Bitcoin kopen tegen devaluatie van fiatmunten – Tesla opende de deur/Ontmoet de jongste bitcoin hodler ter wereld

De grootste en oudste digitale munt wordt niet alleen gekocht in de hoop om er rijker mee te worden. Te speculeren op immer hogere koersen. Zoals BTC op 18 februari 2021 opnieuw een all time high neerzet van 52.566 dollar. Maar zeker ook door vooral institutionelen om zich te wapenen tegen geldontwaardiging, zoals door inflatie wel veroorzaakt wordt. Tegen devaluatie van fiatmunten waarvan er beslist teveel in de markt zijn gezet, en nog. Maar het is de eerste keer dat een Duits beursgenoteerd bedrijf een deel van zijn cash omzet in bitcoin. ´SynBiotic SE has become the first publicly-traded company in Germany to announce that they are beginning to shift some of its free liquidity into bitcoin.´ Het Amerikaanse Tesla deed het voor, en dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt. 

Van The Silk Road naar Mainstream

Het is geen Doos van Pandora die de electrische autobouwer opende, maar een deur naar wat misschien wel eens schatkamer kan zijn? Beleggingsfirma´s wijzen er hun cliënten op. Zoals  RBC Capital Markets aan Apple suggereert om een digitaal platform op te zetten voor haar klanten. Ook Twitter overweegt om cryptocurrencies te introduceren in zijn sociale media. SynBiotic is dan nog een bedrijf dat werkzaam is in de cannabis sector. In de meeste landen nog een omstreden business. In verschillende dochterondernemingen wordt trouwens al bitcoin geaccepteerd en gebruikt als betaalmiddel. Zo raakt een digitale munt die bij de start meest gebruikt werd om drugs te verhandelen – The Silk Road, Dark Web; over Wall Street (MicroStrategy, Tesla,…) nog in Main Street (met bijvoorbeeld pinautomaten in de meeste grote wereldsteden). En wordt bitcoin et al. misschien eerder vroeger dan later mainstream, bij de grote massa gebruikers?

Wanneer zelfs een 3-jarige weet hoe bitcoin werkt:

Eén reactie

  1. Langzaam maar zeker begint ’s werelds eerste en oudste cryptocurrencies vastere vormen aan te nemen. Het digitaal goud, het nieuw betaalmiddel of de nieuwe wereldreserve. Allemaal jusite benamingen voor wat Bitcoin uiteindelijk wordt. En wellicht sneller dan wij durven geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.