‘Bitcoin officieel in stierenmarkt’

0

Dat is toch wat een trader, Josh Rager, op Twitter in de grafiek van BTC ziet. En gelijk heeft hij natuurlijk. De bodem van de BTC koers rond $6400 werd drie keer aangetikt en bevestigd. Deze viel in de periode einde december 2019/begin januari 2020. De langetermijn trend was natuurlijk altijd al omhoog. (Sinds de creatie van bitcoin in 2009!) Maar ook op korte termijn gaat bitcoin stelselmatig hoger. Dat merken we sindsdien aan de hogere dieptepunten en de hogere toppen. Ondergetekende heeft eveneens die bodem rond de jaarwisseling privé aldus benoemd. (Pluim op eigen hoed.) Toegegeven: in dat heetst van de strijd toen, de jaarwisseling, was het nagels bijten. Maar we zetten door en kochten fors bij. Dat werpt vandaag zijn vruchten af in onze persoonlijke wallet. En u, dat deed ù…?

Twitter.com, Josh Rager

Financiële zelfmoord?

Misschien kocht u wel…aandelen? Ook dat zal u dan geen windeieren gelegd hebben. Het is opmerkelijk en ergens haast onbegrijpelijk dat beleggers in deze geen hoogtevrees krijgen. De regel ‘don’t fight the Fed’ (en de ECB, en de Bank of Japan,…) met haar onbegrensde geldcreatie maakt dus nog steeds opgeld. Zelfs de dagelijks uitbreidende besmettingen en dodenaantallen van het Coronavirus schrikken beleggers niet af? Terwijl je toch kan verwachten dat e.e.a. een aanzienlijke invloed zal hebben op de wereldeconomie. Met geen einde aan de verspreiding in zicht. Met geen antidote in de maak. Weinig of geen vliegverkeer meer tussen China en de rest van de wereld. Met meer en meer gesloten winkels, fabrieken, handel en industrie. De fabriek van de wereld bijna letterlijk dicht, afgesloten van die buitenwereld? Is aandelen kopen van bedrijven dan geen financiële zelfmoord…?

Record

Bitcoin noteerde trouwens zijn 500 miljoenste transactie in februari 2020. U.today: ‘According to data provided by on-chain research firm Glassnode, Bitcoin (BTC) has just reached a major milestone by recording more than 500 mln transactions.’ Waarvan die laatste 100 miljoen vanaf april 2019. Waaruit mag blijken dat de acceptatie en het gebruik van de digitale munt groeiend is. ‘One Bitcoin whale has just moved 49,922 Bitcoin (BTC) for a fee of just 60 cents. It’s yet another example of how cheap and advantageous Bitcoin still is.’ Het wordt ook almaar goedkoper om met BTC te betalen, de munt te verhandelen. Zestig dollarcent om meer dan $450 miljoen te versturen…!