‘Bitcoin vervangt goud binnen 20 jaar’

1

“Over the next two decades, #Bitcoin will replace #gold as the leading commodity to store value.” Aldus Block.one, een blockchain bedrijf. Als deze gedurfde voorspelling bewaarheid wordt, zou dit een bitcoin koers van $333.000 tegenwaarde betekenen. De hoogste koers waartegen BTC ooit noteerde was afgerond $20.000 in december 2017. Goud als waardeopslag vervangen? Dat kan in theorie alleen wanneer de munt veel meer gebruikt gaat worden. Door veel meer bedrijven en individuen dan anno 2019. Afspraak in 2039 bij leven en welzijn?

Iedereen in de blokketen

In de eerste maanden van 2019 hebben alvast weer heel wat grote namen zich geëngageerd in bitcoin en blockchain. Mastercard Incorporated,Visa Inc., Square Inc., JPMorgan Chase & Co. zelfs, als vijfde grootste bank ter wereld. Om er maar enkele te noemen. Studies van Deloitte en PwC reveleren respectievelijk dat 95 procent van de respondenten nog dit jaar plant in blockchain te stappen. En van 600 verantwoordelijken van grote bedrijven zegt 84 procent de technologie reeds toe te passen. Ook het in Europa misschien minder bekende NetCents Technology Inc. Toch staat dit laatste beursgenoteerde bedrijf voor werkzaamheden in 55 landen met 36 fiatmunten. En bedient het meer dan 3 miljoen handelaars.

Blockchain 50

Forbes heeft er zelf een nieuwe lijst voor samengesteld. ‘Blockchain’s Billion Dollar Babies’ genaamd. Het mediabedrijf is o.m. gekend voor zijn vaak geciteerde lijstjes. Over alles dat en iedereen die maar met het onderwerp ‘geld’ te maken heeft. De ‘miljarden dollar kindjes’ van blockchain zijn dan 50 bedrijven met minstens een miljard dollar omzet en operaties in de VS. Van Facebook tot Citigroup, van Amazon tot Google en van Samsung tot IBM.

No-brainer

Nog over die handelaars. Op de sector website Retail Dive stond reeds in 2018 te lezen: “[Blockchain’s] impact at retail will have a major impact on making it much easier and faster for consumer transactions both on and off-line. The decentralized aspect of blockchain technology will also usher in new types of customer loyalty programs than can be utilized across a global marketplace.” Gemakkelijker, sneller, goedkoper en veiliger. Dat is nou wat in het Engels een no-brainer wordt genoemd…

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.