Bitcoin nieuws: meten is weten/Een beeld zegt meer dan…

Een meer plastische voorstelling van de situatie op de bitcoin markt, is haast niet mogelijk. Meten is weten, luidt het spreekwoord en dat is wat alvast Bloomberg, de wereldbekende nieuwssite deed voor BTC. En idem dito wat cryptodata-specialist Chainalysis uitbrengt. Dit voor al wie weten wil hoe het zit:

Report: Majority of Bitcoin Investors Treat BTC as Digital Gold 11
 
 

Distribution of the total supply of 21M BTC courtesy of Chainalysis.com.

En.ethereumworldnews.com

Wie heeft die houdt..en wie houdt die heb wat!

Heel wat feiten staan nu vast, heel wat conclusies weer die we mogen trekken uit bovenstaande vaststellingen; met dank aan Chainalysis, dat altijd waardevolle data en info aanlevert over crypto en blockchain. Zoals ook vandaag weer, 4 maart 2021, met het Rapport dat de studiedienst uitbrengt. We zetten het even staccato voor u op een rijtje:

 • bitcoin vervangt in sneller tempo goud als deel van een beleggingsportefeuille. Het digitale goud dus dat het fysieke goud opzij duwt…?
 • de recente daling tot 42.000 dollar per BTC is te wijten aan de nauwere correlatie met de aandelenbeurs, in het bijzonder de grote index S%P500
 • all in all is bitcoin minder volatiel gebleken in 2020 dan andere financiële markten. 
 • vandaag worstelt bitcoin nog met het $50.000 en $52.000 niveau maar 100.000 is wel het volgende doel, en wel nog in 2021
 • …en misschien wel het allerbelangrijkste fundamenteel: bezitters van BTC geven-hun-bezit-nauwelijks-nog-af! 

´In summary:

 • 60% of the Bitcoin in existence is held as a long-term investment.
 • 20% of the Bitcoin ever mined has not moved in five years or more. 
 • Approximately 19% of the Bitcoin mined, moves frequently and is used for trading. ´

Mogen we zo vrij zijn te stellen: ´Hodlers Unite´?!

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

10 reacties

 1. popup-flatie met flut msm propaganda van uw razende knip en plak eu-troll jEUst von brEUssel.

  met oa promotie voor:
  -digitaal geld
  -vaccin/vaccinatiepaspoort
  -klimaatbullshit
  -complete eu agenda
  en nog veel meer

  ‘politiek correct, zoals t hoort’
  is zijn motto

 2. Ulli: u bent er eerder voor om ONcorrect te zijn? U heeft iets tegen, al dan niet politiek, correct zijn? Mij niet gelaten hoor. U heeft misschien ook iets tegen brave burgers die gewoon doen wat ze moeten doen? Staat u zelf op de barricades misschien? Uw volste recht dan, maar het is niet mijn meug, fysiek dan. Maar ik vind me persoonlijk best wel een kritisch persoon. Nog zo iets: het gaat ´m helemaal niet om mij. Dus don´t shoot the pianist! Dank. Groetjes, Joost

  1. zoals ik al zei : msm predikant en eu-troll met standaard policor antwoordjes

   op dit kritische *kuch* popup blogje

  2. Beste Joost,

   Ga vooral door met schrijven. Ik lees de stukken graag. We zullen wel weer uitgemaakt worden door ulliwappie voor schapen en dat we wakker moeten worden. Het is makkelijk kritiek leveren vanaf de zijlijn. Ik denk er het mijne van. En dat is zojuist alleen maar versterkt.

   1. love brother! or sister! Maar serieus – veel dank voor dit commentaar (als het ernstig bedoeld is want er waren een of meer oelewappers rond op Biflatie die onder verschillende pseudoniemen (heel dapper) trachten de boel hier wat te vergallen. Gelukkig is het al fel verminderd, toch. Je hoeft het als lezer, bezoeker echt niet altijd met alles eens te zijn – sterker nog: kritiek wanneer die to the point is, over het onderwerp gaat, en deftig geformuleerd is – I love it! Maar eeuwige partypoopers – daar is de deur, zoals een van onze grootste schrijvers (en eeuwige criticus) Komrij al schreef. Dank aan alle HODL´ers nog, Joost

    1. aaaaaaah
     daar is de deur weer,
     het ligt niet aan de plakker, t ligt aan de lezers.

     goddelijke eu-troll jEUst duldt geen kritiek. komt me bekend voor gezien wat er nu allemaal gaande is.

     zet m op jEUst! ursula is trots op je!

 3. @JvanB: Ligt waarschijnlijk niet aan @ulli. Kan zelf ook geen bitcoim meer zíen. Hoe zou dat toch komen? Door al die marketing influencers?

 4. Hoi PJ, geeft niet hoor, leest u er over, of rond zo u wilt. Maar het beheerst inderdaad meer en meer de media; de alternatieve zoals Biflatie.nl, de gespecialiseerde uiteraard zoals Cointelegraph.com, maar je hoort er zelfs over op de radio en in het avondnieuws! Zou het dan toch misschien iets…belangrijks zijn? Ze spreken van ´digitaal goud´, en een ´nieuw soort geld´…het schijnt zelfs dat je wat aan kan verdienen. Nou, kan toch wel wat interessants zijn dan, denk ik. Maar ach, lees er gerust over hoor…dank voor uw reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: