Bitcoin naar $300.000 en zelfs $1.200.000?!

0

Wat hangt er nou aan m´n fiets? Watskeburt? Didi Taihuttu (van The Bitcoin Family, ik noem hem welverdiend Mister Bitcoin) die achter zulke extreme voorspellingen staat? Hij verantwoordt dit door te wijzen op de gerenommeerde bronnen. Technisch analisten die sinds 2009 heel vaak correct berekenden welke richting de digitale munt is uitgegaan. Zelf zegt Mister Bitcoin zijn munten in 2017 aan $800 te hebben verworven (dus een vlugge berekening leert ons dat zijn bezit op zondag 23 augustus 2020 maal 14 is gegaan).

Hallucinant en onvoorstelbaar

Didi had naar eigen zeggen ook niet veracht dat een tiental maanden later BTC aan $20.000 zou staan. Om in de zomer van 2020 voor bijna $12.000 over de digitale toonbank te gaan. Onze eigen glazen bol is redelijk troebel vandaag, dus zelf kunnen we geen digitale duit in het spreekwoordelijke zakje doen. Wel durven we haast zweren op het S2F Bitcoin Model van PlanB. Het parcours dat bitcoin aflegt sluit tot op vandaag naadloos aan op wat de Nederlandse econometrist berekent. Voor einde 2021 voorziet het Model een BTC aan $100.000. Dat zou al een fikse run betekenen met een verachtvoudiging. Voor de jaren nadien berekent het Stock-to-Flow model dan nog een veel hogere koers, namelijk $288.000. Om uiteindelijk – houd u vast – de één miljoen dollar per bitcoin te bereiken. Het zijn hallucinante getallen, inderdaad. Onvoorstelbaar hoge bedragen. Maar als iemand in 2009 geponeerd had dat BTC plus 305 miljoén procent zou gaan – wie zou dát geloofd hebben?!

Nieuwe stierenmarkt

Eén argument vind ik wel logisch en geloofwaardig. De run naar december 2017 werd exclusief gedragen door de retail investor. De particuliere, kleine belegger. Het waren hij en zij die het voorlopige hoogtepunt van 20.000 dollar veroorzaakten. Toen bitcoin helemaal niet populair was bij overheden, banken, institutionele partijen. Dat is in de zomer van 2020 wel compleet veranderd. Met een grote meerderheid van centrale banken die een CBDC, central bank digital currency voorbereiden. Met het grootste beleggingsfonds ter wereld in digitale munten – Grayscale – dat honderden miljoenen binnenharkt op één weekend en na één commercial. Met een bepaalde cryptomunt die zo populair is dat ze misschien wel het aloude betalingssysteem SWIFT gaat inhalen of vervangen. Ook met het Amerikaanse fiat voor alle nationale banken op haar grondgebied om in crypto te mogen handelen. Bitcoin et al. is plots zo populair geworden dat het de MSM haalt. Dus de kaarten liggen wel even anders in wat we veronderstellen is: een nieuwe stierenmarkt voor alvast bitcoin. Die de oudste en grootste digitale munt naar nieuwe hoogtepunten kan leiden. Hoe hoog precies? Joost mag het weten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.