Bitcoin reageert fel positief op verliezen bij Chinese aandelen

Het was te verwachten dat door het almaar uitbreidende Coronavirus de Chinese beurs aanzienlijk zou dalen op maandag 3 februari 2020. De Shanghai verloor 8,2 procent. Een verlies dat geleden was van 2007 toen de Kredietcrisis uitbrak. Deze mini crash had veel erger kunnen zijn, als de Chinese overheid geen 1.2 trln yuan ($173miljard) had geïnjecteerd. Plus dat ze het short selling heeft beperkt. Je zou je vragen kunnen stellen bij al dit kunstmatig beïnvloeden van aandelen. Want in hoeverre reflecteren ze dan nog de verwachtingen van beleggers. De waarde van de onderscheiden bedrijven. Bitcoin reageerde meteen en heel fel. BTC steeg even tot $9615. Om wat later terug te vallen tot $9350 om moment van schrijven.

Safe have

We mogen gerust stellen dat met deze reactie en wat waarschijnlijk nog te verwachten is, bitcoin opnieuw bewezen heeft een veilige vluchtheuvel te zijn voor allerlei nare gebeurtenissen. Calamiteiten op monetair vlak bijvoorbeeld, of sociaal-maatschappelijke, zoals dit Coronavirus. Dat elke dag wel een nieuw triest record toont aan doden en besmetten. Het ergste is de enorme onzekerheid; dat niemand weet waar dit gaat eindigen. Wat de menselijke en economische schade direct en indirect op termijn nog zal worden.

Emoji

De cryptogemeenschap was afgelopen weekend 1 en 2 februari behoorlijk geënthousiameerd op Twitter. Daar bleek immers voor bitcoin, bitcoin cah en ethereum telkens een passend emoji tekentje gecreëerd. Het is geweten dat Jack Dorsey, eigenaar van Twitter, een fervente bitcoin fan is. ‘Social media giant Twitter has released a Bitcoin emoji that comes up every time you type hashtag Bitcoin.’ Cryptobeleggers vragen zich af wat er eventueel nog meer te gebeuren staat op Twitter. Misschien een soort van appreciatie, fooi, tip, beloning, betaalsysteem in bitcoin dan? Zoals je met BAT, Basic Attention Token kunt ‘betalen’ op een andere populaire Amerikaanse sociale media, Reddit? De toekomst zal het zoals altijd uitwijzen… Bitcoin heeft in ieder geval 2020 geweldig ingezet. Van een start aan $7180 op 1 januari, tot begin februari aan $9350 oftewel plus 30 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: