kopen in 2020 is zoals bitcoin kopen in 2016’

Inderdaad is daar technisch en fundamenteel heel wat voor te zeggen. Dat is wat Altcoin Daily (AD) stelt met zijn YouTube video. Een kanaal dat maar liefst 188K abonnees telt. Zo’n aanhang moet je verdienen. De online gemeenschappen zijn streng en kritisch, zoals het hoort dus. Je moet in deze er niet te vaak naast zitten of je bent je volgers kwijt. AD ziet the big picture en dat moet je ook af en toe doen. Of je zit je blind te staren op de korte termijn bewegingen van bitcoin et al. Die vaak geen zin lijken te hebben en dan ook tot verwarring kunnen leiden. We kunnen ons voorstellen dat met de hype rond de halvening van 11 mei 2020 een aantal cryptofans teleurgesteld is. Ondergetekende zou ook niet liever willen dan dat we van $9600 in één trek recht to the moon gaan. Kan niet gebeuren, zal niet gebeuren. BTC dient een aantal hordes te nemen, o.m. technisch. Alvorens met stappen of stapjes of zelfs sprongen in waarde te stijgen.

Hordes en drempels

Vooreerst is er de psychologische maar ook technische horde van de $10.000 à $10.500. Hiermee worstelt bitcoin dan ook want het is geen makkelijk te nemen hindernis. Daarna ligt de weg wel open naar (veel) hogere koersen. En we weten allemaal hoe snel het kan gaan eens BTC vaart zet. AD ziet in onderstaande video wel dat maart 2020 hoogstwaarschijnlijk als de bodem achter ons ligt. Die bodem werd met een higher high (hogere hoogte in koers) gestest en dat is positief. De futures doen het erg goed, dus weer een plus. Fundamenteel is er ook veel voor te zeggen dat we vanaf hier, $9.600, hoger kunnen. Mits wel dat iets hogere niveau gehaald en overtroffen wordt. Er is de halvening die net achter ons ligt. Er komt dan vanaf dag één de helft minder BTC op de markt. Tevens is er nog heel wat twijfel in die markt, wat meestal ook positief is. Heel wat cryptobeleggers willen er nog niet echt aan, zijn nog geen believers in de reusachtige koersdoelen die blijven opduiken. 20.000 Dollar in 2020. Met voor 2021 $100.000 (o.a. van de zeer gereputeerde PlanB) en $200.000 prognoses en nog veel hoger. Misschien beter eerst al een aanzet zien, en dan geloven. Lijkt de meerderheid te denken. En dat is prima, want dit is de massa die klaar staat om miljoenen in de markt te stoppen. Vooreerst dan toch in Bitcoin.

Tether

Miljoenen…en mogelijk zelfs miljarden? Dat zou wel eens kunnen, omdat Tether de vierde grootste munt is geworden in korte tijd. Tether (USDT) is een van de belangrijkste stablecoins. Ze wordt gebruikt om tijdelijk in te parkeren, en om zowat alle munten en tokens te kopen. Dat de marktkapitalisatie van Tether gegroeid is tot 8 miljàrd dollar (!), kan een veelbelovend teken zijn van afwachtende participanten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.