Op maandag 13 mei 2019 heeft BTC de €7.000,- aangetikt. Op 1 januari 2019 was dat nog zo’n €3.500,-. De waarde van Bitcoin is in 2019 dus al verdubbeld! Daarmee is het meteen de best presterende investering van dit jaar, boven alle andere beleggingscategorieën. (Dat natuurlijk nog maar zijn vijfde maand is ingegaan, maar toch…) De bitcoin leeft weer en de bearmarkt lijkt te zijn veranderd in een heuse bullmarkt. Het gaat momenteel erg hard omhoog. Misschien wordt Bitcoin ooit wel even belangrijk (nou ja) als de Amerikaanse dollar, verschillende analisten zijn erg positief. Eens zal de dollar zijn status als wereldreservemunt zal verliezen…

Bitcoin geschiedenis/When moon?

De eerste vraag die dan opdoemt is: waarom nu? Zo out of the blue lijkt het. En waarom zo’n sterke stijging? Cryptolinenews maakt in ieder geval een eerste rake opmerking. De laatste keer dat BTC de €7.000,- tegenwaarde haalde, ging de stijging vervolgens door tot 20.000 verder. Dat kostte maar 45 dagen, schrijft Cryptolinenews. ‘On the 2nd of November 2017, Bitcoin touched $6,900 for the first time but it only took Bitcoin less than 45 days for it to hit its all-time high of $20,000.‘ Hoe lang zal het dit keer duren? Zal de geschiedenis zich herhalen? Omdat niemand de spreekwoordelijke glazen bol bezit, is uw opinie in deze zo goed als de onze. Er was een flinke terugval in het weekend van zelf bijna 800 euro, maar deze is alweer goedgemaakt binnen 24 uur.

Slecht nieuws wordt genegeerd

Het feit dat voor de eerste keer hackers konden inbreken in de ‘onkraakbare’ Binance beurs, deed velen in de gemeenschap vrezen voor het ergste. Op 7 mei 2019 werden inderdaad 7000 BTC gestolen, en dit in één transactie, van één rekening. Die werd aangehouden door Binance voor klanten en bevatte slechts 2 procent van het totale aantal bitcoins in bewaring. De waarde in dollar bedroeg op dat moment zo’n 42 miljoen. Wat het de zesde grootste hacking in de tienjarige geschiedenis van bitcon maakt. Sindsdien wordt de beveiliging naar eigen zeggen aanzienlijk opgedreven en gecontroleerd door de Chinees/Maltese cryptobeurs. Zozeer zelfs dat een week lang er geen afhalingen noch stortingen kunnen plaatsvinden. Tot het all clear signaal zal worden gegeven, aldus topman CZ.

Redenen voor de koersstijging

Mogelijk is een van de oorzaken het feit dat tevoren nogal wat opwindend nieuws uitkwam voor de cryptowereld. Waar de komende weken resultaten van te zien zullen zijn. Zoals het Amerikaanse Fidelity dat bitcoinhandel gaat aanbieden aan haar institutionele klanten. ‘Fidelity has now joined Robinhood and E*Trade Financial Corp. in offering its clients crypto trading, but unlike the two, the company is only targeting institutional investors and not retail investors according to the anonymous source.’ Verder is het feit geworden dat Facebook een eigen cryptomunt of token wil verkrijgen, want het zoekt daarvoor investeerders.

Andere mogelijkheden

Een andere positieve invloed is misschien de heroplevende hoop op goedkeuring van een ETF (Exchange Traded Fund, in dit geval een crypto tracker). Enkele aanvragen werden afgewezen maar omtrent sommige werd de beslissing uitgesteld. Die is waarschijnlijk of misschien nu nakend. Met weer een nieuwe aanvraag van een heel andere zijde. Deze is vanwege ‘Crescent Crypto Index Services LLC, a subsidiary of the Crescent Crypto Asset Management LLC.’ Of was het de belangstelling van de kant van Elon Musk, de ziener/futurist/zakenman, voor cryptomunt Dogecoin (DOGE). Hoewel dat eerder een grapje was. Maar hij laat zich sindsdien wel inwijden in cryptomunten door niemand minder dan Vitalik Buterin van Ethereum (ETH).

En nog meer mogelijke antwoorden

Hacked.com verklaarde dan weer eerder dat 2019 sowieso het jaar van accumulatie wordt. Na het jaar der overgave dat 2018 bleek. Iedereen die wilde verkopen, heeft toen reeds verkocht. Wat wil zeggen dat alleen de sterkste handen bitcoin en altcoins nog vasthielden. Inderdaad, zeker BTC wordt sinds maart 2019 aanzienlijk geaccumuleerd. Wat je merkt aan de A/D indicator. De advance/decline lijn. Er blijken meer aankopen dan verkopen plaats te vinden van BTC sindsdien:

Klik hier voor de ware grootte; chart via TradingView

I am the walrus…pardon: whale!

Het aantal ‘unspent transaction outputs on the Bitcoin network’ staat op recordhoogte. ‘This means fewer people are selling bitcoin and buyers are accumulating and holding their positions indefinitely.’ Een trend die heviger werd sinds januari 2019. Dat is het slimme geld dat zo goed als zeker is dat de bodem van BTC bereikt is of snel nadert. Wij pinden trouwens die bodem hier op Biflatie voor u, beste lezer. (U leest hier trouwens wel meer zaken die je zelden ergens anders ziet of hoort) Vergeten we ook niet dat de stijging tot en met vandaag, 12 mei 2019, een recentere oorsprong heeft. En wel toen begin april een mysterieuze whale (grote bezitter, houder van crypto) BTC op één dag 20 procent hoger zette.

FOMO

De sterkte van de koersstijging de laatste dagen, sinds 10 mei voornamelijk, zal dan zonder veel twijfel te wijten zijn aan FOMO, Fear Of Missing Out. Dat wil ook zeggen dat een massa potentiële kopers in deze markt zit, klaar om bij het minste positieve nieuws omtrent crypto er in te duiken. Ze zijn bang de boot te missen.

Wilt u ook bitcoin kopen? Of wilt u nu juist verkopen? Dat kan via onze crypto partner Bitmymoney.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: