Bitcoin te koop in Franse rookwarenshops: bijzonder omstreden!

0

In zes Parijse rookwarenwinkels worden bitcoins te koop aangeboden. Zo meldt de internationale nieuwsprovider Reuters. Het Franse magazine Capital stelt dat het reeds om 24 shops gaat. Het betreft een experiment van de Franse cryptomuntenwallet-aanbieder Keplerk. Het bedrijf plant zelfs een uitbreiding naar 6500 shops tegen februari 2019! De Federatie van Tabakhandelaars (Fédération des Buralistes) beweert toestemming hiervoor te hebben van de Franse centrale bank. In 2018 reeds. Wat door die centrale bank prompt ontkend werd! Hoe zit het nu in feite, met zulke tegenstrijdige verhalen?

Bijzonder onduidelijke signalen

De Franse overheid geeft in ieder geval mixed signals, onduidelijke en tegenstrijdige signalen af. Op staatsniveau vraagt het dringend om maatregelen, wetten, richtlijnen van de Europese Unie. Tijdens de G20 meetings in 2018 beweert het land een blockchain pioneer te willen worden. Op 26 april van dat jaar nog vermindert Frankrijk drastisch de belasting op cryptomuntenhandel. President Macron startte een actieve dialoog met de sector toen hij nog minister was. Nog in december 2018 weigerde het Franse parlement de Franse belastingen aan te passen voor bedrijven en handelaars die professioneel met cryptomunten werken. Wie kan hier nog aan uit? Is de verkoop (tot 18 januari 2019 worden het al zeker 32 winkels aldus Keplerk) nu wettelijk of niet?

“Omdat de consument het wil”

Om precies te zijn kreeg de Tabakfederatie toestemming van ‘French Prudential Supervision and Resolution Authority (ACPR)’. Dit agentschap staat onder de vleugels van Franse centrale bank. Nu lijkt het erop, begin januari 2019, dat het agentschap dit op eigen houtje zou goedgekeurd hebben. Want dit is wat het agentschap stelt volgens nieuwszender Europe 1. ‘Europe 1 commented that the ACPR had had “no choice” but to approve the sales due to the rate at which cryptocurrency was entering mainstream consumer consciousness.‘ De Federatie had ‘geen andere keuze’ dan toestemming verlenen. Met andere woorden gezegd en als reden: “omdat de consument het wil”! Dat wordt nog een hele discussie op wettelijk, regelgevend niveau? En dat terwijl de Franse overheid al de handen vol heeft met de geplande ‘bankrun‘ door de Gele Hesjesbeweging. Zaterdag 12 janurari 2019 allen paraat op Biflatie.nl voor het laatste nieuws hierover, ja?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.