Bitcoin: vaarwel beer, hallo stier!/Beter dan hodlen?

3

Elke keer dat volgend signaal werd gegeven, betekende dit dat de bitcoin berenmarkt voorbij was. En een nieuwe stierenmarkt aanvatte. We zeggen het nogmaals: elke keer; steeds; al sinds bitcoin bestaat; sedert 2009; altijd al. Is het zo duidelijk genoeg? We hebben het dan over de BTC Long/Short MVRV difference. Wat is dat voor een beest, vragen sommigen nu vast (om nog even in het dierenrijk te blijven). Om voor een keer een reuze cliché te gebruiken; een beeld zegt meer dan 1000 woorden:

´The MVRV Long/Short difference for the last 8 years. Green is BTC price on log scale´

Plan B…omdat plan A van overheden niet werkt

Het wordt duidelijker wat we bedoelen met een paar cirkeltjes en pijltjes. Dank daarvoor aan de ongeëvenaarde PlanB. De Nederlandse econometrist die anoniem wenst te blijven sinds hij zijn eerste Model voor de toekomst van de bitcoin prijs publiceerde. Het in cryptokringen wereldberoemde BTC S2F Model, waarover Biflatie al meermaals schreef.

Ratio

MVRV staat voor market value to realized value. Het is redelijk gecompliceerd want dit model bouwt dan nog voort op een bestaand uit 2018. Hier wordt het in detail uitgelegd maar in het kort komt het neer op het volgende. Er wordt uitgerekend hoeveel traders, iedereen die op cryptobeurzen actief is, betaald hebben voor hun bitcoin. Dit wordt vergeleken met de koers van het moment. Zo wordt bekend hoeveel er onder water zitten, dus op verlies staan indien ze zouden verkopen. Is de ratio boven 1.0, dan zullen gemiddeld alle BTC houders profijt doen met verkopen. Is de ratio daarentegen beneden 1.0, dan zouden ze gemiddeld verliezen bij een verkoop. Hoe hoger de ratio hoe meer verkoopdruk er is op de BTC prijs. Vermits iedereen liever verkoopt of geneigd is te verkopen wanneer hij op winst staat. Raad nu eens hoeveel de ratio vandaag, 26 juni 2020 bedraagt…?

Als en indien

Inderdaad, voor de vierde keer in zijn geschiedenis nog maar staat die op nul, ´0´. Kijk naar de cirkeltjes…en kijk vervolgens naar het gevolg voor het BTC koersverloop, de groene pijltjes. U ziet wat er bedoeld wordt? Als en indien de geschiedenis dan wel een ´garantie´ biedt voor de toekomst. Met de nadruk op ´als en indien´, dat is zeker ook waar. Dus net zoals we al meerdere signalen voor de bitcoin koers belichtten de afgelopen week of weken; er zijn géén garanties te geven bij beleggen, investeren. Dit is géén financieel advies! Aan de andere kant staat elke besproken indicator wel op positief. Dus laat ons neutraal blijven: de káns dat een nieuwe stierenmarkt weldra begint is aanzienlijk. En wordt steeds waarschijnlijker met elke indicator tot nu toe besproken. Ere wie ere toekomt, dus hier nog een paar slotwoorden van de makers van dit Model.´We are still researching this indicator and so far we’ve been able to beat a buy’n hold strategy using it as it gives us a good indication when we should sell. If you want to get access to this metric go to https://santiment.net/dashboards/ and request access.´ Got bitcoin?