Bitcoin op nieuw hoogtepunt voor 2019

0

Op 16 juni 2019 haalt de BTC koers bijna 9300 dollar tegenwaarde. Alvorens licht terug te vallen tot iets boven 9000. Het is een zondag, maar cryptobeurzen sluiten in principe nooit. Wel liefst 7,5 procent doet bitcoin erbij en dat op een ‘rustdag’. Daarmee borduurt ze verder op het elan ingezet aan het begin van het jaar. Maar vooral sinds 1 april van dit jaar, en dat is geen grap. Toen stond de koers nog op 4000 dollar tegenwaarde. Kunnen we dit allemaal toeschrijven aan de komende halving in mei 2020?

Aftellen tot

Om precies te zijn zal de beloning om bitcoin te mijnen halveren op ‘21 May 2020 20:50:36.’ Deze site tikt de tijd tot dan weg, zelfs tot op de seconde. Het zal de derde halving worden, en telkens was het jaar tevoren een erg positief jaar. Terwijl het jaar erna een nieuwe top betekende eveneens, in elk van de twee gevallen. 2013, 2017 en dus, misschien…? Waarbij 2017 wel het absolute topjaar tot nu toe betekende. Want dat is ook nog opvallend: die top lag eveneens hoger dan in 2013. Als de geschiedenis een leidraad betekent voor de toekomst, mogen we ons aan vuurwerk verwachten in 2021!

Focus

De meeste aandacht gaat uit naar bitcoin, terwijl de altcoins wel deels mee stijgen, maar meestal niet heel beduidend. Hoewel bezitters van bijvoorbeeld Litecoin (LTC) ook niet mogen klagen. Niet toevallig omdat deze munt haar eigen halving in het vooruitzicht heeft? En heel wat meer nabij ook, in augustus 2019 reeds. Een van de belangrijkste topics die rond gaan is wel de Facebook coin en de eventuele invloed op de bitcoinkoers. GlobalCoin genoemd of Libra voorlopig, tot de white paper het licht zal zien in de tweede helft van juni. Een netwerk dat een derde van de wereldbevolking omspant, dat met een eigen digitale munt komt? Serieuze concurrentie voor bitcoin of toch niet?

Voor en tegen

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, heeft er een weddenschap over afgesloten. Als fervente goldbug is hij negatief voor de toekomst van bitcoin. “Facebook’s new cryptocurrency “Libra” is bad news for Bitcoin.  Facebook will target the very market Bitcoin is counting on for growth, the unbanked in nations with high inflation.  Libra will be stable, and much easier and cheaper to use as a medium of exchange than Bitcoin.” Tegenpartij voor de weddenschap is Anthony Pompliano, Co-founder & Partner van Morgan Creek Digital. Die helemaal geen grote invloed ziet op BTC. ‘Pomp’ voor de vrienden:

“False. In fact, the exact opposite is true. Like restaurants on an intersection, the more available, the better for each of them. If you’re so confident, let’s bet 10 BTC on whether Bitcoin hits $100,000 in the next 5 years? Should be easy decision to put your money where your mouth is if you truly believe what you’re saying :)”

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.