Bitcoin: naar ‘nieuwe hoogten’ tot zelfs ‘een explosie’

0

Einde 2018 tot kwartalen 1 en 2 van 2019, dat is de periode die twee marktkenners voorspellen waarin bitcoin (BTC) opnieuw de hoogte zal ingaan. Het zijn respectievelijk Mike Novogratz en Ran Neuner die ‘nieuwe hoogten’ voorzien en ‘een explosie’ in koers. De katalysator is volgens beiden het moment dat institutionelen de markt zullen betreden.

CC0 Creative Commons Pixabay

Bitcoin ETF

Op 5 november 2018 zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beslissen over het lot van drie nieuwe aanvragen voor een Bitcoin ETF. Een exchange traded fund is een tracker die een waarde, in dit geval de cryptomunt BTC, volgt. Het is de manier waarop grote partijen in een bepaalde markt kunnen stappen, zonder de onderliggende waarde te moeten kopen. Het vermijdt ook kunstmatige koersbeïnvloeding doordat kapitalen aan dollars of euros plots een goed kopen. Ran Neuner is crypto analist en presentator van CNBC’s Cryptotrader. Hier kunt u zich op de internetshow gratis abonneren.

Wanneer institutionelen meespelen

Mike Novogratz is een crypto bull van het eerste uur. Voormalig hefboomfonds manager en huidig CEO van  Galaxy Investment Partners — ‘a cryptocurrency investment firm’. Hij zou reeds 250 miljoen dollar verdiend hebben met zijn handel. Dus wanneer hij zich uitspreekt, luistert iedereen in het wereldje. Novogratz voorziet dat in Q1 à Q2 van 2019 institutionelen inderdaad de markt zullen betreden. Het zal BTC naar nieuwe hoogten tillen, stelt hij. Toevallig deed hij deze uitspraken de dag dat investeringsgigant Fidelity meldde zich achter crypto’s te scharen. We berichtten hierover reeds als een heel belangrijke ontwikkeling. Fidelity levert immers financiële diensten aan meer dan 13.000 institutionelen. Dus wanneer A en B samenkomen zal dit hoogstwaarschijnlijk C geven? Of misschien wel BTC…