Bitcoin spaarrekening brengt 6,2 procent op

1

Na wallets en beleggingsfondsen, betaalopties voor crypto en cryptobeurzen… Vroeg of laat nog wel een tracker…wat ontbrak er eigenlijk nog aan bitcoin als volwaardig geld? Inderdaad: een spaarrekening. En het is meteen ook een hoogrentende geworden die begin maart 2019 het licht zag. Zes komma 2 procent rente maar liefst! Liefje mijn liefje waar vind je zo’n opbrengst nog in moneyland?! Het zijn ook geen onbekenden die de crypto spaarrekeningen lanceren: de Winklevoss twins are back with a vengeance!

De aanhouder wint?

Eerder in 2018 werd hun aanvraag voor een Exchange Traded Fund (ETF, crypto fonds tracker) afgekeurd door de SEC (Amerikaanse beurscommissie). De tweelingbroers miljardairs zijn reeds eigenaar van een wisselbeurs (crypto exchange, van fiat naar crypto en crypto’s onderling), Gemini. De vertaling hiervan is ‘tweeling’ en dit slaat op Tyler en Cameron Winklevoss. Ze brachten ook een app op de markt om mobiel crypto’s te kopen en verkopen. Ook de koersen van hun Gemini beurs zijn ermee in real time te volgen. De collectie van de tweeling wordt dus aangevuld met genoemde spaarrekeningen. Opvallend is dat de rente uitbetaald wordt in bitcoin of ethereum. Ideaal dus voor wie wil inspelen op de eventuele waardeverhoging van beide munten, en tegelijkertijd ook een hoge rente wil vangen.

Bankdiensten

Bitcoin is out to (eventually) replace your bank account and that’s just got more likely with the launch of two bitcoin and ethereum accounts that pay a whopping 6.2% interest on deposits.’ Om volledig te zijn: de spaarrekening (die bestaat in ether en bitcoin) wordt aangeboden door ‘crypto lending platform BlockFi’ en gedekt door Gemini. BlockFi haalde in 2018 reeds 58 miljoen dollar op bij diverse investeerders. In januari 2019 werd nog eens zo’n 10 miljoen dollar gedeponeerd door ‘retail, corporate, and institutional crypto investors.’ Specifiek bestemd voor genoemde spaarrekeningen. BlockFi heeft ook plannen voor een crypot kredietkaart. Het platform verstrekt reeds leningen in bitcoin, ethereum en litecoin, tegen 4,5 procent rentevergoeding.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.