Bitcoin: parabolische rally maar eerst nog naar beneden?

Dat is toch wat één trader verwacht. Het is dan nog niet een van de minsten. Maar de persoon die de bodem van december 2018 voorzag. Ondergetekende schreef rond die tijd trouwens eveneens de verwachting uit dat dit dé bodem kon zijn. Toevallig was onze glazen bol die dag even kristalhelder, het zal dat wel wezen. Bitcoinist.com: ‘BITCOIN ANALYST WHO CALLED $3,200 BOTTOM IN 2018 THINKS THIS TRAJECTORY IS NEXT’. We schrijven 2 mei 2020. De afgelopen week is erg bullish geweest voor de bitcoinkoers. Na een poos rond de $7000 te blijven hangen, volgde een breakout tot wel $9500. Om vandaag te settelen rond $9000. De gemoederen raken verhit onder cryptobezitters. Komt er weer een plotse, nieuwe stijging? Als je de crypto YouTube kanalen mag geloven zeker en vast. De talk of the town draait nog slechts rond hoe hoog dan wel.

Aftellen

Gewoonlijk voelen we ons als contrarian onbehaaglijk met zoveel optimisme. Toch moet ook een tegendraads handelaar op tijd zijn kar keren. Beseffen wanneer de druk op de (crypto)ketel zo groot is, dat een (koers)explosie niet lang meer kan uitblijven. Ondergetekende denkt dan ook dat dit moment er dra aankomt. En voegt zich alzo bij de talloze positivo’s in deze. Onze richtlijn en leidraad is reeds lange tijd het stock to flow bitcoin model van PlanB. Vandaar dat we niet panikeerden toen afgelopen maand BTC halveerde. Op naar de $100.000 voor één bitcoin? Het zou een vertienvoudiging en meer betekenen van de koers van vandaag. In dat geval gaan er weer heel wat nieuwe miljonairs bijkomen in 2021…

We horen nog even wat CNBC Fast Money te vertellen heeft, nu op tien dagen voor de befaamde halving van bitcoin. In een wereld geobsedeerd door quantitative easing, gebeurt met BTC net het omgekeerde: er komen er steeds minder op de markt dan tevoren. “In an environment where the entire world is printing money” wordt er terecht opgemerkt. Laat ons dat vooral goed in het achterhoofd houden:

Hodlen

De trader waarvan sprake in het eerste hoofdstuk, is duidelijk een aanhanger van de Elliot Wave analysis. Hierbij vinden koersbewegingen plaats in meerdere golven. ‘Bitcoin made 5 waves down on the smaller timeframes, ABC back up and swiftly rejected the 0.618 almost to the $ and now I think we get one more leg down into low $8ks. This will be a buy the dip opportunity in a strong uptrend,” the trader explained in reference to the chart below.‘ BTC zal volgens hem nog één keer de lagere $8000 regionen gaan opzoeken. Persoonlijk zien wij het als volgt. Omdat de recentste top van $8900 niet hoger lag dan de vorige, van $9055, bestaat die mogelijkheid inderdaad. Liefst zouden we nu vlug een stevige, duurzame breakout boven $9055 zien. Dat zou pas heel positief zijn. Hoe dan ook: als hodler hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over de korte termijn. Die van uren, dagen, weken en zelfs maanden. Het is dan laid back and relax. Enjoy the ride up!

Bitcoinist.com

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.